Wiórki kokosowe Targroch 500 g
- - 10 % taniej
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
Biała fasolka Piękny Jaś Targroch 500 g
Najważniejsze cechy:
- Bogate źródło białka i błonnika.
- Wspiera zdrowie kości i zębów.
- Źródło żelaza i witamin z grupy B.
- Pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- Bogate źródło białka i błonnika.
- Wspiera zdrowie kości i zębów.
- Źródło żelaza i witamin z grupy B.
- Pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia.
- Masa netto: 500 g.
Opis
Biała fasolka Piękny Jaś Targroch 500 g
Biała fasola Piękny Jaś Targroch to wartościowy składnik diety, szczególnie doceniany przez osoby poszukujące roślinnych źródeł białka i błonnika. Ta odmiana fasoli zawiera wiele istotnych minerałów, w tym potas, który wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, oraz wapń i fosfor, które są kluczowe dla zdrowia kości i zębów. Obecność żelaza wspomaga produkcję czerwonych krwinek, co korzystnie wpływa na poziom energii. Dodatkowo, tiamina i ryboflawina wspierają układ nerwowy i utrzymanie zdrowych czerwonych krwinek, czyniąc fasolę Piękny Jaś idealnym elementem zarówno dań roślinnych, jak i tradycyjnych potraw.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1203 kJ / 288 kcal
-
Tłuszcz:1,6 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:61,6 g
-
w tym cukry:2,7 g
-
Błonnik:15,7 g
-
Białko:21,4 g
-
Sól*:0,05 g
-
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
-
Witaminy i składniki mineralne w 100 g
-
Potas;1188 mg
-
Wapń:163 mg
-
Fosfor:437 mg
-
Magnez:169 mg
-
Żelazo:6,9 mg
-
Tiamina:0,67 mg
-
Ryboflawina:0,23 mg
Biała fasolka Piękny Jaś Targroch 500 g
Biała fasola Piękny Jaś Targroch to wartościowy składnik diety, szczególnie doceniany przez osoby poszukujące roślinnych źródeł białka i błonnika. Ta odmiana fasoli zawiera wiele istotnych minerałów, w tym potas, który wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, oraz wapń i fosfor, które są kluczowe dla zdrowia kości i zębów. Obecność żelaza wspomaga produkcję czerwonych krwinek, co korzystnie wpływa na poziom energii. Dodatkowo, tiamina i ryboflawina wspierają układ nerwowy i utrzymanie zdrowych czerwonych krwinek, czyniąc fasolę Piękny Jaś idealnym elementem zarówno dań roślinnych, jak i tradycyjnych potraw.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1203 kJ / 288 kcal
-
Tłuszcz:1,6 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
-
Węglowodany:61,6 g
-
w tym cukry:2,7 g
-
Błonnik:15,7 g
-
Białko:21,4 g
-
Sól*:0,05 g
-
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
-
Witaminy i składniki mineralne w 100 g
-
Potas;1188 mg
-
Wapń:163 mg
-
Fosfor:437 mg
-
Magnez:169 mg
-
Żelazo:6,9 mg
-
Tiamina:0,67 mg
-
Ryboflawina:0,23 mg