Pasta orzechowa - crunchy Targroch - 500 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Bestseller
Mąka migdałowa Targroch 1 kg
5 / 5
(opinie: 2)
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 57 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Naturalny, delikatnie słodki smak.
- Może być jedzona na surowo.
- Masa netto: 1 kg.
56,99 zł
51,29 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Naturalny, delikatnie słodki smak.
- Może być jedzona na surowo.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
Mąka migdałowa Targroch 1 kg
Mąka Migdałowa Targroch powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.
Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym
Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają.
Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną?
W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.
Przepisy z mąką migdałową
Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem.
Sposób użycia: Mąka migdałowa posiadając szeroki zakres użytkowania nadaje się do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów. Opakowanie 250 gram zawiera 5 sugerowanych porcji.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Migdały.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna2519 kJ / 600 kcal
-
Tłuszcz50 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,6 g
-
Węglowodany10,7 g
-
w tym cukry3,6 g
-
Błonnik10,7 g
-
Białko21,4 g
-
Sól0 g
-
-
Witaminy i składniki odżywcze w 100 g
-
Wapń286 mg
-
Żelazo3,9 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka migdałowa
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta paleo
Ketogeniczna
Samuraja
Bez glutenu
Dash
Śródziemnomorska
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Opis
Mąka migdałowa Targroch 1 kg
Mąka Migdałowa Targroch powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.
Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym
Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają.
Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną?
W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.
Przepisy z mąką migdałową
Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem.
sposób użycia
Sposób użycia: Mąka migdałowa posiadając szeroki zakres użytkowania nadaje się do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów. Opakowanie 250 gram zawiera 5 sugerowanych porcji.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Składniki: Migdały.
Alergeny
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna2519 kJ / 600 kcal
-
Tłuszcz50 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,6 g
-
Węglowodany10,7 g
-
w tym cukry3,6 g
-
Błonnik10,7 g
-
Białko21,4 g
-
Sól0 g
-
-
Witaminy i składniki odżywcze w 100 g
-
Wapń286 mg
-
Żelazo3,9 mg
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka migdałowa
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta paleo
Ketogeniczna
Samuraja
Bez glutenu
Dash
Śródziemnomorska
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.