• - 10 % taniej
  • Bestseller

Mąka migdałowa Targroch 1 kg

5 / 5 (opinie: 2)
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 57 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004277

Najważniejsze cechy:

  • Naturalny, delikatnie słodki smak. 
  • Może być jedzona na surowo.
  • Masa netto: 1 kg.
56,99 zł 51,29 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 51,29 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 12 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004277

Najważniejsze cechy:

  • Naturalny, delikatnie słodki smak. 
  • Może być jedzona na surowo.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Mąka migdałowa Targroch 1 kg

Mąka Migdałowa Targroch powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.

Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym

Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają.

Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną?

W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.

Przepisy z mąką migdałową

Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem.
Sposób użycia: Mąka migdałowa posiadając szeroki zakres użytkowania nadaje się do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów. Opakowanie 250 gram zawiera 5 sugerowanych porcji.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Migdały.

Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    2519 kJ / 600 kcal
  • Tłuszcz
    50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    3,6 g
  • Węglowodany
    10,7 g
  • w tym cukry
    3,6 g
  • Błonnik
    10,7 g
  • Białko
    21,4 g
  • Sól
    0 g
  • Witaminy i składniki odżywcze w 100 g
  • Wapń
    286 mg
  • Żelazo
    3,9 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka migdałowa
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta w insulinooporności Dieta wegańska Dieta wegetariańska Dieta paleo Ketogeniczna Samuraja Bez glutenu Dash Śródziemnomorska
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących
Opis

Mąka migdałowa Targroch 1 kg

Mąka Migdałowa Targroch powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka.

Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym

Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają.

Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną?

W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.

Przepisy z mąką migdałową

Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem.
Sposób użycia: Mąka migdałowa posiadając szeroki zakres użytkowania nadaje się do wypieków, jako posypka do deserów, zagęszczenia zup i sosów. Opakowanie 250 gram zawiera 5 sugerowanych porcji.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Migdały.

Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    2519 kJ / 600 kcal
  • Tłuszcz
    50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    3,6 g
  • Węglowodany
    10,7 g
  • w tym cukry
    3,6 g
  • Błonnik
    10,7 g
  • Białko
    21,4 g
  • Sól
    0 g
  • Witaminy i składniki odżywcze w 100 g
  • Wapń
    286 mg
  • Żelazo
    3,9 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka migdałowa
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta w insulinooporności Dieta wegańska Dieta wegetariańska Dieta paleo Ketogeniczna Samuraja Bez glutenu Dash Śródziemnomorska
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących

Opinie

5.0 / 5

Liczba recenzji 2

Opinie

2

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...