Truskawka liofilizowana Targroch 40g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Fasola Mung Targroch 500g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 7 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Wysoka zawartość białka i żelaza.
- Ma właściwości oczyszczające, antyoksydacyjne i prebiotyczne.
- Nie wymagają namaczania przed gotowaniem.
- Może być spożywana na surowo, w postaci kiełków.
10,40 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Wysoka zawartość białka i żelaza.
- Ma właściwości oczyszczające, antyoksydacyjne i prebiotyczne.
- Nie wymagają namaczania przed gotowaniem.
- Może być spożywana na surowo, w postaci kiełków.
Opis
Fasola Mung Targroch 500g
Fasola mung Targroch dzięki wysokiej zawartości białka i żelaza jest doskonałym zamiennikiem mięsa w diecie wegetarian i wegan, a także mieszkańców słabiej rozwiniętych krajów. Przypisuje się jej właściwości oczyszczające, antyoksydacyjne i prebiotyczne. W dużej mierze składa się ze skrobi, z której produkowany jest przezroczysty makaron nazywany… sojowym. Fasola mung to gatunek z rodziny bobowatych. Orientalna nazwa zdradza jej dalekowschodnie pochodzenie. Pochodzi z Indii, uprawiana jest w Azji Południowej, Malezji i Chinach, gdzie stanowi ważny składnik lokalnych kuchni. Fasola mung to intensywnie zielone ziarenka, przypominające wyglądem zawartość strąków naszego swojskiego groszku. Była znana i doceniana jeszcze przed naszą erą, kiedy to zwrócono uwagę na jej wyjątkowe walory smakowe i prozdrowotne. Dzięki temu mung do dzisiaj nazywana jest złotą fasolą. Ziarna mung – ze względu na swoją drobną postać – w przeciwieństwie do innych roślin strączkowych nie wymagają namaczania przed gotowaniem. Mogą być także spożywane na surowo, w postaci kiełków (podobnie jak makaron, nazywanych powszechnie sojowymi). To bardzo smaczny i odżywczy dodatek, stanowiący urozmaicenie kanapek, sałatek, dań smażonych i jednogarnkowych.
Zastosowanie
Nasiona są jadalne. Ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu, w Polsce nazywane „kiełkami sojowymi„). W krajach Dalekiego Wschodu z fasoli mung wytwarza się również makaron (ang. „bean thread vermicelli„, „cellophane noodles„), nazywany sojowym.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Fasola kolorowa Mung.
Fasola mung Targroch jest źródłem:
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Pojemność:
500 G
Składniki:
Magnez
Żelazo
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
Fasola Mung Targroch 500g
Fasola mung Targroch dzięki wysokiej zawartości białka i żelaza jest doskonałym zamiennikiem mięsa w diecie wegetarian i wegan, a także mieszkańców słabiej rozwiniętych krajów. Przypisuje się jej właściwości oczyszczające, antyoksydacyjne i prebiotyczne. W dużej mierze składa się ze skrobi, z której produkowany jest przezroczysty makaron nazywany… sojowym. Fasola mung to gatunek z rodziny bobowatych. Orientalna nazwa zdradza jej dalekowschodnie pochodzenie. Pochodzi z Indii, uprawiana jest w Azji Południowej, Malezji i Chinach, gdzie stanowi ważny składnik lokalnych kuchni. Fasola mung to intensywnie zielone ziarenka, przypominające wyglądem zawartość strąków naszego swojskiego groszku. Była znana i doceniana jeszcze przed naszą erą, kiedy to zwrócono uwagę na jej wyjątkowe walory smakowe i prozdrowotne. Dzięki temu mung do dzisiaj nazywana jest złotą fasolą. Ziarna mung – ze względu na swoją drobną postać – w przeciwieństwie do innych roślin strączkowych nie wymagają namaczania przed gotowaniem. Mogą być także spożywane na surowo, w postaci kiełków (podobnie jak makaron, nazywanych powszechnie sojowymi). To bardzo smaczny i odżywczy dodatek, stanowiący urozmaicenie kanapek, sałatek, dań smażonych i jednogarnkowych.
sposób użycia
Zastosowanie
Nasiona są jadalne. Ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu, w Polsce nazywane „kiełkami sojowymi„). W krajach Dalekiego Wschodu z fasoli mung wytwarza się również makaron (ang. „bean thread vermicelli„, „cellophane noodles„), nazywany sojowym.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Składniki: Fasola kolorowa Mung.
Właściwości
Fasola mung Targroch jest źródłem:
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Cechy produktu
Pojemność:
500 G
Składniki:
Magnez
Żelazo
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.