Soczewica zielona Targroch 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001085

Najważniejsze cechy:

  • Niski indeks glikemiczny.
  • Nie rozpada się podczas obróbki termicznej.
  • Masa netto: 500g.
7,34 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001085

Najważniejsze cechy:

  • Niski indeks glikemiczny.
  • Nie rozpada się podczas obróbki termicznej.
  • Masa netto: 500g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Soczewica zielona Targroch 500 g

To jedna z pierwszych roślin uprawianych na świecie. Obecnie jej największe plantacje porastają Kanadę, Indie, Turcję oraz USA. Należy do rodziny bobowatych, wcześniej zwanych motylkowymi. Soczewica to jedno z najpopularniejszych warzyw strączkowych. Jej zielona odmiana nie jest tak często wykorzystywana jak czerwona, jednak ceni się ją przede wszystkim za delikatny smak, konsystencję i wysoką zawartość białka.

Chcemy grać w zielone!

Zieloną soczewicę doceniają przede wszystkim wegetarianie, przyczyniając się do jej częstszej obecności na stołach i w restauracyjnych kartach dań. Zawartość białka na poziomie blisko 25% oraz jego wysoka przyswajalność sprawia, że jest to doskonały zamiennik mięsa. Poza tym, te drobne, okrągłe nasiona dostarczają sporo błonnika, niewielką liczbę kalorii oraz ważne dla organizmu aminokwasy. Posiadają niski indeks glikemiczny oraz są źródłem żelaza, fosforu, magnezu, a także witamin z grupy B. 

Na sypko, na szybko!

Soczewica zielona to warzywo o subtelnym smaku i szerokim zastosowaniu. Podczas obróbki termicznej nie rozpada się tak jak odmiana czerwona, zachowując sypkość. Jej ogromnym atutem jest fakt, że w przeciwieństwie do innych strączków, nie wymaga namaczania przed gotowaniem. Nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek, zup, past, pasztetów, kotletów czy dań jednogarnkowych. Jako składnik farszu znakomicie komponuje się w pierogach, krokietach i zapiekanych warzywach. Przepada za towarzystwem cebulki, grzybów i świeżych ziół. 

Soczewica

Soczewica jest rośliną motylkową, o strąkach zawierających jedno lub dwa nasiona o okrągłym, owalnym lub sercowatym kształcie. Ziarno soczewicy ma barwę w odcieniu brązowym, zielonym i czerwonym, charakteryzujące się nadzwyczajnym, wyrazistym smakiem. Na podstawie zawartych składników można soczewicę uznać za potężny, odżywczy składnik, pozytywnie działający na nasz organizm.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Świetnie smakują zupy, w których występuje w głównej i jedynej roli. Zmielona jest fantastyczną bazą do wszelkiego typu wypełnień, a także kotletów. Zmiksowana z cytryn, oliwą i innymi przyprawami, daje pyszne i wielosmakowe pasty do kanapek. Z soczewicy można robić pyszne pasztety. Można z niej wyczarować farsze do gołąbków, krokietów czy pierogów. Ugotowana i wystudzona doskonale uzupełnia różne sałatki.
Składniki: Soczewica zielona.
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g:
  • Wartość energetyczna:
    1231 kJ / 344 kcal
  • Tłuszcz:
    1,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,2 g
  • Węglowodany:
    29,6 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    30,5 g
  • Białko:
    25,8 g
  • Sól**:
    0,02 g
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez dodatku cukru
Opis

Soczewica zielona Targroch 500 g

To jedna z pierwszych roślin uprawianych na świecie. Obecnie jej największe plantacje porastają Kanadę, Indie, Turcję oraz USA. Należy do rodziny bobowatych, wcześniej zwanych motylkowymi. Soczewica to jedno z najpopularniejszych warzyw strączkowych. Jej zielona odmiana nie jest tak często wykorzystywana jak czerwona, jednak ceni się ją przede wszystkim za delikatny smak, konsystencję i wysoką zawartość białka.

Chcemy grać w zielone!

Zieloną soczewicę doceniają przede wszystkim wegetarianie, przyczyniając się do jej częstszej obecności na stołach i w restauracyjnych kartach dań. Zawartość białka na poziomie blisko 25% oraz jego wysoka przyswajalność sprawia, że jest to doskonały zamiennik mięsa. Poza tym, te drobne, okrągłe nasiona dostarczają sporo błonnika, niewielką liczbę kalorii oraz ważne dla organizmu aminokwasy. Posiadają niski indeks glikemiczny oraz są źródłem żelaza, fosforu, magnezu, a także witamin z grupy B. 

Na sypko, na szybko!

Soczewica zielona to warzywo o subtelnym smaku i szerokim zastosowaniu. Podczas obróbki termicznej nie rozpada się tak jak odmiana czerwona, zachowując sypkość. Jej ogromnym atutem jest fakt, że w przeciwieństwie do innych strączków, nie wymaga namaczania przed gotowaniem. Nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek, zup, past, pasztetów, kotletów czy dań jednogarnkowych. Jako składnik farszu znakomicie komponuje się w pierogach, krokietach i zapiekanych warzywach. Przepada za towarzystwem cebulki, grzybów i świeżych ziół. 

Soczewica

Soczewica jest rośliną motylkową, o strąkach zawierających jedno lub dwa nasiona o okrągłym, owalnym lub sercowatym kształcie. Ziarno soczewicy ma barwę w odcieniu brązowym, zielonym i czerwonym, charakteryzujące się nadzwyczajnym, wyrazistym smakiem. Na podstawie zawartych składników można soczewicę uznać za potężny, odżywczy składnik, pozytywnie działający na nasz organizm.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Świetnie smakują zupy, w których występuje w głównej i jedynej roli. Zmielona jest fantastyczną bazą do wszelkiego typu wypełnień, a także kotletów. Zmiksowana z cytryn, oliwą i innymi przyprawami, daje pyszne i wielosmakowe pasty do kanapek. Z soczewicy można robić pyszne pasztety. Można z niej wyczarować farsze do gołąbków, krokietów czy pierogów. Ugotowana i wystudzona doskonale uzupełnia różne sałatki.
Składniki: Soczewica zielona.
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g:
  • Wartość energetyczna:
    1231 kJ / 344 kcal
  • Tłuszcz:
    1,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,2 g
  • Węglowodany:
    29,6 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    30,5 g
  • Białko:
    25,8 g
  • Sól**:
    0,02 g
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...