Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Targroch Mąka migdałowa 250g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 14 sztuk tego produktu.
16,70 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Opis
Targroch Mąka migdałowa 250g
Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się mąka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy jest w jakikolwiek sposób lepsza od innych rodzajów mąk?Zastosowanie
Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają. Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną? W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.
PRZECHOWYWANIE Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Skład
- Mąka z migdałów
Wartości odżywcze
Wartość odżywcze produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w porcji 50 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2519 kJ / 600 kcal | 1260 kJ / 300 kcal | 15% |
Tłuszcz, w tym: | 50 g | 25 g | 36% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g | 1,8 g | 9% |
Węglowodany, w tym: | 10,7 g | 5,4 g | 2% |
- cukry | 3,6 g | 1,8 g | 2% |
Błonnik | 10,7 g | 5,4 g | - |
Białko | 21,4 g | 10,7 g | 21% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
Witaminy i składniki odżywcze | |||
Wapń | 286 mg | 143 mg | 36% |
Żelazo | 3,9 mg | 1,95 mg | 28% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Przepisy z mąką migdałową Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem. ^ Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Migdały
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta paleo
Ketogeniczna
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Opis
Targroch Mąka migdałowa 250g
Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się mąka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy jest w jakikolwiek sposób lepsza od innych rodzajów mąk?Zastosowanie
Mielone migdały – mąka i bakalie w jednym Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods. Przede wszystkim zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają. Czy mąka z migdałów zastąpi mąkę pszenną? W przypadku mąk z orzechów i strączków, zwykle bardzo trudno jest zupełnie zastąpić mąkę pszenną w proporcjach 1:1. Mielone migdały są jednak w tej kwestii wyjątkiem. Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Szczególnym przypadkiem są też ciasta drożdżowe, do których przygotowania potrzebny jest zaczyn. Wyrabiając je, najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to na uzyskanie lepszego efektu wyrośnięcia ciasta.
sposób użycia
PRZECHOWYWANIE Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Skład
- Mąka z migdałów
Wartości odżywcze
Wartość odżywcze produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS* w porcji 50 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2519 kJ / 600 kcal | 1260 kJ / 300 kcal | 15% |
Tłuszcz, w tym: | 50 g | 25 g | 36% |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g | 1,8 g | 9% |
Węglowodany, w tym: | 10,7 g | 5,4 g | 2% |
- cukry | 3,6 g | 1,8 g | 2% |
Błonnik | 10,7 g | 5,4 g | - |
Białko | 21,4 g | 10,7 g | 21% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
Witaminy i składniki odżywcze | |||
Wapń | 286 mg | 143 mg | 36% |
Żelazo | 3,9 mg | 1,95 mg | 28% |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Właściwości
Przepisy z mąką migdałową Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem. ^ Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Alergeny
Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Cechy produktu
Pojemność:
250 G
Składniki:
Migdały
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta paleo
Ketogeniczna
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.