Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Słonecznik łuskany Targroch 1kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 58 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Przyjemny smak.
- Smaczna, chrupiąca przystawka.
- Słonecznik jest naturalnym źródłem Tiaminy, magnezu, cynku.
12,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Przyjemny smak.
- Smaczna, chrupiąca przystawka.
- Słonecznik jest naturalnym źródłem Tiaminy, magnezu, cynku.
Opis
Słonecznik łuskany Targroch 1kg
Słonecznik łuskany Targroch to najczęściej dodawany składnik do wielu produktów spożywczych. Jego przyjemny smak sprawia, że jemy go na śniadanie m.in. z jogurtem, kefirem, czy też jako dodatek do musli. Słonecznik jest także używany w piekarnictwie oraz cukiernictwie. Ziarna można dodawać także do sałatek, surówek jak i również zajadać same jako pożywną przekąskę. Jedna z najpiękniejszych roślin uprawnych i ozdobnych, o równie ciekawych zastosowaniach, co walorach wizualnych. Na polskich polach zakwita w samym środku lata, dekorując grządki aż do późnej jesieni. Nasiona słonecznika są wyjątkowo chrupiące i odżywcze. Niegdyś pieczołowicie wyłuskiwane z twardych biało-czarnych łupin ‒ dzisiaj dostępne już łuszczone, w wygodnej, kompaktowej formie.Helianthus annuus - kwiaty słońca
Kolorem i kształtem przypominają ciepłe, rozpromienione słońce. Poza kwestiami typowo morfologicznymi posiadają charakterystyczną cechę. W ciągu dnia zwracają zawsze koszyk, czyli kwiat, ku słońcu ‒ dlatego nazywane są słonecznikami. Co ciekawe, to rośliny nie tylko ozdobne ‒ ich zastosowania są bardzo szerokie, dzięki czemu praktycznie żadna z części się nie marnuje. Słoneczniki stanowią przede wszystkim surowiec wykorzystywany do produkcji oleju, o przeznaczeniu zarówno spożywczym, jak i kosmetycznym. Wytłoki, powstające podczas tego procesu stają się często składnikiem paszy dla zwierząt. Zastosowanie znaleziono nawet dla niepozornych łodyg słoneczników, wykorzystując je w Chinach do wyrobu papieru. To jednak nasiona zdają się być najcenniejsze ‒ z ich właściwości przeciwkaszlowych i niwelujących przeziębienia czerpie medycyna naturalna i ludowa. Z kolei w państwach Bliskiego Wschodu przygotowuję się na ich bazie nalewkę, łagodząca stany gorączkowe.Na szczęście - na zdrowie!
Szerokie zastosowania spożywcze nasion słonecznika łączą przyjemne ‒ smak i ciekawą konsystencją ‒ z pożytecznym ‒ paliwem dla organizmu. To jedno z najbogatszych źródeł witaminy E ‒ przeciwutleniacza, zwanego witaminą młodości i płodności. Dodatkowo w tych drobnych, szarych nasionach kryje się bogactwo makro- i mikroelementów, aminokwasów i fitosteroli ‒ wspomagających obniżanie cholesterolu LDL. Jednym ze wspomnianych aminokwasów jest tryptofan, odpowiadający za wytwarzanie serotoniny - hormonu szczęścia. Słonecznik łuskany jest źródłem między innymi cynku, fosforu, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Powinni go jeść przede wszystkim miłośnicy zdrowych przekąsek, wegetarianie i łasuchy ‒ ze względu na wysoką zawartość białka, będącego źródłem energii i budulcem mięśni. Poza walorami odżywczymi ogromną zaletą słonecznika jest jego niska cena.Słonecznik - nie tylko na słono!
Z pozoru nasiona słonecznika to po prostu smaczna, chrupiąca przystawka oraz zdrowe urozmaicenie dla tłustych chipsów i kalorycznych, słonych paluszków. Tak naprawdę jednak produkt ten stwarza sporo możliwości kulinarnych. Najłatwiej dodać go do owsianki lub ‒ po wcześniejszym uprażeniu na suchej patelni ‒ zwieńczyć nim dowolną sałatkę warzywną. Przy odrobinie wysiłku z łuskanego słonecznika można także przygotować wegański twarożek lub pastę do smarowania pieczywa, namaczając ziarna na noc, a następnie blendując z przyprawami. Inną ciekawą propozycją jest przyrządzenie chałwy lub masła z prażonego słonecznika. Propozycje te, choć brzmią nieco egzotycznie i pracochłonnie, w praktyce są proste w wykonaniu i zdecydowanie warte skosztowania.Skład
Słonecznik łuskanyWarunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Właściwości
Słonecznik jest naturalnym źródłem: > Tiaminy (Witamina B1) – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego > Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Cynku –pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.Informacje alergenne
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1000 G
Składniki:
Magnez
Cynk
Witamina B1
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Opis
Słonecznik łuskany Targroch 1kg
Słonecznik łuskany Targroch to najczęściej dodawany składnik do wielu produktów spożywczych. Jego przyjemny smak sprawia, że jemy go na śniadanie m.in. z jogurtem, kefirem, czy też jako dodatek do musli. Słonecznik jest także używany w piekarnictwie oraz cukiernictwie. Ziarna można dodawać także do sałatek, surówek jak i również zajadać same jako pożywną przekąskę. Jedna z najpiękniejszych roślin uprawnych i ozdobnych, o równie ciekawych zastosowaniach, co walorach wizualnych. Na polskich polach zakwita w samym środku lata, dekorując grządki aż do późnej jesieni. Nasiona słonecznika są wyjątkowo chrupiące i odżywcze. Niegdyś pieczołowicie wyłuskiwane z twardych biało-czarnych łupin ‒ dzisiaj dostępne już łuszczone, w wygodnej, kompaktowej formie.Helianthus annuus - kwiaty słońca
Kolorem i kształtem przypominają ciepłe, rozpromienione słońce. Poza kwestiami typowo morfologicznymi posiadają charakterystyczną cechę. W ciągu dnia zwracają zawsze koszyk, czyli kwiat, ku słońcu ‒ dlatego nazywane są słonecznikami. Co ciekawe, to rośliny nie tylko ozdobne ‒ ich zastosowania są bardzo szerokie, dzięki czemu praktycznie żadna z części się nie marnuje. Słoneczniki stanowią przede wszystkim surowiec wykorzystywany do produkcji oleju, o przeznaczeniu zarówno spożywczym, jak i kosmetycznym. Wytłoki, powstające podczas tego procesu stają się często składnikiem paszy dla zwierząt. Zastosowanie znaleziono nawet dla niepozornych łodyg słoneczników, wykorzystując je w Chinach do wyrobu papieru. To jednak nasiona zdają się być najcenniejsze ‒ z ich właściwości przeciwkaszlowych i niwelujących przeziębienia czerpie medycyna naturalna i ludowa. Z kolei w państwach Bliskiego Wschodu przygotowuję się na ich bazie nalewkę, łagodząca stany gorączkowe.Na szczęście - na zdrowie!
Szerokie zastosowania spożywcze nasion słonecznika łączą przyjemne ‒ smak i ciekawą konsystencją ‒ z pożytecznym ‒ paliwem dla organizmu. To jedno z najbogatszych źródeł witaminy E ‒ przeciwutleniacza, zwanego witaminą młodości i płodności. Dodatkowo w tych drobnych, szarych nasionach kryje się bogactwo makro- i mikroelementów, aminokwasów i fitosteroli ‒ wspomagających obniżanie cholesterolu LDL. Jednym ze wspomnianych aminokwasów jest tryptofan, odpowiadający za wytwarzanie serotoniny - hormonu szczęścia. Słonecznik łuskany jest źródłem między innymi cynku, fosforu, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Powinni go jeść przede wszystkim miłośnicy zdrowych przekąsek, wegetarianie i łasuchy ‒ ze względu na wysoką zawartość białka, będącego źródłem energii i budulcem mięśni. Poza walorami odżywczymi ogromną zaletą słonecznika jest jego niska cena.
sposób użycia
Słonecznik - nie tylko na słono!
Z pozoru nasiona słonecznika to po prostu smaczna, chrupiąca przystawka oraz zdrowe urozmaicenie dla tłustych chipsów i kalorycznych, słonych paluszków. Tak naprawdę jednak produkt ten stwarza sporo możliwości kulinarnych. Najłatwiej dodać go do owsianki lub ‒ po wcześniejszym uprażeniu na suchej patelni ‒ zwieńczyć nim dowolną sałatkę warzywną. Przy odrobinie wysiłku z łuskanego słonecznika można także przygotować wegański twarożek lub pastę do smarowania pieczywa, namaczając ziarna na noc, a następnie blendując z przyprawami. Inną ciekawą propozycją jest przyrządzenie chałwy lub masła z prażonego słonecznika. Propozycje te, choć brzmią nieco egzotycznie i pracochłonnie, w praktyce są proste w wykonaniu i zdecydowanie warte skosztowania.
Składniki
Skład
Słonecznik łuskanyWarunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Właściwości
Właściwości
Słonecznik jest naturalnym źródłem: > Tiaminy (Witamina B1) – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego > Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Cynku –pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Alergeny
Informacje alergenne
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Cechy produktu
Pojemność:
1000 G
Składniki:
Magnez
Cynk
Witamina B1
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.