Mąka z płaskurki Bio Planet 500g BIO
Kategorie
Mąka z płaskurki
Mąka jest podstawowym składnikiem wielu potraw, które jemy na co dzień. Dodaje się ją chociażby do pieczywa, ciast, makaronów, pierogów, naleśników, placków, zaprawia się nią zupy i sosy. Ze względu na to, że każdego dnia spożywamy tak wiele produktów powstałych z mąki, warto wybrać taką, która będzie najlepsza dla naszego organizmu. Na półkach sklepowych i w sklepach internetowych zobaczyć można wiele jej typów: mąkę pszenną (wiele rodzajów), mąkę żytnią, mąkę orkiszową, mąkę gryczaną, mąkę ryżową, mąkę...
Czytaj więcej +Mąka jest podstawowym składnikiem wielu potraw, które jemy na co dzień. Dodaje się ją chociażby do pieczywa, ciast, makaronów, pierogów, naleśników, placków, zaprawia się nią zupy i sosy. Ze względu na to, że każdego dnia spożywamy tak wiele produktów powstałych z mąki, warto wybrać taką, która będzie najlepsza dla naszego organizmu. Na półkach sklepowych i w sklepach internetowych zobaczyć można wiele jej typów: mąkę pszenną (wiele rodzajów), mąkę żytnią, mąkę orkiszową, mąkę gryczaną, mąkę ryżową, mąkę kokosową i nieustannie zyskującą na popularności mąkę płaskurkę. Dlaczego warto się jej przyjrzeć bliżej? Skrótowo odpowiadamy poniżej.
Czytaj mniej -