Słonecznik łuskany Targroch 1 kg
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch - 250 g
5 / 5
(opinie: 1)
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 76 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Delikatny, serowo-orzechowy smak.
- Idealny zamiennik parmezanu w kuchni włoskiej.
- Odpowiednie dla wegan i wegetarian.
- Źródło łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
- Masa netto: 250 g.
19,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Delikatny, serowo-orzechowy smak.
- Idealny zamiennik parmezanu w kuchni włoskiej.
- Odpowiednie dla wegan i wegetarian.
- Źródło łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
- Masa netto: 250 g.
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch - 250 g
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch to naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…
… ile wspólnego mają z drożdżami?
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: suszone drożdże nieaktywne.
Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1403 kJ / 335 kcal
-
Tłuszcz5 g
-
w tym nienasycone kwasy tłuszczowe0,5 g
-
Węglowodany27,5 g
-
w tym cukry2 g
-
Błonnik20 g
-
Białko45 g
-
Sól**0,04 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Drożdże suszone nieaktywne
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch - 250 g
Płatki drożdżowe nieaktywne Targroch to naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan. Co to takiego, jak wykorzystać je w kuchni i…
… ile wspólnego mają z drożdżami?
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Sekretny składnik czy wymysł roślinożerców?
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką jajek w roślinnym majonezie, omlecie lub tofucznicy. Poza walorami smakowymi płatki drożdżowe mają także praktyczne funkcje w diecie wegetarian i wegan. Wzbogacone nimi potrawy są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B, minerałów i aminokwasów.
sposób użycia
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Składniki: suszone drożdże nieaktywne.
Alergeny
Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1403 kJ / 335 kcal
-
Tłuszcz5 g
-
w tym nienasycone kwasy tłuszczowe0,5 g
-
Węglowodany27,5 g
-
w tym cukry2 g
-
Błonnik20 g
-
Białko45 g
-
Sól**0,04 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Cechy produktu
Pojemność:
250 G
Składniki:
Drożdże suszone nieaktywne
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.