- Bestseller
Kasza jaglana Targroch 400 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opini.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Najlepiej spożyć przed 30.09.2023r.
- Naturalne źródło żelaza, cynku i magnezu.
- Doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych.
- Nie zawiera glutenu.
3,90 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Najlepiej spożyć przed 30.09.2023r.
- Naturalne źródło żelaza, cynku i magnezu.
- Doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych.
- Nie zawiera glutenu.
Opis
Kasza jaglana Targroch 400 g
Kasza jaglana Targroch jest naturalnym źródłem żelaza, cynku i magnezu. Kasza jaglana – z jednej strony uznawana za najstarszą z kasz, ceniona już w epoce neolitu, stanowiąca smaczny, tani i sycący składnik posiłków. Z drugiej strony kulinarne odkrycie XXI wieku, królowa dań bezglutenowych, kreatorka jaglanego detoksu, superfood i głos rewolucji żywnościowej! Czym właściwie jest kasza jaglana i co sprawiło, że po latach zapomnienia wróciła na polskie stoły? To nic innego jak łuskane ziarna prosa. Zboże to jeszcze do niedawna nie było tak popularne jak pszenica, ryż czy owies. Obecnie dzięki bogactwu wartości odżywczych i różnorodności zastosowań uważa się je nawet za bardziej potrzebne i pożyteczne w codziennej diecie. Innym powodem, który przyczynił się do wielkiego powrotu prosa, a więc i kaszy jaglanej, jest brak glutenu – białka, które część osób odrzuca ze względu na nietolerancję pokarmową lub gorsze samopoczucie. Czy brak glutenu czyni kaszę jaglaną mniej wartościową? Zdecydowanie nie. To doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, krzem czy miedź. W prosie znajduje się też wiele witamin z grupy B, witamina E i znana z poprawy pamięci oraz obniżania cholesterolu lecytyna. Kasza jaglana stała się też podstawą jaglanego detoksu, cenionego ze względu na właściwości odkwaszające i oczyszczające.Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną należy wypłukać w zimnej wodzie. Gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżeli masz garnek z grubym dnem, możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Kasza jaglana jest naturalnym źródłem:
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku – pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
400 G
Składniki:
Magnez
Żelazo
Cynk
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Opis
Kasza jaglana Targroch 400 g
Kasza jaglana Targroch jest naturalnym źródłem żelaza, cynku i magnezu. Kasza jaglana – z jednej strony uznawana za najstarszą z kasz, ceniona już w epoce neolitu, stanowiąca smaczny, tani i sycący składnik posiłków. Z drugiej strony kulinarne odkrycie XXI wieku, królowa dań bezglutenowych, kreatorka jaglanego detoksu, superfood i głos rewolucji żywnościowej! Czym właściwie jest kasza jaglana i co sprawiło, że po latach zapomnienia wróciła na polskie stoły? To nic innego jak łuskane ziarna prosa. Zboże to jeszcze do niedawna nie było tak popularne jak pszenica, ryż czy owies. Obecnie dzięki bogactwu wartości odżywczych i różnorodności zastosowań uważa się je nawet za bardziej potrzebne i pożyteczne w codziennej diecie. Innym powodem, który przyczynił się do wielkiego powrotu prosa, a więc i kaszy jaglanej, jest brak glutenu – białka, które część osób odrzuca ze względu na nietolerancję pokarmową lub gorsze samopoczucie. Czy brak glutenu czyni kaszę jaglaną mniej wartościową? Zdecydowanie nie. To doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, krzem czy miedź. W prosie znajduje się też wiele witamin z grupy B, witamina E i znana z poprawy pamięci oraz obniżania cholesterolu lecytyna. Kasza jaglana stała się też podstawą jaglanego detoksu, cenionego ze względu na właściwości odkwaszające i oczyszczające.
sposób użycia
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną należy wypłukać w zimnej wodzie. Gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżeli masz garnek z grubym dnem, możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Właściwości
Kasza jaglana jest naturalnym źródłem:
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku – pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Alergeny
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Cechy produktu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Magnez
Żelazo
Cynk
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.