• Ostatnie sztuki
  • Bestseller

Kasza jaglana Targroch 400 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opini.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229000057

Najważniejsze cechy:

  • Najlepiej spożyć przed 30.09.2023r.
  • Naturalne źródło żelaza, cynku i magnezu.
  • Doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych.
  • Nie zawiera glutenu.
3,90 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229000057

Najważniejsze cechy:

  • Najlepiej spożyć przed 30.09.2023r.
  • Naturalne źródło żelaza, cynku i magnezu.
  • Doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych.
  • Nie zawiera glutenu.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Kasza jaglana Targroch 400 g

Kasza jaglana Targroch jest naturalnym źródłem żelaza, cynku i magnezu. Kasza jaglana – z jednej strony uznawana za najstarszą z kasz, ceniona już w epoce neolitu, stanowiąca smaczny, tani i sycący składnik posiłków. Z drugiej strony kulinarne odkrycie XXI wieku, królowa dań bezglutenowych, kreatorka jaglanego detoksu, superfood i głos rewolucji żywnościowej! Czym właściwie jest kasza jaglana i co sprawiło, że po latach zapomnienia wróciła na polskie stoły? To nic innego jak łuskane ziarna prosa. Zboże to jeszcze do niedawna nie było tak popularne jak pszenica, ryż czy owies. Obecnie dzięki bogactwu wartości odżywczych i różnorodności zastosowań uważa się je nawet za bardziej potrzebne i pożyteczne w codziennej diecie. Innym powodem, który przyczynił się do wielkiego powrotu prosa, a więc i kaszy jaglanej, jest brak glutenu – białka, które część osób odrzuca ze względu na nietolerancję pokarmową lub gorsze samopoczucie. Czy brak glutenu czyni kaszę jaglaną mniej wartościową? Zdecydowanie nie. To doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, krzem czy miedź. W prosie znajduje się też wiele witamin z grupy B, witamina E i znana z poprawy pamięci oraz obniżania cholesterolu lecytyna. Kasza jaglana stała się też podstawą jaglanego detoksu, cenionego ze względu na właściwości odkwaszające i oczyszczające.

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną należy wypłukać w zimnej wodzie. Gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżeli masz garnek z grubym dnem, możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kasza jaglana jest naturalnym źródłem:

  • Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Cynku – pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
  • Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
400 G
Składniki:
Magnez Żelazo Cynk
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Kasza jaglana Targroch 400 g

Kasza jaglana Targroch jest naturalnym źródłem żelaza, cynku i magnezu. Kasza jaglana – z jednej strony uznawana za najstarszą z kasz, ceniona już w epoce neolitu, stanowiąca smaczny, tani i sycący składnik posiłków. Z drugiej strony kulinarne odkrycie XXI wieku, królowa dań bezglutenowych, kreatorka jaglanego detoksu, superfood i głos rewolucji żywnościowej! Czym właściwie jest kasza jaglana i co sprawiło, że po latach zapomnienia wróciła na polskie stoły? To nic innego jak łuskane ziarna prosa. Zboże to jeszcze do niedawna nie było tak popularne jak pszenica, ryż czy owies. Obecnie dzięki bogactwu wartości odżywczych i różnorodności zastosowań uważa się je nawet za bardziej potrzebne i pożyteczne w codziennej diecie. Innym powodem, który przyczynił się do wielkiego powrotu prosa, a więc i kaszy jaglanej, jest brak glutenu – białka, które część osób odrzuca ze względu na nietolerancję pokarmową lub gorsze samopoczucie. Czy brak glutenu czyni kaszę jaglaną mniej wartościową? Zdecydowanie nie. To doskonały antyoksydant i bogate źródło składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, krzem czy miedź. W prosie znajduje się też wiele witamin z grupy B, witamina E i znana z poprawy pamięci oraz obniżania cholesterolu lecytyna. Kasza jaglana stała się też podstawą jaglanego detoksu, cenionego ze względu na właściwości odkwaszające i oczyszczające.

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną należy wypłukać w zimnej wodzie. Gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżeli masz garnek z grubym dnem, możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kasza jaglana jest naturalnym źródłem:

  • Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Cynku – pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
  • Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
400 G
Składniki:
Magnez Żelazo Cynk
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...