Chcesz zweryfikować, czy mąka migdałowa zda egzamin w Twojej kuchni? Sprawdź, jakie posiłki można z niej przygotować. Są to przede wszystkim dania na słodko, a więc wszelakie ciasta, ciasteczka, gofry, placuszki, racuchy, omlety i naleśniki, które spożywać można z dodatkami, takimi jak: świeże owoce, musy, polewy, czy konfitury oraz dżemy. Warto jednak mieć na uwadze, że wypieki z mąki migdałowej będą mniej pulchne. Składnik ten zda egzamin również jako panierka do mięsa lub substancja zagęszczająca do zup oraz sosów. Z kolei fani pożywnych przekąsek w postaci koktajli mogą używać jej do przygotowywania ulubionych owocowo-warzywnych mieszanek. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby uznawać mąkę migdałową za dekoracyjną posypkę, stosowaną na przykład do deserów.