Makaron z groszku świderek Bio Planet 250 g
- - 10 % taniej
- Bestseller
Makaron z groszku Bartolini 250 g
Najważniejsze cechy:
- Źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu, witaminy B1
- Wysoka zawartość białka
- Masa netto: 250 g
Najważniejsze cechy:
- Źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu, witaminy B1
- Wysoka zawartość białka
- Masa netto: 250 g
Inne warianty tego produktu
Opis
Makaron z groszku Bartolini 250 g to produkt wyrabiany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Cechuje go zielony kolor i delikatny groszkowy smak, świetnie komponuje się z sosami warzywnymi oraz jako składnik zapiekanek. Makaron z zielonego groszku jest ceniony szczególnie ze względu na wysoką zawartość białka (22g w 100g suchego produktu). Stanowi także doskonałe źródło mikro i makroelementów, w tym: żelaza, fosforu, kwasu foliowego i tiaminy. Witamina B1 (tiamina) pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu nerwowego oraz wspiera układ krążenia i pracę serca.
Sposób przygotowania:
Wrzucić do osolonego wrzątku (100g makaronu na 1l wody), gotować 5-8 min. Po gotowaniu przelać zimną wodą.
Skład: 100 % mąka z zielonego groszku
Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i glutenu.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g (po ugotowaniu)
-
Wartość energetyczna589 kj/139 kcal
-
Tłuszcz całkowity0,8 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
-
Węglowodany przyswajalne21 g
-
w tym cukry1,2 g
-
Błonnik4,6 g
-
Białko9,7 g
-
Sól0,01 g
-
Żelazo3,2 mg (23 %*)
-
Fosfor154 mg (22 %*)
-
Kwas foliowy55,0 μg (28 %*)
-
Tiamina (witamina B1)0,20 mg (18 %*)
-
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Makaron z groszku Bartolini 250 g to produkt wyrabiany w 100 % z mąki z zielonego groszku. Cechuje go zielony kolor i delikatny groszkowy smak, świetnie komponuje się z sosami warzywnymi oraz jako składnik zapiekanek. Makaron z zielonego groszku jest ceniony szczególnie ze względu na wysoką zawartość białka (22g w 100g suchego produktu). Stanowi także doskonałe źródło mikro i makroelementów, w tym: żelaza, fosforu, kwasu foliowego i tiaminy. Witamina B1 (tiamina) pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu nerwowego oraz wspiera układ krążenia i pracę serca.
Sposób przygotowania:
Wrzucić do osolonego wrzątku (100g makaronu na 1l wody), gotować 5-8 min. Po gotowaniu przelać zimną wodą.
Skład: 100 % mąka z zielonego groszku
Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi i glutenu.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g (po ugotowaniu)
-
Wartość energetyczna589 kj/139 kcal
-
Tłuszcz całkowity0,8 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
-
Węglowodany przyswajalne21 g
-
w tym cukry1,2 g
-
Błonnik4,6 g
-
Białko9,7 g
-
Sól0,01 g
-
Żelazo3,2 mg (23 %*)
-
Fosfor154 mg (22 %*)
-
Kwas foliowy55,0 μg (28 %*)
-
Tiamina (witamina B1)0,20 mg (18 %*)
-
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych