BIO Makaron dla dzieci Farma Bartolini 250 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Bezglutenowy makaron kukurydziany dla dzieci z suszonymi warzywami Bartolini 250 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 6 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- W kształcie zwierzątek.
- Bez sztucznych dodatków.
- Barwiony warzywami.
- Masa netto: 250 g.
15 zł rabatu od 150 zł
-15,00 zł
z kodem: 15odrazu
12,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- W kształcie zwierzątek.
- Bez sztucznych dodatków.
- Barwiony warzywami.
- Masa netto: 250 g.
Opis
BIO Bezglutenowy makaron kukurydziany dla dzieci z suszonymi warzywami Bartolini 250 g
Kolorowy, pyszny i zdrowy – taki właśnie jest BIO bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini, idealny dla najmłodszych smakoszy. W kształcie uroczych zwierzątek, ten makaron nie tylko zachęca dzieci do jedzenia, ale też świetnie sprawdza się w każdej potrawie – od zup, przez obiady, po bardziej kreatywne desery.
Makaron w trzech naturalnych kolorach zawdzięcza swój wygląd suszonym warzywom, takim jak burak czerwony i szpinak, a delikatny smak pochodzi z ekologicznej mąki kukurydzianej i ryżowej. Mimo tego, że jest bezglutenowy, zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, więc możesz być pewien, że małe zwierzątka przetrwają każdą kulinarną przygodę!
To produkt ekologiczny, bez sztucznych dodatków, z certyfikowanych składników. Idealny dla rodziców, którzy chcą serwować dzieciom zdrowe, lekkostrawne posiłki pełne naturalnych kolorów i smaku.
Sposób przygotowania: Wypełnij duży garnek wodą (1 litr wody na 100 g makaronu). Zagotuj wodę i dodaj soli (10 g soli na 100 g makaronu).
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 13-14 minut. Odcedź ugotowany makaron i przelej zimną wodą.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Składniki:
- makaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).
- makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)
- makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Może zawierać soję.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1461 kJ / 344 kcal
-
Tłuszcz:1,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:75,1 g
-
w tym cukry:0,7 g
-
Błonnik:1,3 g
-
Białko:7,8 g
-
Sól:0 g
Pojemność:
250 G
Składniki:
Burak
Mąka kukurydziana
Szpinak
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dzieci
Opis
BIO Bezglutenowy makaron kukurydziany dla dzieci z suszonymi warzywami Bartolini 250 g
Kolorowy, pyszny i zdrowy – taki właśnie jest BIO bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini, idealny dla najmłodszych smakoszy. W kształcie uroczych zwierzątek, ten makaron nie tylko zachęca dzieci do jedzenia, ale też świetnie sprawdza się w każdej potrawie – od zup, przez obiady, po bardziej kreatywne desery.
Makaron w trzech naturalnych kolorach zawdzięcza swój wygląd suszonym warzywom, takim jak burak czerwony i szpinak, a delikatny smak pochodzi z ekologicznej mąki kukurydzianej i ryżowej. Mimo tego, że jest bezglutenowy, zachowuje swój kształt nawet po ugotowaniu, więc możesz być pewien, że małe zwierzątka przetrwają każdą kulinarną przygodę!
To produkt ekologiczny, bez sztucznych dodatków, z certyfikowanych składników. Idealny dla rodziców, którzy chcą serwować dzieciom zdrowe, lekkostrawne posiłki pełne naturalnych kolorów i smaku.
sposób użycia
Sposób przygotowania: Wypełnij duży garnek wodą (1 litr wody na 100 g makaronu). Zagotuj wodę i dodaj soli (10 g soli na 100 g makaronu).
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj na średnim ogniu przez 13-14 minut. Odcedź ugotowany makaron i przelej zimną wodą.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Składniki
Składniki:
- makaron czerwony: mąka kukurydziana* (99 %), burak czerwony suszony* (1 %).
- makaron zielony: mąka kukurydziana* (99 %), szpinak suszony* (1 %)
- makaron żółty: mąka kukurydziana* (95 %), mąka ryżowa* (5 %).
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Alergeny
Może zawierać soję.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g
-
Wartość energetyczna:1461 kJ / 344 kcal
-
Tłuszcz:1,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:75,1 g
-
w tym cukry:0,7 g
-
Błonnik:1,3 g
-
Białko:7,8 g
-
Sól:0 g
Cechy produktu
Pojemność:
250 G
Składniki:
Burak
Mąka kukurydziana
Szpinak
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dzieci
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.