• Obecnie brak na stanie
  • Bestseller

Zakwas z buraków BIOFOOD - 100% kiszony - 500ml BIO

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 276 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5902693122012

Najważniejsze cechy:

  • Napój wzmacniający.
  • Najlepszy na surowo.
  • Do przygotowania barszczu.
  • Objętość netto: 500 ml
15 zł rabatu od 150 zł
-15,00 zł z kodem: 15odrazu
9,99 zł
Powiadom o dostępności
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5902693122012

Najważniejsze cechy:

  • Napój wzmacniający.
  • Najlepszy na surowo.
  • Do przygotowania barszczu.
  • Objętość netto: 500 ml
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Zakwas z buraków BIOFOOD - 100% kiszony - 500ml BIO

Zakwas z buraków to produkt, który od wieków stanowi podstawę polskiej kuchni i zajmuje zaszczytne miejsce w domowych spiżarniach. Jego słodko-kwaskowaty smak z wyczuwalną nutą czosnku, tak różniący się od ziemistego smaku surowego buraka, od najdawniejszych czasów podkreśla charakter wigilijnego barszczu. Okazuje się jednak, że kwas buraczany może nam zaoferować znacznie więcej niż przyjemne walory smakowe. Już w staropolskiej encyklopedii Glogera możemy przeczytać, że zakwas z buraków do picia uważany był przez dawnych botaników za lekarstwo. Obecnie, w czasach, gdy gros osób powraca do naturalnych metod wspierania organizmu, możemy obserwować prawdziwy renesans fermentacji naturalnej. Dlaczego warto sięgnąć po sok z kiszonych buraków BIO-FOOD?
 
Choć jest to produkt, który czerpie garściami z tradycji ludowej, został wyprodukowany w nowoczesnej przetwórni i klasyfikuje się w grupie soków NFC (ang. Not From Concentrate). To oznacza, że sok z kiszonych buraków ćwikłowych jest naturalnie tłoczony, nierozcieńczony, niesłodzony i wolny od sztucznych substancji. Czy wiesz, że klarowność wytwarzanych w ten sposób soków jest naturalnie zmącona? Chociaż widok miąższu lub miazgi może budzić pewne obawy, wbrew pozorom jest on bardzo pożądany! Oba elementy zwiększają bowiem zawartość cennych składników odżywczych, witamin i korzystnie wpływającego na procesy trawienia błonnika.

Ekologiczny zakwas z buraków do picia – dla kogo będzie dobrym wyborem?

Sok z kiszonych buraków docenią wszyscy, którzy…

  • szukają sposobu na poprawę kondycji mikroflory jelitowej. Dzięki probiotykom zawartym w soku z kiszonych buraków produkt może okazać się wartościowym wsparciem jelit, a tym samym – odporności. O nasz układ immunologiczny zadba również wchodzący w skład zakwasu czosnek;
  • chcą zbilansować swoją dietę lub rozszerzyć ją o produkty fermentowane – zakwas z buraków można spożywać w niewielkich ilościach lub wykorzystać go jako bazę do barszczu;

  • nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie zakwasu ani własnoręczne wyciskanie soków, a nie chcą rezygnować z ich dobroczynnego wpływu na organizm.
Zakwas z buraków – ile pić? Możesz zacząć od 1 łyżeczki dziennie, stopniowo zwiększając porcję. W przypadku dzieci zalecana dzienna porcja oscyluje w granicach 5–50 ml, u dorosłych zaś wynosi 50–250 ml. Zwiększając porcję, weź pod uwagę zawartość soli w napoju.
 
Zakwas z buraków – jak pić? Regularnie i najlepiej po schłodzeniu. Dzięki fermentacji wywar może poszczycić się wyrazistym, słodko-kwaskowatym smakiem, który doskonale sprawdzi się również w barszczu i innych potrawach.
 
Jak długo można pić zakwas z buraków? Chociaż zakwas jest wartościowym urozmaiceniem codziennej diety, spożywanie produktu przez długi czas może prowadzić do przyswajania nadmiernych ilości sodu. Z tego względu po dwóch tygodniach regularnego spożywania zakwasu warto zrobić przerwę lub zasięgnąć porady dietetyka, który pomoże Ci dostosować dzienną porcję zakwasu do indywidualnych potrzeb.
 
Po otwarciu przechowuj w temperaturze 4°C.
Sok z kiszonych buraków – przeciwwskazania:
  • alergia lub nadwrażliwość na składniki zawarte w produkcie;
  • nadczynność tarczycy;
  • zapalenie trzustki;
  • dolegliwości związane z pracą nerek;
  • choroba wrzodowa lub nadkwaśność żołądka.

Składniki: sok z buraków ćwikłowych kiszonych* (98%), czosnek* (1%), sól kłodawska (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Czy wiesz, że burak ćwikłowy jest jednym z najczęściej uprawianych warzyw okopowych w naszym kraju? Choć prezentuje się niepozornie, kryje w sobie wiele cennych dla organizmu składników. Korzystne właściwości buraka w dużej mierze wynikają ze sporej zawartości antocyjanów i flawonoidów. Według danych USDA (Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) w 100 g buraka znajdziesz 128,7 mg betainy i 6 mg choliny, czyli barwników, którym przypisuje się działanie zapobiegające rozwijaniu się nowotworów. Sok z kiszonych buraków może okazać się również cennym wsparciem diety wszystkich, którzy chcą dostarczyć swojemu organizmowi witamin (B1, B2, C, PP, E, K1) i minerałów (takich jak: krzem, fosfor, żelazo, wapń, magnez, mangan czy sód) będących naturalnym źródłem odporności i witalności. Zakwas z buraków BIO-FOOD dostarczy Ci również solidną porcję kwasu mlekowego, który wspiera pracę jelit i dba o równowagę mikroflory jelitowej. To nie koniec korzyści, jakie może Ci zaoferować zakwas z buraków. Właściwości cenne dla zdrowia wykazuje również czosnek!

Właściwości czosnku

Czosnek to silny antyoksydant, który chroni nasze komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Działa antybakteryjnie, wspiera zdrowie układu odpornościowego i zmniejsza ilość potencjalnie patogennych mikroorganizmów znajdujących się w naszym przewodzie pokarmowym. Dba także o zdrowie naczyń krwionośnych i żył, wspomaga pracę serca i korzystnie wpływa na układ oddechowy.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza 100 ml produktu:
  • Wartość energetyczna:
    78 kJ / 18 kcal
  • Tłuszcze:
    < 0,5 g
  • w tym nasycone:
    < 0,1 g
  • węglowodany:
    3,9 g
  • w tym cukry:
    1,2 g
  • białko:
    0,7 g
  • sól:
    0,99 g
Pojemność:
500 ML
Składniki:
Burak Czosnek
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

Zakwas z buraków BIOFOOD - 100% kiszony - 500ml BIO

Zakwas z buraków to produkt, który od wieków stanowi podstawę polskiej kuchni i zajmuje zaszczytne miejsce w domowych spiżarniach. Jego słodko-kwaskowaty smak z wyczuwalną nutą czosnku, tak różniący się od ziemistego smaku surowego buraka, od najdawniejszych czasów podkreśla charakter wigilijnego barszczu. Okazuje się jednak, że kwas buraczany może nam zaoferować znacznie więcej niż przyjemne walory smakowe. Już w staropolskiej encyklopedii Glogera możemy przeczytać, że zakwas z buraków do picia uważany był przez dawnych botaników za lekarstwo. Obecnie, w czasach, gdy gros osób powraca do naturalnych metod wspierania organizmu, możemy obserwować prawdziwy renesans fermentacji naturalnej. Dlaczego warto sięgnąć po sok z kiszonych buraków BIO-FOOD?
 
Choć jest to produkt, który czerpie garściami z tradycji ludowej, został wyprodukowany w nowoczesnej przetwórni i klasyfikuje się w grupie soków NFC (ang. Not From Concentrate). To oznacza, że sok z kiszonych buraków ćwikłowych jest naturalnie tłoczony, nierozcieńczony, niesłodzony i wolny od sztucznych substancji. Czy wiesz, że klarowność wytwarzanych w ten sposób soków jest naturalnie zmącona? Chociaż widok miąższu lub miazgi może budzić pewne obawy, wbrew pozorom jest on bardzo pożądany! Oba elementy zwiększają bowiem zawartość cennych składników odżywczych, witamin i korzystnie wpływającego na procesy trawienia błonnika.

Ekologiczny zakwas z buraków do picia – dla kogo będzie dobrym wyborem?

Sok z kiszonych buraków docenią wszyscy, którzy…

  • szukają sposobu na poprawę kondycji mikroflory jelitowej. Dzięki probiotykom zawartym w soku z kiszonych buraków produkt może okazać się wartościowym wsparciem jelit, a tym samym – odporności. O nasz układ immunologiczny zadba również wchodzący w skład zakwasu czosnek;
  • chcą zbilansować swoją dietę lub rozszerzyć ją o produkty fermentowane – zakwas z buraków można spożywać w niewielkich ilościach lub wykorzystać go jako bazę do barszczu;

  • nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie zakwasu ani własnoręczne wyciskanie soków, a nie chcą rezygnować z ich dobroczynnego wpływu na organizm.
Zakwas z buraków – ile pić? Możesz zacząć od 1 łyżeczki dziennie, stopniowo zwiększając porcję. W przypadku dzieci zalecana dzienna porcja oscyluje w granicach 5–50 ml, u dorosłych zaś wynosi 50–250 ml. Zwiększając porcję, weź pod uwagę zawartość soli w napoju.
 
Zakwas z buraków – jak pić? Regularnie i najlepiej po schłodzeniu. Dzięki fermentacji wywar może poszczycić się wyrazistym, słodko-kwaskowatym smakiem, który doskonale sprawdzi się również w barszczu i innych potrawach.
 
Jak długo można pić zakwas z buraków? Chociaż zakwas jest wartościowym urozmaiceniem codziennej diety, spożywanie produktu przez długi czas może prowadzić do przyswajania nadmiernych ilości sodu. Z tego względu po dwóch tygodniach regularnego spożywania zakwasu warto zrobić przerwę lub zasięgnąć porady dietetyka, który pomoże Ci dostosować dzienną porcję zakwasu do indywidualnych potrzeb.
 
Po otwarciu przechowuj w temperaturze 4°C.
Sok z kiszonych buraków – przeciwwskazania:
  • alergia lub nadwrażliwość na składniki zawarte w produkcie;
  • nadczynność tarczycy;
  • zapalenie trzustki;
  • dolegliwości związane z pracą nerek;
  • choroba wrzodowa lub nadkwaśność żołądka.

Składniki: sok z buraków ćwikłowych kiszonych* (98%), czosnek* (1%), sól kłodawska (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Czy wiesz, że burak ćwikłowy jest jednym z najczęściej uprawianych warzyw okopowych w naszym kraju? Choć prezentuje się niepozornie, kryje w sobie wiele cennych dla organizmu składników. Korzystne właściwości buraka w dużej mierze wynikają ze sporej zawartości antocyjanów i flawonoidów. Według danych USDA (Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych) w 100 g buraka znajdziesz 128,7 mg betainy i 6 mg choliny, czyli barwników, którym przypisuje się działanie zapobiegające rozwijaniu się nowotworów. Sok z kiszonych buraków może okazać się również cennym wsparciem diety wszystkich, którzy chcą dostarczyć swojemu organizmowi witamin (B1, B2, C, PP, E, K1) i minerałów (takich jak: krzem, fosfor, żelazo, wapń, magnez, mangan czy sód) będących naturalnym źródłem odporności i witalności. Zakwas z buraków BIO-FOOD dostarczy Ci również solidną porcję kwasu mlekowego, który wspiera pracę jelit i dba o równowagę mikroflory jelitowej. To nie koniec korzyści, jakie może Ci zaoferować zakwas z buraków. Właściwości cenne dla zdrowia wykazuje również czosnek!

Właściwości czosnku

Czosnek to silny antyoksydant, który chroni nasze komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Działa antybakteryjnie, wspiera zdrowie układu odpornościowego i zmniejsza ilość potencjalnie patogennych mikroorganizmów znajdujących się w naszym przewodzie pokarmowym. Dba także o zdrowie naczyń krwionośnych i żył, wspomaga pracę serca i korzystnie wpływa na układ oddechowy.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza 100 ml produktu:
  • Wartość energetyczna:
    78 kJ / 18 kcal
  • Tłuszcze:
    < 0,5 g
  • w tym nasycone:
    < 0,1 g
  • węglowodany:
    3,9 g
  • w tym cukry:
    1,2 g
  • białko:
    0,7 g
  • sól:
    0,99 g
Pojemność:
500 ML
Składniki:
Burak Czosnek
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...