Makaron z ciecierzycy Bartolini 250 g BIO
- Bestseller
Makaron kukurydziany nitka (bezglutenowy) Bartolini 250 g
Najważniejsze cechy:
- Wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej.
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- Nie zawiera glutenu.
- Masa netto: 250 g.
Najważniejsze cechy:
- Wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej.
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- Nie zawiera glutenu.
- Masa netto: 250 g.
Opis
Bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini wyrabiany jest wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach.
Forma makaronu Bartolini w postaci krajanki Filini jest niezwykle uniwersalna. Możesz go wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań, takich jak sałatki, zupy, czy dania główne. Krajanka Filini to delikatne, krótkie kawałki makaronu, które doskonale absorbuje smaki sosów i innych składników.
Produkt Bartolini jest certyfikowany jako ekologiczny, co oznacza, że został wyprodukowany z poszanowaniem środowiska, bez użycia sztucznych pestycydów czy nawozów chemicznych. To dobra wiadomość zarówno dla Twojego zdrowia, jak i dla planety.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna:1457 kJ / 343 kcal
-
Tłuszcz:1,2 g
-
w tym kw.tł.nasycone:0,4 g
-
Węglowodany:74,5 g
-
w tym cukry:0,6 g
-
Błonnik:1,2 g
-
Białko:8 g
-
Sól:0 g
Bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini wyrabiany jest wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach.
Forma makaronu Bartolini w postaci krajanki Filini jest niezwykle uniwersalna. Możesz go wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań, takich jak sałatki, zupy, czy dania główne. Krajanka Filini to delikatne, krótkie kawałki makaronu, które doskonale absorbuje smaki sosów i innych składników.
Produkt Bartolini jest certyfikowany jako ekologiczny, co oznacza, że został wyprodukowany z poszanowaniem środowiska, bez użycia sztucznych pestycydów czy nawozów chemicznych. To dobra wiadomość zarówno dla Twojego zdrowia, jak i dla planety.
Składniki aktywne:
-
Wartość energetyczna:1457 kJ / 343 kcal
-
Tłuszcz:1,2 g
-
w tym kw.tł.nasycone:0,4 g
-
Węglowodany:74,5 g
-
w tym cukry:0,6 g
-
Błonnik:1,2 g
-
Białko:8 g
-
Sól:0 g