• Bestseller

Makaron kukurydziany nitka (bezglutenowy) Bartolini 250 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 9 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5901902004606

Najważniejsze cechy:

  • Wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej.
  • Odpowiedni dla wegan i wegetarian.  
  • Nie zawiera glutenu.
  • Masa netto: 250 g.
11,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5901902004606

Najważniejsze cechy:

  • Wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej.
  • Odpowiedni dla wegan i wegetarian.  
  • Nie zawiera glutenu.
  • Masa netto: 250 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini wyrabiany jest wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach. 
Forma makaronu Bartolini w postaci krajanki Filini jest niezwykle uniwersalna. Możesz go wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań, takich jak sałatki, zupy, czy dania główne. Krajanka Filini to delikatne, krótkie kawałki makaronu, które doskonale absorbuje smaki sosów i innych składników.
Produkt Bartolini jest certyfikowany jako ekologiczny, co oznacza, że został wyprodukowany z poszanowaniem środowiska, bez użycia sztucznych pestycydów czy nawozów chemicznych. To dobra wiadomość zarówno dla Twojego zdrowia, jak i dla planety.

Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka powyżej 4-5 min.) (100g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. 
Skład: 100% ekologiczna mąka kukurydziana (bezglutenowe) 

Składniki aktywne:

  • Wartość energetyczna:
    1457 kJ / 343 kcal
  • Tłuszcz:
    1,2 g
  • w tym kw.tł.nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    74,5 g
  • w tym cukry:
    0,6 g
  • Błonnik:
    1,2 g
  • Białko:
    8 g
  • Sól:
    0 g
Pojemność:
250 G
Składniki:
Mąka kukurydziana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Certyfikat:
Ekologiczny
Opis

Bezglutenowy makaron kukurydziany Bartolini wyrabiany jest wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach. 
Forma makaronu Bartolini w postaci krajanki Filini jest niezwykle uniwersalna. Możesz go wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań, takich jak sałatki, zupy, czy dania główne. Krajanka Filini to delikatne, krótkie kawałki makaronu, które doskonale absorbuje smaki sosów i innych składników.
Produkt Bartolini jest certyfikowany jako ekologiczny, co oznacza, że został wyprodukowany z poszanowaniem środowiska, bez użycia sztucznych pestycydów czy nawozów chemicznych. To dobra wiadomość zarówno dla Twojego zdrowia, jak i dla planety.

Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka powyżej 4-5 min.) (100g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą. 
Skład: 100% ekologiczna mąka kukurydziana (bezglutenowe) 

Składniki aktywne:

  • Wartość energetyczna:
    1457 kJ / 343 kcal
  • Tłuszcz:
    1,2 g
  • w tym kw.tł.nasycone:
    0,4 g
  • Węglowodany:
    74,5 g
  • w tym cukry:
    0,6 g
  • Błonnik:
    1,2 g
  • Białko:
    8 g
  • Sól:
    0 g
Pojemność:
250 G
Składniki:
Mąka kukurydziana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Certyfikat:
Ekologiczny

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...