BIO Kasza orkiszowa drobna Babalscy 500 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Bestseller
BIO Makaron z samopszy świderek Babalscy 400 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 35 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Bez jaj i soli.
- Smaczny i wartościowy.
- Doskonały do dań mięsnych i jarskich.
- Masa netto: 400 g.
12,99 zł
11,69 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Bez jaj i soli.
- Smaczny i wartościowy.
- Doskonały do dań mięsnych i jarskich.
- Masa netto: 400 g.
Opis
BIO Makaron z samopszy świderek Babalscy 400 g
BIO Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Samopszy. Bez jaj i soli. Samopsza to najstarszy gatunek pszenicy - jej wiek szacowany jest na ok. 9000 lat. Jest to odmiana dzika, uważa się ją za roślinę leczniczą.
Samopsza, niegdyś zapomniane ziarno, które dziś wraca do łask. Jest to rodzaj pszenicy uprawiany już 7 tysięcy lat temu na rozległym obszarze od Atlantyku aż po samą Persję
Makaron z samopszy jest zarówno smaczny jak i wartościowy. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań mięsnych, zapiekanek oraz jako główny składnik dań jarskich. Dzięki niemu każda potrawa nabierze zdrowego charakteru, co pozwoli cieszyć się aktywnym, pełnym energii dniem.
Składniki: 100% Mąka pszenna samopsza typ 1850, woda
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości makaronu
Samopsza jest zbożem o niezwykle bogatej zawartości składników odżywczych. Ziarno to zawiera dużą ilość białka oraz szereg aminokwasów egzogennych, wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego, poprawnej pracy hormonów tarczycy i nadnerczy oraz produkcję dopaminy, tak zwanego hormonu szczęścia. Jako bogate źródło antyoksydantów chroni przed nowotworami, spowalnia procesy starzenia się komórek i pozytywnie wpływa na narząd wzroku. Oprócz tego zawiera znaczne ilości potasu, fosforu, magnezu, manganu, żelaza, cynku, witaminy A i związków z grupy B. Patrząc na to z dietetycznego punktu widzenia, można zaliczyć ją do żywności funkcjonalnej, czyli spełniającej określone role w organizmie.
Potas, mimo że znajduje się w większości produktów spożywczych, wciąż spożywany jest w zbyt małej ilości. Makaron z ziaren samopszy może stanowić wartościowy dodatek do wielu dań, uzupełniając w ten sposób jego niedobory. Pierwiastek odpowiada za prawidłową pracę mięśni i koncentrację.
Dla wzmocnienia odporności, pięknego wyglądu włosów, skóry i paznokci oraz przy walce z depresją sięgajmy po cynk. Spożywany każdego dnia w wartościowych posiłkach pomaga uporać się z wieloma problemami zdrowotnymi takimi jak kłopoty skórne, tarczyca, cukrzyca a razem z manganem wspiera profilaktykę w osteoporozie.
Stresy dnia codziennego, uciążliwe napięcie mięśni i nieumiejętność zrelaksowania się to elementy towarzyszące każdemu z nas. Aby temu podołać bez uszczerbku na zdrowiu z pomocą przychodzi nam magnez. Niezwykły pierwiastek, który regularnie spożywany w zdrowych posiłkach zapewnia nam prawidłową pracę mięśni i nerwów.
Potrawy na bazie makaronu z ziaren samopszy zalecane są szczególnie dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej jako bogate źródło żelaza. Jest to pierwiastek, który chroni przed anemią oraz wpływa na wzrost, rozwój i regenerację tkanek. Tego cennego jak złoto składnika nie może zabraknąć w żadnym jadłospisie.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1474,5 kJ / 348,45 kcal
-
Tłuszcz:2,13 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:64,38 g
-
w tym cukry:1,67 g
-
Błonnik:7,5 g
-
Białko:14,19 g
-
Sól:0,1 g
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka pszenna
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Makaron z samopszy świderek Babalscy 400 g
BIO Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Samopszy. Bez jaj i soli. Samopsza to najstarszy gatunek pszenicy - jej wiek szacowany jest na ok. 9000 lat. Jest to odmiana dzika, uważa się ją za roślinę leczniczą.
Samopsza, niegdyś zapomniane ziarno, które dziś wraca do łask. Jest to rodzaj pszenicy uprawiany już 7 tysięcy lat temu na rozległym obszarze od Atlantyku aż po samą Persję
Makaron z samopszy jest zarówno smaczny jak i wartościowy. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań mięsnych, zapiekanek oraz jako główny składnik dań jarskich. Dzięki niemu każda potrawa nabierze zdrowego charakteru, co pozwoli cieszyć się aktywnym, pełnym energii dniem.
Składniki
Składniki: 100% Mąka pszenna samopsza typ 1850, woda
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Właściwości
Właściwości makaronu
Samopsza jest zbożem o niezwykle bogatej zawartości składników odżywczych. Ziarno to zawiera dużą ilość białka oraz szereg aminokwasów egzogennych, wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego, poprawnej pracy hormonów tarczycy i nadnerczy oraz produkcję dopaminy, tak zwanego hormonu szczęścia. Jako bogate źródło antyoksydantów chroni przed nowotworami, spowalnia procesy starzenia się komórek i pozytywnie wpływa na narząd wzroku. Oprócz tego zawiera znaczne ilości potasu, fosforu, magnezu, manganu, żelaza, cynku, witaminy A i związków z grupy B. Patrząc na to z dietetycznego punktu widzenia, można zaliczyć ją do żywności funkcjonalnej, czyli spełniającej określone role w organizmie.
Potas, mimo że znajduje się w większości produktów spożywczych, wciąż spożywany jest w zbyt małej ilości. Makaron z ziaren samopszy może stanowić wartościowy dodatek do wielu dań, uzupełniając w ten sposób jego niedobory. Pierwiastek odpowiada za prawidłową pracę mięśni i koncentrację.
Dla wzmocnienia odporności, pięknego wyglądu włosów, skóry i paznokci oraz przy walce z depresją sięgajmy po cynk. Spożywany każdego dnia w wartościowych posiłkach pomaga uporać się z wieloma problemami zdrowotnymi takimi jak kłopoty skórne, tarczyca, cukrzyca a razem z manganem wspiera profilaktykę w osteoporozie.
Stresy dnia codziennego, uciążliwe napięcie mięśni i nieumiejętność zrelaksowania się to elementy towarzyszące każdemu z nas. Aby temu podołać bez uszczerbku na zdrowiu z pomocą przychodzi nam magnez. Niezwykły pierwiastek, który regularnie spożywany w zdrowych posiłkach zapewnia nam prawidłową pracę mięśni i nerwów.
Potrawy na bazie makaronu z ziaren samopszy zalecane są szczególnie dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej jako bogate źródło żelaza. Jest to pierwiastek, który chroni przed anemią oraz wpływa na wzrost, rozwój i regenerację tkanek. Tego cennego jak złoto składnika nie może zabraknąć w żadnym jadłospisie.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1474,5 kJ / 348,45 kcal
-
Tłuszcz:2,13 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
-
Węglowodany:64,38 g
-
w tym cukry:1,67 g
-
Błonnik:7,5 g
-
Białko:14,19 g
-
Sól:0,1 g
Cechy produktu
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka pszenna
Woda
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.