Kategorie

Filtruj:
Cena:
Producent:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Składniki:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Dla kogo?:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Dieta:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Certyfikat:
Postać:
Pojemność:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Cechy dodatkowe:

Mąka bezglutenowa

Głównym powodem rosnącej popularności produktów bezglutenowych jest celiakia (choroba trzewna), objawiająca się reakcją uczuleniową na gluten (mieszaniny białek roślinnych, gluteniny i gliadyny). Diagnozuje się ją u około 1% populacji, co daje ok. 400 000 Polaków. Osoby cierpiące na tę chorobę muszą unikać produktów zawierających gluten, aby ich organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Współcześnie jednak na dietę bezglutenową przechodzi wiele zdrowych osób, tłumacząc to troską o poprawę samopoczucia i zdr...

Czytaj więcej +

Głównym powodem rosnącej popularności produktów bezglutenowych jest celiakia (choroba trzewna), objawiająca się reakcją uczuleniową na gluten (mieszaniny białek roślinnych, gluteniny i gliadyny). Diagnozuje się ją u około 1% populacji, co daje ok. 400 000 Polaków. Osoby cierpiące na tę chorobę muszą unikać produktów zawierających gluten, aby ich organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Współcześnie jednak na dietę bezglutenową przechodzi wiele zdrowych osób, tłumacząc to troską o poprawę samopoczucia i zdrowia, a także potrzebą zrzucenia zbędnych kilogramów. Wprowadzenie diety bezglutenowej u osób zdrowych i bez nietolerancji niestety jest negatywnym trendem i może spowodować wiele problemów zdrowotnych.

Czytaj mniej -
Widok:
Produktów: 14
Loading...