• - 10 % taniej
  • Ostatnie sztuki
  • Bestseller

Mąka jaglana Targroch 1 kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 11 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001641

Najważniejsze cechy:

  • Z naturalnie bezglutenowego zboża.
  • Naturalne źródło magnezu, żelaza i cynku.
  • Źródło błonnika pokarmowego.
  • Masa netto: 1 kg.
10,99 zł 9,89 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 9,89 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001641

Najważniejsze cechy:

  • Z naturalnie bezglutenowego zboża.
  • Naturalne źródło magnezu, żelaza i cynku.
  • Źródło błonnika pokarmowego.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Mąka jaglana Targroch 1 kg

Mąka jaglana powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu właściwościach odkwaszających i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i wytrawnych wypieków, w których znakomicie imituje strukturę pszenicy. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu.    
Proso należy do grona najdłużej uprawianych na świecie roślin. Mimo walorów odżywczych i smakowych zostało na wiele lat zapomniane, czyniąc produkty z niego pochodzące niszowymi. Popularność wróciły mu ostatnie dekady, wraz z nadejściem fali chorób cywilizacyjnych. Wówczas ponownie doceniono właściwości mąki jaglanej. 
Królowa kasz… - tak nazywano niegdyś kaszę jaglaną. Analogiczny przydomek należy się także mące z prosa. Jest niezastąpiona w diecie osób z nietolerancją glutenu i chorych na celiakię. Jako jedna z nielicznych posiada odczyn zasadowy, a zatem także zdolność do odkwaszania organizmu. Usprawnia przemianę materii i pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Zawiera najważniejsze pierwiastki, takie jak fosfor, potas, wapń i sód, a także witaminę C, PP oraz witaminy z grupy B. 100 g mąki jaglanej pokrywa niemal ⅓ dziennego zapotrzebowania na żelazo i magnez - jest to więc doskonały produkt także dla osób borykających się z anemią i chronicznym zmęczeniem. 
Znajomość produktu to podstawa udanych dań. Mąka jaglana jest bardzo wdzięcznym składnikiem - wystarczy wiedzieć jak ją wykorzystać. Przede wszystkim posłuży do wypieków - zarówno zdrowego, prostego chleba, jak i ciast czy kruchych tart. Sprawdza się także w naleśnikach, gofrach, racuchach i wszelkich klasycznych potrawach mącznych. Znajdzie się dla niej miejsce także w tradycyjnej, staropolskiej kuchni babci - mąka z prosa to zdrowy i skuteczny sposób na zabielanie zup i zagęszczanie sosów.
Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast, itp.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
  • Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
  • Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Mąka z kaszy jaglanej

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesoję, różne orzechysezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1612 kJ / 384 kcal
  • Tłuszcz:
    3,6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,7 g
  • Węglowodany:
    72,8 g
  • w tym cukry:
    0 g
  • Błonnik:
    5,9 g
  • Białko:
    12,1 g
  • Sól**:
    0,08 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
  • Witaminy i składniki mineralne
  • Magnez:
    164 mg
  • Cynk:
    2,68 mg
  • Żelazo:
    3,7 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

Mąka jaglana Targroch 1 kg

Mąka jaglana powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu właściwościach odkwaszających i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i wytrawnych wypieków, w których znakomicie imituje strukturę pszenicy. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu.    
Proso należy do grona najdłużej uprawianych na świecie roślin. Mimo walorów odżywczych i smakowych zostało na wiele lat zapomniane, czyniąc produkty z niego pochodzące niszowymi. Popularność wróciły mu ostatnie dekady, wraz z nadejściem fali chorób cywilizacyjnych. Wówczas ponownie doceniono właściwości mąki jaglanej. 
Królowa kasz… - tak nazywano niegdyś kaszę jaglaną. Analogiczny przydomek należy się także mące z prosa. Jest niezastąpiona w diecie osób z nietolerancją glutenu i chorych na celiakię. Jako jedna z nielicznych posiada odczyn zasadowy, a zatem także zdolność do odkwaszania organizmu. Usprawnia przemianę materii i pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Zawiera najważniejsze pierwiastki, takie jak fosfor, potas, wapń i sód, a także witaminę C, PP oraz witaminy z grupy B. 100 g mąki jaglanej pokrywa niemal ⅓ dziennego zapotrzebowania na żelazo i magnez - jest to więc doskonały produkt także dla osób borykających się z anemią i chronicznym zmęczeniem. 
Znajomość produktu to podstawa udanych dań. Mąka jaglana jest bardzo wdzięcznym składnikiem - wystarczy wiedzieć jak ją wykorzystać. Przede wszystkim posłuży do wypieków - zarówno zdrowego, prostego chleba, jak i ciast czy kruchych tart. Sprawdza się także w naleśnikach, gofrach, racuchach i wszelkich klasycznych potrawach mącznych. Znajdzie się dla niej miejsce także w tradycyjnej, staropolskiej kuchni babci - mąka z prosa to zdrowy i skuteczny sposób na zabielanie zup i zagęszczanie sosów.
Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast, itp.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
  • Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
  • Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Mąka z kaszy jaglanej

W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesoję, różne orzechysezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1612 kJ / 384 kcal
  • Tłuszcz:
    3,6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,7 g
  • Węglowodany:
    72,8 g
  • w tym cukry:
    0 g
  • Błonnik:
    5,9 g
  • Białko:
    12,1 g
  • Sól**:
    0,08 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
  • Witaminy i składniki mineralne
  • Magnez:
    164 mg
  • Cynk:
    2,68 mg
  • Żelazo:
    3,7 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...