Wiórki kokosowe Targroch - 100 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 10 % taniej
- Bestseller
Mąka jaglana Targroch 1 kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 11 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Z naturalnie bezglutenowego zboża.
- Naturalne źródło magnezu, żelaza i cynku.
- Źródło błonnika pokarmowego.
- Masa netto: 1 kg.
10,99 zł
9,89 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Z naturalnie bezglutenowego zboża.
- Naturalne źródło magnezu, żelaza i cynku.
- Źródło błonnika pokarmowego.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
Mąka jaglana Targroch 1 kg
Mąka jaglana powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu właściwościach odkwaszających i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i wytrawnych wypieków, w których znakomicie imituje strukturę pszenicy. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu.
Proso należy do grona najdłużej uprawianych na świecie roślin. Mimo walorów odżywczych i smakowych zostało na wiele lat zapomniane, czyniąc produkty z niego pochodzące niszowymi. Popularność wróciły mu ostatnie dekady, wraz z nadejściem fali chorób cywilizacyjnych. Wówczas ponownie doceniono właściwości mąki jaglanej.
Królowa kasz… - tak nazywano niegdyś kaszę jaglaną. Analogiczny przydomek należy się także mące z prosa. Jest niezastąpiona w diecie osób z nietolerancją glutenu i chorych na celiakię. Jako jedna z nielicznych posiada odczyn zasadowy, a zatem także zdolność do odkwaszania organizmu. Usprawnia przemianę materii i pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Zawiera najważniejsze pierwiastki, takie jak fosfor, potas, wapń i sód, a także witaminę C, PP oraz witaminy z grupy B. 100 g mąki jaglanej pokrywa niemal ⅓ dziennego zapotrzebowania na żelazo i magnez - jest to więc doskonały produkt także dla osób borykających się z anemią i chronicznym zmęczeniem.
Znajomość produktu to podstawa udanych dań. Mąka jaglana jest bardzo wdzięcznym składnikiem - wystarczy wiedzieć jak ją wykorzystać. Przede wszystkim posłuży do wypieków - zarówno zdrowego, prostego chleba, jak i ciast czy kruchych tart. Sprawdza się także w naleśnikach, gofrach, racuchach i wszelkich klasycznych potrawach mącznych. Znajdzie się dla niej miejsce także w tradycyjnej, staropolskiej kuchni babci - mąka z prosa to zdrowy i skuteczny sposób na zabielanie zup i zagęszczanie sosów.
Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast, itp.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Mąka z kaszy jaglanej
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1612 kJ / 384 kcal
-
Tłuszcz:3,6 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,7 g
-
Węglowodany:72,8 g
-
w tym cukry:0 g
-
Błonnik:5,9 g
-
Białko:12,1 g
-
Sól**:0,08 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
Witaminy i składniki mineralne
-
Magnez:164 mg
-
Cynk:2,68 mg
-
Żelazo:3,7 mg
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
Mąka jaglana Targroch 1 kg
Mąka jaglana powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu właściwościach odkwaszających i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i wytrawnych wypieków, w których znakomicie imituje strukturę pszenicy. Mąka jaglana to prawdziwy zastrzyk dobroczynnych substancji i solidny detoks dla organizmu.
Proso należy do grona najdłużej uprawianych na świecie roślin. Mimo walorów odżywczych i smakowych zostało na wiele lat zapomniane, czyniąc produkty z niego pochodzące niszowymi. Popularność wróciły mu ostatnie dekady, wraz z nadejściem fali chorób cywilizacyjnych. Wówczas ponownie doceniono właściwości mąki jaglanej.
Królowa kasz… - tak nazywano niegdyś kaszę jaglaną. Analogiczny przydomek należy się także mące z prosa. Jest niezastąpiona w diecie osób z nietolerancją glutenu i chorych na celiakię. Jako jedna z nielicznych posiada odczyn zasadowy, a zatem także zdolność do odkwaszania organizmu. Usprawnia przemianę materii i pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Zawiera najważniejsze pierwiastki, takie jak fosfor, potas, wapń i sód, a także witaminę C, PP oraz witaminy z grupy B. 100 g mąki jaglanej pokrywa niemal ⅓ dziennego zapotrzebowania na żelazo i magnez - jest to więc doskonały produkt także dla osób borykających się z anemią i chronicznym zmęczeniem.
Znajomość produktu to podstawa udanych dań. Mąka jaglana jest bardzo wdzięcznym składnikiem - wystarczy wiedzieć jak ją wykorzystać. Przede wszystkim posłuży do wypieków - zarówno zdrowego, prostego chleba, jak i ciast czy kruchych tart. Sprawdza się także w naleśnikach, gofrach, racuchach i wszelkich klasycznych potrawach mącznych. Znajdzie się dla niej miejsce także w tradycyjnej, staropolskiej kuchni babci - mąka z prosa to zdrowy i skuteczny sposób na zabielanie zup i zagęszczanie sosów.
Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw, gdyż doskonale zagęszcza zupy, sosy, stosowana również do chleba, naleśników, ciast, itp.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
sposób użycia
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Składniki: Mąka z kaszy jaglanej
Alergeny
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1612 kJ / 384 kcal
-
Tłuszcz:3,6 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,7 g
-
Węglowodany:72,8 g
-
w tym cukry:0 g
-
Błonnik:5,9 g
-
Białko:12,1 g
-
Sól**:0,08 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
Witaminy i składniki mineralne
-
Magnez:164 mg
-
Cynk:2,68 mg
-
Żelazo:3,7 mg
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.