BIO Płatki zbożowe Mix 5 zbóż Babalscy 800 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 13 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Bogata w witaminy B i E.
- Lekkostrawna, odpowiednia dla osób z wrzodami.
- Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
- Uniwersalna – świetna na słodko i słono.
- Masa netto: 500 g.
9,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Bogata w witaminy B i E.
- Lekkostrawna, odpowiednia dla osób z wrzodami.
- Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
- Uniwersalna – świetna na słodko i słono.
- Masa netto: 500 g.
Opis
BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g
Proso zwyczajne to zboże, które już kilkaset lat temu znane było w Azji i Europie. Wytwarza się z niego kaszę jaglaną, która przez specjalistów została okrzyknięta królową kasz.
BIO Kasza jaglana jest bogatym źródłem witamin z grupy B, które wspierają układ nerwowy, poprawiają nastrój, łagodzą napięcie nerwowe oraz są sprzymierzeńcem walki z depresją i innymi chorobami na tle emocjonalnym. Ponadto wysoka zawartość witaminy E sprawia, że procesy starzenia się przebiegają wolniej, a chorzy na bezpłodność mogą nią wspomagać leczenie.
BIO Kasza jaglana mimo wysokiej zwartości błonnika pokarmowego jest produktem bardzo lekkostrawnym. Dzięki temu może być spożywana przez osoby z chorobą wrzodową oraz cierpiące na zaburzenia pracy wątroby. Jej nieocenioną zaletą jest również fakt, iż nie zawiera ona glutenu, dlatego jest w pełni bezpiecznym ziarnem dla osób z chorobą trzewną zwaną celiakią.
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Składniki: BIO Kasza jaglana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Właściwości kaszy jaglanej BIO
Zła dieta, stres i ciągły pośpiech bezwzględnie prowadzą do zakwaszenia organizmu. Taki stan daje wiele nieprzyjemnych dla zdrowia i samopoczucia konsekwencji. Kasza jaglana ma zdolność odkwaszania organizmu, co sprawia, że regularne jej spożywanie poprawia stan zdrowia oraz wygląd naszych włosów, skóry i paznokci zniszczonych przez ketozę. Wpływ na to ma również bardzo wysokie stężenie krzemu w prosie zwyczajnym, dlatego kasza ma podwójną moc oddziałującą na piękny wygląd zewnętrzny.
Można by powiedzieć, że jagły idealnie pasują do jesienno-zimowego jadłospisu. Mają działanie przeciwwirusowe, usuwają nadmiar śluzu i zmniejszają stan zapalny, co wspiera procesy leczenia przeziębienia, kataru a nawet zapalenia zatok. Ponadto ziarna te wykazują działanie rozgrzewające a tego właśnie najczęściej szukamy zimą.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449 kJ/ 346 kcal
-
Tłuszcz:2,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,6 g
-
Węglowodany:68,4 g
-
w tym cukry:0,1 g
-
Błonnik:? g
-
Białko:10,5 g
-
Sól:0,001 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g
Proso zwyczajne to zboże, które już kilkaset lat temu znane było w Azji i Europie. Wytwarza się z niego kaszę jaglaną, która przez specjalistów została okrzyknięta królową kasz.
BIO Kasza jaglana jest bogatym źródłem witamin z grupy B, które wspierają układ nerwowy, poprawiają nastrój, łagodzą napięcie nerwowe oraz są sprzymierzeńcem walki z depresją i innymi chorobami na tle emocjonalnym. Ponadto wysoka zawartość witaminy E sprawia, że procesy starzenia się przebiegają wolniej, a chorzy na bezpłodność mogą nią wspomagać leczenie.
BIO Kasza jaglana mimo wysokiej zwartości błonnika pokarmowego jest produktem bardzo lekkostrawnym. Dzięki temu może być spożywana przez osoby z chorobą wrzodową oraz cierpiące na zaburzenia pracy wątroby. Jej nieocenioną zaletą jest również fakt, iż nie zawiera ona glutenu, dlatego jest w pełni bezpiecznym ziarnem dla osób z chorobą trzewną zwaną celiakią.
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Składniki
Składniki: BIO Kasza jaglana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Właściwości
Właściwości kaszy jaglanej BIO
Zła dieta, stres i ciągły pośpiech bezwzględnie prowadzą do zakwaszenia organizmu. Taki stan daje wiele nieprzyjemnych dla zdrowia i samopoczucia konsekwencji. Kasza jaglana ma zdolność odkwaszania organizmu, co sprawia, że regularne jej spożywanie poprawia stan zdrowia oraz wygląd naszych włosów, skóry i paznokci zniszczonych przez ketozę. Wpływ na to ma również bardzo wysokie stężenie krzemu w prosie zwyczajnym, dlatego kasza ma podwójną moc oddziałującą na piękny wygląd zewnętrzny.
Można by powiedzieć, że jagły idealnie pasują do jesienno-zimowego jadłospisu. Mają działanie przeciwwirusowe, usuwają nadmiar śluzu i zmniejszają stan zapalny, co wspiera procesy leczenia przeziębienia, kataru a nawet zapalenia zatok. Ponadto ziarna te wykazują działanie rozgrzewające a tego właśnie najczęściej szukamy zimą.
Alergeny
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449 kJ/ 346 kcal
-
Tłuszcz:2,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,6 g
-
Węglowodany:68,4 g
-
w tym cukry:0,1 g
-
Błonnik:? g
-
Białko:10,5 g
-
Sól:0,001 g
Cechy produktu
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.