• Bestseller

BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 13 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198001806

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w witaminy B i E.
  • Lekkostrawna, odpowiednia dla osób z wrzodami.
  • Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
  • Uniwersalna – świetna na słodko i słono.
  • Masa netto: 500 g.
9,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198001806

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w witaminy B i E.
  • Lekkostrawna, odpowiednia dla osób z wrzodami.
  • Bezglutenowa – idealna dla osób z celiakią.
  • Uniwersalna – świetna na słodko i słono.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g

Proso zwyczajne to zboże, które już kilkaset lat temu znane było w Azji i Europie. Wytwarza się z niego kaszę jaglaną, która przez specjalistów została okrzyknięta królową kasz.
BIO Kasza jaglana jest bogatym źródłem witamin z grupy B, które wspierają układ nerwowy, poprawiają nastrój, łagodzą napięcie nerwowe oraz są sprzymierzeńcem walki z depresją i innymi chorobami na tle emocjonalnym. Ponadto wysoka zawartość witaminy E sprawia, że procesy starzenia się przebiegają wolniej, a chorzy na bezpłodność mogą nią wspomagać leczenie.
BIO Kasza jaglana mimo wysokiej zwartości błonnika pokarmowego jest produktem bardzo lekkostrawnym. Dzięki temu może być spożywana przez osoby z chorobą wrzodową oraz cierpiące na zaburzenia pracy wątroby. Jej nieocenioną zaletą jest również fakt, iż nie zawiera ona glutenu, dlatego jest w pełni bezpiecznym ziarnem dla osób z chorobą trzewną zwaną celiakią.
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak  wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Składniki: BIO Kasza jaglana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Właściwości kaszy jaglanej BIO

Zła dieta, stres i ciągły pośpiech bezwzględnie prowadzą do zakwaszenia organizmu. Taki stan daje wiele nieprzyjemnych dla zdrowia i samopoczucia konsekwencji. Kasza jaglana ma zdolność odkwaszania organizmu, co sprawia, że regularne jej spożywanie poprawia stan zdrowia oraz wygląd naszych włosów, skóry i paznokci zniszczonych przez ketozę. Wpływ na to ma również bardzo wysokie stężenie krzemu w prosie zwyczajnym, dlatego kasza ma podwójną moc oddziałującą na piękny wygląd zewnętrzny.
Można by powiedzieć, że jagły idealnie pasują do jesienno-zimowego jadłospisu. Mają działanie przeciwwirusowe, usuwają nadmiar śluzu i zmniejszają stan zapalny, co wspiera procesy leczenia przeziębienia, kataru a nawet zapalenia zatok. Ponadto ziarna te wykazują działanie rozgrzewające a tego właśnie najczęściej szukamy zimą.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1449 kJ/ 346 kcal
  • Tłuszcz:
    2,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,6 g
  • Węglowodany:
    68,4 g
  • w tym cukry:
    0,1 g
  • Błonnik:
    ? g
  • Białko:
    10,5 g
  • Sól:
    0,001 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

BIO Kasza jaglana Babalscy 500 g

Proso zwyczajne to zboże, które już kilkaset lat temu znane było w Azji i Europie. Wytwarza się z niego kaszę jaglaną, która przez specjalistów została okrzyknięta królową kasz.
BIO Kasza jaglana jest bogatym źródłem witamin z grupy B, które wspierają układ nerwowy, poprawiają nastrój, łagodzą napięcie nerwowe oraz są sprzymierzeńcem walki z depresją i innymi chorobami na tle emocjonalnym. Ponadto wysoka zawartość witaminy E sprawia, że procesy starzenia się przebiegają wolniej, a chorzy na bezpłodność mogą nią wspomagać leczenie.
BIO Kasza jaglana mimo wysokiej zwartości błonnika pokarmowego jest produktem bardzo lekkostrawnym. Dzięki temu może być spożywana przez osoby z chorobą wrzodową oraz cierpiące na zaburzenia pracy wątroby. Jej nieocenioną zaletą jest również fakt, iż nie zawiera ona glutenu, dlatego jest w pełni bezpiecznym ziarnem dla osób z chorobą trzewną zwaną celiakią.
Kasza jaglana swoje zastosowanie znajdzie w każdej kuchni. Jest ona bardzo uniwersalnym produktem i można ją podawać zarówno na słodko jak i słono. Jej doskonałość podkreśli smak  wszystkich dań mięsnych, jarskich czy sosów. Powinna być również głównym składnikiem kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, gdyż można z niej przygotować kotleciki lub podawać z warzywami. Każde pełnowartościowe śniadanie także powinno być oparte na jej bazie. Ugotowana na mleku tradycyjnym lub roślinnym, podawana z owocami, orzechami lub musem owocowym jest idealnym, porannym posiłkiem dla całej rodziny. Mieląc ją w domowym młynku można uzyskać wspaniałą mąkę o szerokim spektrum zastosowań, np. wypiek ciast, ciasteczek oraz przepysznych racuszków.
Składniki: BIO Kasza jaglana.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Właściwości kaszy jaglanej BIO

Zła dieta, stres i ciągły pośpiech bezwzględnie prowadzą do zakwaszenia organizmu. Taki stan daje wiele nieprzyjemnych dla zdrowia i samopoczucia konsekwencji. Kasza jaglana ma zdolność odkwaszania organizmu, co sprawia, że regularne jej spożywanie poprawia stan zdrowia oraz wygląd naszych włosów, skóry i paznokci zniszczonych przez ketozę. Wpływ na to ma również bardzo wysokie stężenie krzemu w prosie zwyczajnym, dlatego kasza ma podwójną moc oddziałującą na piękny wygląd zewnętrzny.
Można by powiedzieć, że jagły idealnie pasują do jesienno-zimowego jadłospisu. Mają działanie przeciwwirusowe, usuwają nadmiar śluzu i zmniejszają stan zapalny, co wspiera procesy leczenia przeziębienia, kataru a nawet zapalenia zatok. Ponadto ziarna te wykazują działanie rozgrzewające a tego właśnie najczęściej szukamy zimą.
W zakładzie są wytwarzane produkty zawierające gluten.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1449 kJ/ 346 kcal
  • Tłuszcz:
    2,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,6 g
  • Węglowodany:
    68,4 g
  • w tym cukry:
    0,1 g
  • Błonnik:
    ? g
  • Białko:
    10,5 g
  • Sól:
    0,001 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kasza jaglana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...