• Bestseller

Ryż basmati Targroch - 1kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 31 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229002426

Najważniejsze cechy:

  • Długoziarnisty ryż.
  • Charakteryzuje się sypkością, lekkością i czystobiałym kolorem.
  • Duża zawartość witaminy B6 i żelaza.
  • Zawiera dobre węglowodany oraz dość dużą ilość błonnika.
  • Masa netto: 1 kg.
15,65 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229002426

Najważniejsze cechy:

  • Długoziarnisty ryż.
  • Charakteryzuje się sypkością, lekkością i czystobiałym kolorem.
  • Duża zawartość witaminy B6 i żelaza.
  • Zawiera dobre węglowodany oraz dość dużą ilość błonnika.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Ryż basmati Targroch - 1 kg

Ryż basmati Targroch to długoziarnisty ryż, charakteryzujący się sypkością, lekkością i czystobiałym kolorem. Stanowi świetną alternatywę dla standardowego białego ryżu dla osób, które nie lubią sklejonych ziaren. Ryż basmati stanowi odmianę ziaren, pochodzącą z Pakistanu. Nazywany bywa „księciem ryżu” ze względu na sporą zawartość składników odżywczych oraz bogaty smak. Stanowi najchętniej wybierany ryż przez osoby, ceniące sobie zdrowy tryb życia i stawiające na pełnowartościową, zbilansowaną dietę.

Jak spożywać ryż basmati?

Ryż basmati można spożywać w taki sam sposób jak inne rodzaje ryżu. Świetnie komponuje się z daniami obiadowymi, bardzo dobrze smakuje wraz z piersią z kurczaka, filetem z ryby i owocami morskimi. Ugotowany i wystudzony można spożywać także jako dodatek do deserów na zimno. Ze względu na lekką, puszystą konsystencję, sprawdza się jako składnik sałatek.
Jak ugotować ryż basmati na sypko? Ryż należy zalać zimną, osoloną wodą, a następnie wrzucić go do gotującej wody. Gotować przez ok. 10-15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Po zdjęciu z ognia warto ryż pozostawić jeszcze pod przykryciem przez ok. 5 minut.

Skład: Ryż basmati 100%.

Wyróżnia się dużą zawartością witaminy B6 i żelaza. Najlepiej komponuje się z rybami, drobiem i owocami morza. Jest mniej kaloryczny niż ryż biały czy brązowy, dlatego, polecany jest sportowcom oraz osobom na diecie odchudzającej. Zawiera dobre węglowodany oraz dość dużą ilość błonnika, usprawniającego trawienie i przemianę materii.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Alergeny W zakładzie produkcyjnym pakowane są również:

  • migdały;
  • różne orzechy;
  • produkty zawierające gluten;
  • produkty z dwutlenkiem siarki SO2.

Pomimo zachowania najwyższych środków ostrożności, śladowe ilości powyższych produktów mogą pojawić się w opakowaniu.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    1517 kJ / 358 kcal
  • Tłuszcz
    0,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,2 g
  • Węglowodany
    77,9 g
  • w tym cukry
    1 g
  • Błonnik
    3 g
  • Białko
    8,2 g
  • Sól
    0 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Ryż Basmati biały
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dieta:
Dieta wegańska Dieta wegetariańska
Opis

Ryż basmati Targroch - 1 kg

Ryż basmati Targroch to długoziarnisty ryż, charakteryzujący się sypkością, lekkością i czystobiałym kolorem. Stanowi świetną alternatywę dla standardowego białego ryżu dla osób, które nie lubią sklejonych ziaren. Ryż basmati stanowi odmianę ziaren, pochodzącą z Pakistanu. Nazywany bywa „księciem ryżu” ze względu na sporą zawartość składników odżywczych oraz bogaty smak. Stanowi najchętniej wybierany ryż przez osoby, ceniące sobie zdrowy tryb życia i stawiające na pełnowartościową, zbilansowaną dietę.

Jak spożywać ryż basmati?

Ryż basmati można spożywać w taki sam sposób jak inne rodzaje ryżu. Świetnie komponuje się z daniami obiadowymi, bardzo dobrze smakuje wraz z piersią z kurczaka, filetem z ryby i owocami morskimi. Ugotowany i wystudzony można spożywać także jako dodatek do deserów na zimno. Ze względu na lekką, puszystą konsystencję, sprawdza się jako składnik sałatek.
Jak ugotować ryż basmati na sypko? Ryż należy zalać zimną, osoloną wodą, a następnie wrzucić go do gotującej wody. Gotować przez ok. 10-15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Po zdjęciu z ognia warto ryż pozostawić jeszcze pod przykryciem przez ok. 5 minut.

Skład: Ryż basmati 100%.

Wyróżnia się dużą zawartością witaminy B6 i żelaza. Najlepiej komponuje się z rybami, drobiem i owocami morza. Jest mniej kaloryczny niż ryż biały czy brązowy, dlatego, polecany jest sportowcom oraz osobom na diecie odchudzającej. Zawiera dobre węglowodany oraz dość dużą ilość błonnika, usprawniającego trawienie i przemianę materii.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Alergeny W zakładzie produkcyjnym pakowane są również:

  • migdały;
  • różne orzechy;
  • produkty zawierające gluten;
  • produkty z dwutlenkiem siarki SO2.

Pomimo zachowania najwyższych środków ostrożności, śladowe ilości powyższych produktów mogą pojawić się w opakowaniu.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    1517 kJ / 358 kcal
  • Tłuszcz
    0,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,2 g
  • Węglowodany
    77,9 g
  • w tym cukry
    1 g
  • Błonnik
    3 g
  • Białko
    8,2 g
  • Sól
    0 g
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Ryż Basmati biały
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Dieta:
Dieta wegańska Dieta wegetariańska

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...