Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- - 12 % taniej
- Bestseller
Mąka kokosowa Targroch 1kg
5 / 5
(opinie: 1)
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 25 sztuk tego produktu.
15 zł rabatu od 150 zł
-15,00 zł
z kodem: 15odrazu
16,99 zł
14,95 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Inne warianty tego produktu
Opis
h2>Mąka kokosowa Targroch 500g Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?
Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa
Do czego dodać mąkę z kokosa? Przed pierwszym wykorzystaniem mąki kokosowej należy wiedzieć, jak obchodzić się z tym produktem. W związku z tym, że można spożywać ją na surowo, najłatwiej dodać łyżkę lub dwie do owocowego koktajlu, lub owsianki. Innym sposobem jest spróbowanie wypieków z dodatkiem mąki z kokosa. Ze względu na silne właściwości zagęszczające i większy ciężar, nie sprawdzi się ona jako samodzielny substytut mąki pszennej. Dotyczy to zwłaszcza ciast, które wymagają wyrośnięcia. Najlepszą metodą jest wymieszanie kilku rodzajów mąk, tak by mąka kokosowa stanowiła około 15% całości. Takie proporcje pozwolą na swobodne wyrośnięcie ciasta, a dodatkowo obniżą indeks glikemiczny wypieku i wzmocnią smak. Do czego jeszcze można zastosować mąkę kokosową? Chociażby do zdrowych kulek mocy, chlebków bananowych, panierek, deserów na ciepło i zimno, mlecznych shake’ów oraz ciasta na słodkie pierogi i naleśniki. Należy pamiętać, by stosując mąkę kokosową, dodać odpowiednią ilość wody i – wedle uznania – nieco mniej cukru niż zwykle.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Składniki
Mąka kokosowaWłaściwości odżywcze
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 1362 kJ / 324 kcal; tłuszcz 12 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,8 g; węglowodany 15 g, w tym cukry 0 g; błonnik 40 g; białko 19,1 g; Sól** 0 g. Wartość odżywcza produktu w 50 g: wartość energetyczna 681 kJ / 162 kcal; tłuszcz 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g; węglowodany 7,5 g, w tym cukry 0 g; błonnik 20 g; białko 9,6 g; Sól** 0 g. %RWS* w 50 g wartość energetyczna 8%; tłuszcz 9%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27%; węglowodany 3%, w tym cukry 0%; białko 19%; Sól**0%. Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).Informacje o alergenach
W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Kokos
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Opis
h2>Mąka kokosowa Targroch 500g Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?
sposób użycia
Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa
Do czego dodać mąkę z kokosa? Przed pierwszym wykorzystaniem mąki kokosowej należy wiedzieć, jak obchodzić się z tym produktem. W związku z tym, że można spożywać ją na surowo, najłatwiej dodać łyżkę lub dwie do owocowego koktajlu, lub owsianki. Innym sposobem jest spróbowanie wypieków z dodatkiem mąki z kokosa. Ze względu na silne właściwości zagęszczające i większy ciężar, nie sprawdzi się ona jako samodzielny substytut mąki pszennej. Dotyczy to zwłaszcza ciast, które wymagają wyrośnięcia. Najlepszą metodą jest wymieszanie kilku rodzajów mąk, tak by mąka kokosowa stanowiła około 15% całości. Takie proporcje pozwolą na swobodne wyrośnięcie ciasta, a dodatkowo obniżą indeks glikemiczny wypieku i wzmocnią smak. Do czego jeszcze można zastosować mąkę kokosową? Chociażby do zdrowych kulek mocy, chlebków bananowych, panierek, deserów na ciepło i zimno, mlecznych shake’ów oraz ciasta na słodkie pierogi i naleśniki. Należy pamiętać, by stosując mąkę kokosową, dodać odpowiednią ilość wody i – wedle uznania – nieco mniej cukru niż zwykle.Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Składniki
Mąka kokosowaWłaściwości odżywcze
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 1362 kJ / 324 kcal; tłuszcz 12 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,8 g; węglowodany 15 g, w tym cukry 0 g; błonnik 40 g; białko 19,1 g; Sól** 0 g. Wartość odżywcza produktu w 50 g: wartość energetyczna 681 kJ / 162 kcal; tłuszcz 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g; węglowodany 7,5 g, w tym cukry 0 g; błonnik 20 g; białko 9,6 g; Sól** 0 g. %RWS* w 50 g wartość energetyczna 8%; tłuszcz 9%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27%; węglowodany 3%, w tym cukry 0%; białko 19%; Sól**0%. Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Alergeny
Informacje o alergenach
W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Kokos
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta w insulinooporności
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.