Sobbeke – producent zdrowych i smacznych przetworów mlecznych

sobbeke producentSobbeke to niemiecka marka oferująca zdrowe i smaczne przetwory mleczne. Tym, co odróżnia ją od firm konkurencyjnych, jest przede wszystkim bogactwo substancji odżywczych zawartych w produktach oraz niepowtarzalny smak. Nabiał Sobbeke to zarówno przetwory mleczne naturalne (bez żadnych dodatków), jak i przetwory mleczne wzbogacone o świeże owoce. Ważne dla konsumentów, którzy od wielu lat są wierni opisywanej marce, jest to, że Sobbeke do produkcji nabiału wykorzystuje wyłącznie składniki pochodzenia naturalnego – opisywana marka reklamuje się hasłem: „Bardziej organiczny nie jest możliwy” (chodzi o jogurty w słoiczkach). Wszystko to jest gwarancją najwyższej jakości.

  • Pudding waniliowy SOBBEKE 150g

    0 out of 5
    5.69
  • Pudding czekoladowy SOBBEKE 150g

    0 out of 5
    5.99
  • Mleko bez laktozy Sobbeke 1,5% 1l BIO

    0 out of 5
    16.99
Pobierz darmowy ebook o sposobach na sen
Jesteś dietetykiem? Współpracuj z nami!

Jogurty Sobbeke – różnorodność smaków

Marka Sobbeke specjalizuje się przede wszystkim w produkcji jogurtów. W odpowiedzi na różnorodne oczekiwania konsumentów ma w swojej ofercie jogurty naturalne (w tym probiotyczne) i smakowe. Wśród drugich wymienionych są np. jogurty: truskawkowe, malinowe, jagodowe, kokosowe czy waniliowe. Sobbeke oferuje także jogurty, w których łączy się dwa smaki, np. brzoskwinię z marakują, malinę z granatem, mango z wanilią czy pomarańczę z rokitnikiem.

Jogurty Sobbeke – różnorodność opakowań

Jogurty Sobbeke są dostępne w dwóch rodzajach opakowań – klasycznych i w słoiczkach. Szklane słoiczki zostały stworzone w trosce o ekologię i środowisko naturalne – wartości, które od lat skutecznie promuje marka Sobbeke.

Jakie jeszcze produkty oferuje marka Sobbeke?

Tak jak wspomnieliśmy powyżej, marka Sobbeke produkuje nie tylko jogurty, ale też inne przetwory mleczne, z których zdecydowana większość jest BIO (co jest oznaczone na opakowaniach). Są to przede wszystkim:

  • mleka (np. mleko bez laktozy 1,5%, mleko bez laktozy 3,5%);
  • śmietany (np. kremowa 30%);
  • kefiry (np. z truskawkami, z brzoskwinią i marakują);
  • puddingi (np. czekoladowy, waniliowy);
  • desery (np. z kaszy manny z malinami, ryżowy, ryżowy z wiśniami);
  • sery żółte – zarówno w plastrach, jak i tarte (np. z przyprawami i ziołami, pikantne).

Sobbeke – troska o zwierzęta

W czasach coraz większej świadomości konsumenckiej niezwykle ważne dla klientów stają się już nie tylko smak i cena, ale także procesy produkcyjne. Naprzeciw temu wymaganiu od lat staje właśnie marka Sobbeke, która – jak można przeczytać na jej oficjalnej stronie – troszczy się o zwierzęta. Na stronie widnieje następująca informacja: „Ponieważ żadna z krów nie odczuwa z naszej strony żadnej presji, nasze mleko smakuje dobrze z każdym łykiem”. Jest to gwarancja nie tylko smaku, ale również etycznych metod wykorzystywanych w trakcie produkcji nabiału Sobbeke.