Kategorie

Ryż parboiled

Codziennie wielu z nas chętnie sięga po ryż parboiled. Wynika to zazwyczaj z faktu, że ciężko go rozgotować, dzięki czemu się nie skleja i zostaje sypki. Jednak czy wiesz, że to nie jedyne właściwości tego ryżu i gdy wprowadzisz go do swojego codziennego jadłospisu, korzystasz również z jego innych prozdrowotnych właściwości. Ryż parboiled jest inaczej nazywany ryżem parabolicznym. Jest on produkowany z ryżu białego, który został poddany specjalnym procesom. Surowe ziarna ryżu białego poddaje się działan...

Czytaj więcej +

Codziennie wielu z nas chętnie sięga po ryż parboiled. Wynika to zazwyczaj z faktu, że ciężko go rozgotować, dzięki czemu się nie skleja i zostaje sypki. Jednak czy wiesz, że to nie jedyne właściwości tego ryżu i gdy wprowadzisz go do swojego codziennego jadłospisu, korzystasz również z jego innych prozdrowotnych właściwości. Ryż parboiled jest inaczej nazywany ryżem parabolicznym. Jest on produkowany z ryżu białego, który został poddany specjalnym procesom. Surowe ziarna ryżu białego poddaje się działaniu powietrza z wykorzystaniem pary wodnej i zwiększonego ciśnienia. Dzięki takiemu procesowi produkt zyskuje inną wartość energetyczną oraz właściwości fizyczne. Nazwa ryżu nie została więc zainspirowana przez słowo ,,parabola’’ a przez proces w jakim jest produkowany. Proces produkcji ryżu parboiled polega na początkowym moczeniu surowych ziaren, następnie ich gotowaniu na parze i suszeniu.

Czytaj mniej -

Brak dostępnych produktów.

Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.

Loading...