Kategorie

Ryż do sushi

Sushi jest coraz częściej spotykanym daniem oraz jest coraz więcej miejsc, w których możemy je znaleźć. Co ciekawe możemy spotkać sushi, które jest przy nas nadpalone, co dodaje mu uroku oraz dzięki temu zyskuje nowy smak, który zaskoczy każdego kto uwielbia sushi. Cały sekret dobrze przygotowanego sushi kryje się w dodatkach, a bazowym składnikiem jest ryż. Bez właściwego doboru oraz przyrządzenia ryżu nie uda nam się zrobić idealnego sushi. 

Sushi serwowane w restauracjach jest często daniem drogim, d...

Czytaj więcej +

Sushi jest coraz częściej spotykanym daniem oraz jest coraz więcej miejsc, w których możemy je znaleźć. Co ciekawe możemy spotkać sushi, które jest przy nas nadpalone, co dodaje mu uroku oraz dzięki temu zyskuje nowy smak, który zaskoczy każdego kto uwielbia sushi. Cały sekret dobrze przygotowanego sushi kryje się w dodatkach, a bazowym składnikiem jest ryż. Bez właściwego doboru oraz przyrządzenia ryżu nie uda nam się zrobić idealnego sushi. 

Sushi serwowane w restauracjach jest często daniem drogim, dlatego wiele z nas decyduje się na jego przyrządzenie w domu. Warto więc zacząć od doboru ryżu. Ryż do sushi powinien szybko chłonąć wodę, przez co po ugotowaniu będzie bardzo kleisty. Najlepszą odmianą jest ryż perłowy (który jest inaczej nazywany ryżem do sushi). Charakteryzuje on się okrągłym i niewielkim ziarenkiem, które po ugotowaniu jest bardzo kleiste. Dzięki wyborowi odpowiedniego ryżu zapobiegniemy późniejszemu rozpadowi sushi oraz zyskamy niepowtarzalny smak. 

Czytaj mniej -

Brak dostępnych produktów.

Bądźcie czujni! W tym miejscu zostanie wyświetlonych więcej produktów w miarę ich dodawania.

Loading...