Kategorie

Filtruj:
Cena:
Producent:
+ pokaż więcej - pokaż mniej
Pojemność:
Cechy dodatkowe:

Ryż czerwony

Ryż czerwony jest polecany wszystkim, którzy dbają o zdrową, lekkostrawną dietę. Tak jak inne odmiany ryżu, czyli ryż: biały, brązowy oraz czarny, stanowi jeden z najłatwiej trawionych i najszybciej przyswajalnych zbóż. Mimo licznych właściwości, niskiej kaloryczności i niskiego indeksu glikemicznego nie jest jeszcze bardzo popularny w Polsce. Trzeba jednak przyznać, że wraz ze wzrostem świadomości Polaków na temat zdrowego odżywiania się zapotrzebowanie na niego rośnie. Jak wygląda ryż czerwony? Ma ciem...

Czytaj więcej +

Ryż czerwony jest polecany wszystkim, którzy dbają o zdrową, lekkostrawną dietę. Tak jak inne odmiany ryżu, czyli ryż: biały, brązowy oraz czarny, stanowi jeden z najłatwiej trawionych i najszybciej przyswajalnych zbóż. Mimo licznych właściwości, niskiej kaloryczności i niskiego indeksu glikemicznego nie jest jeszcze bardzo popularny w Polsce. Trzeba jednak przyznać, że wraz ze wzrostem świadomości Polaków na temat zdrowego odżywiania się zapotrzebowanie na niego rośnie. Jak wygląda ryż czerwony? Ma ciemnoczerwoną, czasem nawet bordową barwę (przez dużą zawartość antocyjanów, które występują także w jagodach czy w czerwonej kapuście), a jego ziarenka są długie i wąskie. W smaku jest słodkawy, posiada delikatnie orzechowy aromat. Wykorzystuje się go nie tylko w gastronomii, ale też – przez wzgląd na jego prozdrowotne właściwości – w farmakologii.

Czytaj mniej -
Widok:
Produktów: 2
Loading...