Miód rzepakowy

Rzepak to popularna w Polsce roślina uprawna. W okresie jego kwitnienia (na przełomie kwietnia i maja) można podziwiać rozległe pola ukwiecone na żółto, które w zestawieniu z błękitem nieba i intensywną zielenią najbliższego otoczenia robią oszałamiające wrażenie. Roślina ta znajduje liczne zastosowania i jest przydatna oraz ceniona zwłaszcza w zakresie produkcji żywności. Pozyskuje się z niej między innymi olej oraz miód rzepakowy, w który możesz zaopatrzyć się właśnie na biozdrowy.pl. Już teraz dokonaj zakupu, którego nie pożałujesz!

  • Miód rzepakowy Pasieki Sadowskich – 1200g

    0 out of 5
    54.99
  • Miód rzepakowy Pasieki Sadowskich – 450g

    0 out of 5
    26.99
Pobierz darmowy ebook o sposobach na sen
Jesteś dietetykiem? Współpracuj z nami!

Miód rzepakowy – poznaj jego cechy charakterystyczne

Miód rzepakowy cieszy się rosnącą popularnością. Po jakich cechach można go rozpoznać? Przede wszystkim wyróżniają go wyjątkowe walory smakowe – ma on bardzo delikatny aromat. Przyjmuje jasną, niemal białą barwę, a jego konsystencja jest miękka i kremowa, dzięki czemu miód ten łatwo rozsmarowuje się na kromce chleba, bułce, chałce, francuskim rogaliku, czy naleśniku. Dobrze smakuje także na chrupiących waflach ryżowych. Jeśli je się go w towarzystwie pieczywa, warto sięgnąć również po orzechy lub twaroże

Dlaczego warto spożywać miód rzepakowy?

Miód rzepakowy może być także dodawany do zdrowych napojów. Przepis na taką mieszankę jest bardzo prosty – odrobinę miodu wystarczy połączyć ze szklanką wody, pozostawić na noc, a potem rano wypić jeszcze przed pierwszym posiłkiem. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby słodzić nim kawę oraz herbatę, trzeba jednak pamiętać, aby poczekać, aż one ostygną, ponieważ w zbyt wysokiej temperaturze miód traci swoje cenne właściwości.

Miód rzepakowy – wypróbuj produkt dostępny na biozdrowy.pl

Miód rzepakowy, dostępny w sklepie internetowym biozdrowy.pl, to produkt spożywczy wyróżniający się wysoką jakością, pochodzący od godnych zaufania producentów. Możesz zaopatrzyć się zarówno w klasyczny miód bez dodatków, jak i taki, którego smak wzbogacony jest liofilizowanymi owocami, suszonymi ziołami oraz przyprawami. Pamiętaj jednak, aby po dokonaniu zakupu odpowiednio go przechowywać (z dala od promieni słonecznych, w temperaturze około osiemnastu stopni Celsjusza), a gdy zainwestujesz w większe zapasy – magazynuj je w chłodnym oraz zaciemnionym miejscu, na przykład w piwnicy.