Już prawie podjąłeś decyzję o zakupie mąki gryczanej, jednak szukasz jeszcze argumentów, które ostatecznie przekonają Cię do tego kroku? Warto, abyś zapoznał się z możliwościami zastosowania tego typu mąki. Mąka gryczana może zostać wykorzystana do przygotowywania posiłków spożywanych zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. To idealne rozwiązanie dla miłośników dań słodkich, a także wytrawnych.
Propozycje posiłków, których jeden ze składników stanowi mąka gryczana, są następujące:
- domowe pieczywo – chrupiące chleby oraz bułki,
- ciasto naleśnikowe lub do gofrów,
- makarony spożywane z pysznymi sosami, warzywami i mięsem,
- idealne o poranku pożywne omlety,
- pierogi z różnymi nadzieniami,
- spód od pizzy,
- tortille,
- wyroby cukiernicze: muffiny, babeczki, ciasteczka i ciasta,
- dodatek do wegetariańskich pasztetów.