Makarony Fabijańscy
Fabijańscy to polska marka produkujące ekologiczne, pożywne i zdrowe makarony. Makarony Fabijańscy wyróżniają się na tle konkurencji niepowtarzalnym smakiem, różnorodnością oraz najwyższą jakością. Warto podkreślić, że Fabijańscy to rodzinna wytwórnia, która od wielu lat stawia konsumentów i ich potrzeby na pierwszym miejscu.
Mąki, z których powstają produkty Fabijańscy
Lista mąk, z których powstają produkty Fabijańscy, jest naprawdę długa. I tak wśród nich wyróżnić można następujące mąki: grochową, gryczaną, kukurydzianą, jaglaną, orkiszową, owsianą, ryżową, z komosy ryżowej (quinoa),żytnią.
Wszystkie mąki, z których tworzy się produkty Fabijańscy, są ekologiczne. Oznacza to, że powstają z certyfikowanych, ekologicznych upraw. W zdecydowanej większości są to mąki pełnoziarniste, czyli powstałe z całych ziaren, bogate w białka, tłuszcze, błonnik, składniki mineralne i witaminy.
Woda jako kolejny element sukcesu makaronów Fabijańscy
Kolejnym elementem składającym się na sukces makaronów Fabijańscy jest woda. Makarony opisywanej marki powstają z wody źródlanej Kapellanka, która jest wydobywana z naturalnych, czystych pól oraz łąk w Górach Karczewskich.