• Bestseller

Mąka kokosowa Targroch 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 37 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229003546

Najważniejsze cechy:

  • Bez sztucznych dodatków.
  • Produkt najwyższej jakości.
  • Masa netto: 500 g.
10,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229003546

Najważniejsze cechy:

  • Bez sztucznych dodatków.
  • Produkt najwyższej jakości.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Inne warianty tego produktu

Opis

Mąka kokosowa Targroch 500 g

Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?

Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa

Do czego dodać mąkę z kokosa? Przed pierwszym wykorzystaniem mąki kokosowej należy wiedzieć, jak obchodzić się z tym produktem. W związku z tym, że można spożywać ją na surowo, najłatwiej dodać łyżkę lub dwie do owocowego koktajlu, lub owsianki. Innym sposobem jest spróbowanie wypieków z dodatkiem mąki z kokosa. Ze względu na silne właściwości zagęszczające i większy ciężar, nie sprawdzi się ona jako samodzielny substytut mąki pszennej. Dotyczy to zwłaszcza ciast, które wymagają wyrośnięcia. Najlepszą metodą jest wymieszanie kilku rodzajów mąk, tak by mąka kokosowa stanowiła około 15% całości. Takie proporcje pozwolą na swobodne wyrośnięcie ciasta, a dodatkowo obniżą indeks glikemiczny wypieku i wzmocnią smak. Do czego jeszcze można zastosować mąkę kokosową? Chociażby do zdrowych kulek mocy, chlebków bananowych, panierek, deserów na ciepło i zimno, mlecznych shake’ów oraz ciasta na słodkie pierogi i naleśniki. Należy pamiętać, by stosując mąkę kokosową, dodać odpowiednią ilość wody i – wedle uznania – nieco mniej cukru niż zwykle.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.

Składniki: Mąka kokosowa

W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    1362 kJ / 324 kcal
  • Tłuszcz
    12 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    10,8 g
  • Węglowodany
    15 g
  • w tym cukry
    0 g
  • Błonnik
    40 g
  • Białko
    19,1 g
  • Sól**
    0 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kokos
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta w insulinooporności Dieta wegańska Dieta wegetariańska Dieta paleo Ketogeniczna Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących
Opis

Mąka kokosowa Targroch 500 g

Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?

Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa

Do czego dodać mąkę z kokosa? Przed pierwszym wykorzystaniem mąki kokosowej należy wiedzieć, jak obchodzić się z tym produktem. W związku z tym, że można spożywać ją na surowo, najłatwiej dodać łyżkę lub dwie do owocowego koktajlu, lub owsianki. Innym sposobem jest spróbowanie wypieków z dodatkiem mąki z kokosa. Ze względu na silne właściwości zagęszczające i większy ciężar, nie sprawdzi się ona jako samodzielny substytut mąki pszennej. Dotyczy to zwłaszcza ciast, które wymagają wyrośnięcia. Najlepszą metodą jest wymieszanie kilku rodzajów mąk, tak by mąka kokosowa stanowiła około 15% całości. Takie proporcje pozwolą na swobodne wyrośnięcie ciasta, a dodatkowo obniżą indeks glikemiczny wypieku i wzmocnią smak. Do czego jeszcze można zastosować mąkę kokosową? Chociażby do zdrowych kulek mocy, chlebków bananowych, panierek, deserów na ciepło i zimno, mlecznych shake’ów oraz ciasta na słodkie pierogi i naleśniki. Należy pamiętać, by stosując mąkę kokosową, dodać odpowiednią ilość wody i – wedle uznania – nieco mniej cukru niż zwykle.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.

Składniki: Mąka kokosowa

W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    1362 kJ / 324 kcal
  • Tłuszcz
    12 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    10,8 g
  • Węglowodany
    15 g
  • w tym cukry
    0 g
  • Błonnik
    40 g
  • Białko
    19,1 g
  • Sól**
    0 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
500 G
Składniki:
Kokos
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta w insulinooporności Dieta wegańska Dieta wegetariańska Dieta paleo Ketogeniczna Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...