- Bestseller
Mąka kokosowa Targroch 500 g
Najważniejsze cechy:
- Bez sztucznych dodatków.
- Produkt najwyższej jakości.
- Masa netto: 500 g.
Najważniejsze cechy:
- Bez sztucznych dodatków.
- Produkt najwyższej jakości.
- Masa netto: 500 g.
Inne warianty tego produktu
Opis
Mąka kokosowa Targroch 500 g
Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?
Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa
Przechowywanie
Składniki: Mąka kokosowa
W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1362 kJ / 324 kcal
-
Tłuszcz12 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone10,8 g
-
Węglowodany15 g
-
w tym cukry0 g
-
Błonnik40 g
-
Białko19,1 g
-
Sól**0 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Mąka kokosowa Targroch 500 g
Mąka kokosowa Targroch, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową, nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty. Kokosy to wyjątkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaźny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych części palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób wśród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i mąkę. Czym różni się ona od mąk zbożowych i jak wykorzystać ją w kuchni?
Zastosowanie — Targroch mąka kokosowa
Przechowywanie
Składniki: Mąka kokosowa
W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna1362 kJ / 324 kcal
-
Tłuszcz12 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone10,8 g
-
Węglowodany15 g
-
w tym cukry0 g
-
Błonnik40 g
-
Białko19,1 g
-
Sól**0 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.