- Bestseller
Kakao kruszone Targroch 100 g
Najważniejsze cechy:
- Najczystsza forma czekolady bez dodatków.
- Bogate źródło antyoksydantów i magnezu.
- Idealne do deserów, owsianek i śniadań.
- Masa netto: 100 g.
Najważniejsze cechy:
- Najczystsza forma czekolady bez dodatków.
- Bogate źródło antyoksydantów i magnezu.
- Idealne do deserów, owsianek i śniadań.
- Masa netto: 100 g.
Opis
Kakao kruszone Targroch 100 g
Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw.
Czekolada w najczystszej postaci
Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe. Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady.
Super zdrowy produkt
Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.
Kruszone kakao poproszę!
Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.
Kruszone kakao jest źródłem:
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:2713 kJ / 646 kcal
-
Tłuszcz:46 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:30 g
-
Węglowodany:33 g
-
w tym cukry:0 g
-
Błonnik:20 g
-
Białko:15 g
-
Sól*:0 g
-
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
-
Witaminy i składniki mineralne w 100 g
-
Żelazo:3,33 mg
-
Potas:757 mg
Kakao kruszone Targroch 100 g
Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw.
Czekolada w najczystszej postaci
Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe. Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady.
Super zdrowy produkt
Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.
Kruszone kakao poproszę!
Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.
Kruszone kakao jest źródłem:
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:2713 kJ / 646 kcal
-
Tłuszcz:46 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:30 g
-
Węglowodany:33 g
-
w tym cukry:0 g
-
Błonnik:20 g
-
Białko:15 g
-
Sól*:0 g
-
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
-
-
Witaminy i składniki mineralne w 100 g
-
Żelazo:3,33 mg
-
Potas:757 mg