• Ostatnie sztuki
  • Bestseller

Kakao kruszone Targroch 100 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 13 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229008091

Najważniejsze cechy:

  • Najczystsza forma czekolady bez dodatków.
  • Bogate źródło antyoksydantów i magnezu.
  • Idealne do deserów, owsianek i śniadań.
  • Masa netto: 100 g.
24,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 6 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903229008091

Najważniejsze cechy:

  • Najczystsza forma czekolady bez dodatków.
  • Bogate źródło antyoksydantów i magnezu.
  • Idealne do deserów, owsianek i śniadań.
  • Masa netto: 100 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Kakao kruszone Targroch 100 g

Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw. 

Czekolada w najczystszej postaci

Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe.  Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady.

Super zdrowy produkt

Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.

Kruszone kakao poproszę!

Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.

Kruszone kakao jest źródłem:

  • Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Pokruszone ziarna kakao
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    2713 kJ / 646 kcal
  • Tłuszcz:
    46 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    30 g
  • Węglowodany:
    33 g
  • w tym cukry:
    0 g
  • Błonnik:
    20 g
  • Białko:
    15 g
  • Sól*:
    0 g
  • *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
  • Witaminy i składniki mineralne w 100 g
  • Żelazo:
    3,33 mg
  • Potas:
    757 mg
Pojemność:
100 G
Składniki:
Kakao
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora
Opis

Kakao kruszone Targroch 100 g

Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich. Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca. Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw. 

Czekolada w najczystszej postaci

Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) to z niego otrzymujemy kakao i masło kakaowe.  Dzięki owocom drzewa kakaowca rosnącego w lasach tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej możemy cieszyć się najbardziej popularną na świecie słodkością – czekoladą. Owoce kakaowca stanowią owalne jagody, których wymiary są dość pokaźne, bo stanowią około 25 na 10 centymetrów. Oglądając owoce kakaowca można odnieść wrażenie, że patrzy się na przerośniętego ogórka w kształcie piłki futbolowej. Owoc kakaowca w swoim wnętrzu kryje 20 do 60 ziaren. To właśnie pokruszone ziarno kakao stanowi najbardziej pożądany i najszlachetniejszy składnik czekolady.

Super zdrowy produkt

Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru. Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.

Kruszone kakao poproszę!

Pokruszone ziarenka kakaowca doskonale sprawdzą się jako dodatek do śniadaniowych owsianek, jaglanek, naleśników, pancake lub gofrów. Stanowią przepyszną posypkę do dań, w których podkreślony ma zostać smak czekoladowy. Do tego dodatek kruszonego kakao zapewnia genialny chrupiący dodatek zmieniający teksturę dania, a tym samym doznania smakowe.

Kruszone kakao jest źródłem:

  • Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Potasu – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Pokruszone ziarna kakao
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesojaróżne orzechysezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    2713 kJ / 646 kcal
  • Tłuszcz:
    46 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    30 g
  • Węglowodany:
    33 g
  • w tym cukry:
    0 g
  • Błonnik:
    20 g
  • Białko:
    15 g
  • Sól*:
    0 g
  • *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
  • Witaminy i składniki mineralne w 100 g
  • Żelazo:
    3,33 mg
  • Potas:
    757 mg
Pojemność:
100 G
Składniki:
Kakao
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...