Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Mąka owsiana Targroch - 1kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 15 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
-25 zł przy zakupach za min. 250 zł
-25,00 zł
z kodem: 25odrazu
15,74 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Opis
Mąka owsiana Targroch - 1kg
Mąka owsiana Targroch – bardzo zdrowa, smaczna i pełną dobroczynnych substancji. Owies to bardzo zdrowe zboże, którego w Polsce zjadamy zdecydowanie za mało. Produkty powstające na jego bazie pozostają w cieniu pszenicy, choć pod wieloma względami ją przewyższają. Największym zainteresowaniem wśród artykułów owsianych cieszą się płatki. Oprócz nich na sklepowych półkach można spotkać także mąkę z owsa. Pokarm dla ludzi i zwierząt W ostatnich kilku latach bardzo wiele mówi się o pozytywnych właściwościach owsa. Co ciekawe, z wszystkich polskich upraw tego zboża, zjadamy jednak zaledwie 5%. Niemal cała reszta zostaje przeznaczona na… paszę dla zwierząt. Czy to oznacza, że owies jest w jakimś stopniu zbożem mniej wartościowym? Zdecydowanie nie! Jego właściwości odżywcze są wręcz imponujące. Właśnie dlatego mąka owsiana, która powstaje ze zmielonych ziaren owsa, powinna znaleźć się w każdej kuchni.Zastosowanie
Mąka? Bez jaj! Po mąkę z owsa powinny sięgnąć przede wszystkim osoby, które nie przepadają za klasycznymi owsiankami i nie spożywają tego zboża w innych postaciach. Szczególnie smaczne jest pieczywo owsiane – wyjątkowo delikatne i bardzo popularne w krajach skandynawskich. Innym przepisem, dla miłośników łakoci, są domowe ciastka owsiane – proste, zdrowe i zaledwie kilkuskładnikowe. Tego typu mąka sprawdzi się we wszelakich wypiekach, zwłaszcza tych na słodko, dzięki delikatnie orzechowemu aromatowi. Często wykorzystywana jest także w potrawach dla wegan i osób uczulonych na nabiał. Dzięki właściwościom silnie wiążącym mąka owsiana nadaje odpowiednią konsystencję roślinnym wypiekom lub naleśnikom, zastępując jaja. Można bez obaw stosować ją samodzielnie lub miksując z innymi zbożami. Co jeszcze przygotować z mąki owsianej? Poza tymi klasycznymi zastosowaniami, mąka z owsa ma też kilka innych – mniej oczywistych. W Szkocji jest składnikiem alkoholowego drinka o nazwie Athole Brose. To zadziwiające połączenie whisky, miodu i mąki owsianej właśnie. Być może nie każdy zechce go spróbować, jednak trunek ten urzekł nawet najwybredniejsze podniebienia, stając się ulubionym napojem królowej Wiktorii. Bez względu na upodobania, mąkę owsianą warto na stałe zaprosić do swojej kuchni – a jeśli nie kuchni to chociaż łazienki. Kosmetyki na bazie owsa, także te domowe, znakomicie pielęgnują skórę wrażliwą. Jeśli nie czujesz się na siłach, by tworzyć skomplikowane mikstury, wymieszaj mąkę owsianą z olejem lub wodą. Tak przygotowany peeling aplikuj na twarz i ciało, a prędko poczujesz różnicę!Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.Właściwości odżywcze
Mąka owsiana jest naturalnym źródłem: > Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. > Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.Skład
Mąka owsiana.Właściwości
Mąka owsiana – zdrowa, ale czy bezglutenowa? Co dobrego znajduje się w mące owsianej? Przede wszystkim bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oznacza to, że ten rodzaj mąki jest odpowiedni zwłaszcza dla tych, którzy nie najadają się jasnym, pszennym pieczywem, a także cierpią z powodu zaparć. Poza tym mąka z owsa zawiera zdrowe tłuszcze, antyoksydanty oraz cenne minerały – z magnezem na czele. Dalej znajduje się w niej żelazo, cynk, wapń oraz witaminy B i E. Warto też wspomnieć o białkach – aweninach – które w sporadycznych przypadkach, mogą wywoływać celiakię. Dlatego chociaż mąka owsiana jest naturalnie bezglutenowa, to osoby uczulone na to białko powinny zachować szczególną ostrożność.Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Śródziemnomorska
Postać:
proszek
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Opis
Mąka owsiana Targroch - 1kg
Mąka owsiana Targroch – bardzo zdrowa, smaczna i pełną dobroczynnych substancji. Owies to bardzo zdrowe zboże, którego w Polsce zjadamy zdecydowanie za mało. Produkty powstające na jego bazie pozostają w cieniu pszenicy, choć pod wieloma względami ją przewyższają. Największym zainteresowaniem wśród artykułów owsianych cieszą się płatki. Oprócz nich na sklepowych półkach można spotkać także mąkę z owsa. Pokarm dla ludzi i zwierząt W ostatnich kilku latach bardzo wiele mówi się o pozytywnych właściwościach owsa. Co ciekawe, z wszystkich polskich upraw tego zboża, zjadamy jednak zaledwie 5%. Niemal cała reszta zostaje przeznaczona na… paszę dla zwierząt. Czy to oznacza, że owies jest w jakimś stopniu zbożem mniej wartościowym? Zdecydowanie nie! Jego właściwości odżywcze są wręcz imponujące. Właśnie dlatego mąka owsiana, która powstaje ze zmielonych ziaren owsa, powinna znaleźć się w każdej kuchni.
sposób użycia
Zastosowanie
Mąka? Bez jaj! Po mąkę z owsa powinny sięgnąć przede wszystkim osoby, które nie przepadają za klasycznymi owsiankami i nie spożywają tego zboża w innych postaciach. Szczególnie smaczne jest pieczywo owsiane – wyjątkowo delikatne i bardzo popularne w krajach skandynawskich. Innym przepisem, dla miłośników łakoci, są domowe ciastka owsiane – proste, zdrowe i zaledwie kilkuskładnikowe. Tego typu mąka sprawdzi się we wszelakich wypiekach, zwłaszcza tych na słodko, dzięki delikatnie orzechowemu aromatowi. Często wykorzystywana jest także w potrawach dla wegan i osób uczulonych na nabiał. Dzięki właściwościom silnie wiążącym mąka owsiana nadaje odpowiednią konsystencję roślinnym wypiekom lub naleśnikom, zastępując jaja. Można bez obaw stosować ją samodzielnie lub miksując z innymi zbożami. Co jeszcze przygotować z mąki owsianej? Poza tymi klasycznymi zastosowaniami, mąka z owsa ma też kilka innych – mniej oczywistych. W Szkocji jest składnikiem alkoholowego drinka o nazwie Athole Brose. To zadziwiające połączenie whisky, miodu i mąki owsianej właśnie. Być może nie każdy zechce go spróbować, jednak trunek ten urzekł nawet najwybredniejsze podniebienia, stając się ulubionym napojem królowej Wiktorii. Bez względu na upodobania, mąkę owsianą warto na stałe zaprosić do swojej kuchni – a jeśli nie kuchni to chociaż łazienki. Kosmetyki na bazie owsa, także te domowe, znakomicie pielęgnują skórę wrażliwą. Jeśli nie czujesz się na siłach, by tworzyć skomplikowane mikstury, wymieszaj mąkę owsianą z olejem lub wodą. Tak przygotowany peeling aplikuj na twarz i ciało, a prędko poczujesz różnicę!Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Właściwości odżywcze
Mąka owsiana jest naturalnym źródłem: > Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. > Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.Skład
Mąka owsiana.
Właściwości
Właściwości
Mąka owsiana – zdrowa, ale czy bezglutenowa? Co dobrego znajduje się w mące owsianej? Przede wszystkim bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oznacza to, że ten rodzaj mąki jest odpowiedni zwłaszcza dla tych, którzy nie najadają się jasnym, pszennym pieczywem, a także cierpią z powodu zaparć. Poza tym mąka z owsa zawiera zdrowe tłuszcze, antyoksydanty oraz cenne minerały – z magnezem na czele. Dalej znajduje się w niej żelazo, cynk, wapń oraz witaminy B i E. Warto też wspomnieć o białkach – aweninach – które w sporadycznych przypadkach, mogą wywoływać celiakię. Dlatego chociaż mąka owsiana jest naturalnie bezglutenowa, to osoby uczulone na to białko powinny zachować szczególną ostrożność.
Alergeny
Ostrzeżenia i informacja alergenna
Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru
Bez laktozy
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Śródziemnomorska
Postać:
proszek
Dla kogo:
Dla dorosłych
Dla dzieci
Dla babci
Dla kobiet
Dla dziadka
Dla mężczyzn
Dla seniora
Dla sportowca
Dla studenta
Dla kobiet w ciąży
Dla kobiet karmiących piersią
Dla początkujących
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.