Mąka owsiana Targroch
Mąka owsiana Targroch - 1kg
  • Promocja
  • Bestseller

Mąka owsiana Targroch - 1kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 2 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229005397

Najważniejsze cechy:

Termin przydatności: 29.02.2024r.
  • Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
14,99 zł 10,00 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 10,00 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229005397

Najważniejsze cechy:

Termin przydatności: 29.02.2024r.
  • Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Mąka owsiana Targroch - 1kg

Mąka owsiana Targroch – bardzo zdrowa, smaczna i pełną dobroczynnych substancji. Owies to bardzo zdrowe zboże, którego w Polsce zjadamy zdecydowanie za mało. Produkty powstające na jego bazie pozostają w cieniu pszenicy, choć pod wieloma względami ją przewyższają. Największym zainteresowaniem wśród artykułów owsianych cieszą się płatki. Oprócz nich na sklepowych półkach można spotkać także mąkę z owsa. Pokarm dla ludzi i zwierząt W ostatnich kilku latach bardzo wiele mówi się o pozytywnych właściwościach owsa. Co ciekawe, z wszystkich polskich upraw tego zboża, zjadamy jednak zaledwie 5%. Niemal cała reszta zostaje przeznaczona na… paszę dla zwierząt. Czy to oznacza, że owies jest w jakimś stopniu zbożem mniej wartościowym? Zdecydowanie nie! Jego właściwości odżywcze są wręcz imponujące. Właśnie dlatego mąka owsiana, która powstaje ze zmielonych ziaren owsa, powinna znaleźć się w każdej kuchni.

Zastosowanie

Mąka? Bez jaj! Po mąkę z owsa powinny sięgnąć przede wszystkim osoby, które nie przepadają za klasycznymi owsiankami i nie spożywają tego zboża w innych postaciach. Szczególnie smaczne jest pieczywo owsiane – wyjątkowo delikatne i bardzo popularne w krajach skandynawskich. Innym przepisem, dla miłośników łakoci, są domowe ciastka owsiane – proste, zdrowe i zaledwie kilkuskładnikowe. Tego typu mąka sprawdzi się we wszelakich wypiekach, zwłaszcza tych na słodko, dzięki delikatnie orzechowemu aromatowi. Często wykorzystywana jest także w potrawach dla wegan i osób uczulonych na nabiał. Dzięki właściwościom silnie wiążącym mąka owsiana nadaje odpowiednią konsystencję roślinnym wypiekom lub naleśnikom, zastępując jaja. Można bez obaw stosować ją samodzielnie lub miksując z innymi zbożami. Co jeszcze przygotować z mąki owsianej? Poza tymi klasycznymi zastosowaniami, mąka z owsa ma też kilka innych – mniej oczywistych. W Szkocji jest składnikiem alkoholowego drinka o nazwie Athole Brose. To zadziwiające połączenie whisky, miodu i mąki owsianej właśnie. Być może nie każdy zechce go spróbować, jednak trunek ten urzekł nawet najwybredniejsze podniebienia, stając się ulubionym napojem królowej Wiktorii. Bez względu na upodobania, mąkę owsianą warto na stałe zaprosić do swojej kuchni – a jeśli nie kuchni to chociaż łazienki. Kosmetyki na bazie owsa, także te domowe, znakomicie pielęgnują skórę wrażliwą. Jeśli nie czujesz się na siłach, by tworzyć skomplikowane mikstury, wymieszaj mąkę owsianą z olejem lub wodą. Tak przygotowany peeling aplikuj na twarz i ciało, a prędko poczujesz różnicę!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Właściwości odżywcze

Mąka owsiana jest naturalnym źródłem: > Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. > Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Skład

Mąka owsiana.

Właściwości

Mąka owsiana – zdrowa, ale czy bezglutenowa? Co dobrego znajduje się w mące owsianej? Przede wszystkim bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oznacza to, że ten rodzaj mąki jest odpowiedni zwłaszcza dla tych, którzy nie najadają się jasnym, pszennym pieczywem, a także cierpią z powodu zaparć. Poza tym mąka z owsa zawiera zdrowe tłuszcze, antyoksydanty oraz cenne minerały – z magnezem na czele. Dalej znajduje się w niej żelazo, cynk, wapń oraz witaminy B i E. Warto też wspomnieć o białkach – aweninach – które w sporadycznych przypadkach, mogą wywoływać celiakię. Dlatego chociaż mąka owsiana jest naturalnie bezglutenowa, to osoby uczulone na to białko powinny zachować szczególną ostrożność.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska Śródziemnomorska
Postać:
proszek
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących
Opis

Mąka owsiana Targroch - 1kg

Mąka owsiana Targroch – bardzo zdrowa, smaczna i pełną dobroczynnych substancji. Owies to bardzo zdrowe zboże, którego w Polsce zjadamy zdecydowanie za mało. Produkty powstające na jego bazie pozostają w cieniu pszenicy, choć pod wieloma względami ją przewyższają. Największym zainteresowaniem wśród artykułów owsianych cieszą się płatki. Oprócz nich na sklepowych półkach można spotkać także mąkę z owsa. Pokarm dla ludzi i zwierząt W ostatnich kilku latach bardzo wiele mówi się o pozytywnych właściwościach owsa. Co ciekawe, z wszystkich polskich upraw tego zboża, zjadamy jednak zaledwie 5%. Niemal cała reszta zostaje przeznaczona na… paszę dla zwierząt. Czy to oznacza, że owies jest w jakimś stopniu zbożem mniej wartościowym? Zdecydowanie nie! Jego właściwości odżywcze są wręcz imponujące. Właśnie dlatego mąka owsiana, która powstaje ze zmielonych ziaren owsa, powinna znaleźć się w każdej kuchni.

Zastosowanie

Mąka? Bez jaj! Po mąkę z owsa powinny sięgnąć przede wszystkim osoby, które nie przepadają za klasycznymi owsiankami i nie spożywają tego zboża w innych postaciach. Szczególnie smaczne jest pieczywo owsiane – wyjątkowo delikatne i bardzo popularne w krajach skandynawskich. Innym przepisem, dla miłośników łakoci, są domowe ciastka owsiane – proste, zdrowe i zaledwie kilkuskładnikowe. Tego typu mąka sprawdzi się we wszelakich wypiekach, zwłaszcza tych na słodko, dzięki delikatnie orzechowemu aromatowi. Często wykorzystywana jest także w potrawach dla wegan i osób uczulonych na nabiał. Dzięki właściwościom silnie wiążącym mąka owsiana nadaje odpowiednią konsystencję roślinnym wypiekom lub naleśnikom, zastępując jaja. Można bez obaw stosować ją samodzielnie lub miksując z innymi zbożami. Co jeszcze przygotować z mąki owsianej? Poza tymi klasycznymi zastosowaniami, mąka z owsa ma też kilka innych – mniej oczywistych. W Szkocji jest składnikiem alkoholowego drinka o nazwie Athole Brose. To zadziwiające połączenie whisky, miodu i mąki owsianej właśnie. Być może nie każdy zechce go spróbować, jednak trunek ten urzekł nawet najwybredniejsze podniebienia, stając się ulubionym napojem królowej Wiktorii. Bez względu na upodobania, mąkę owsianą warto na stałe zaprosić do swojej kuchni – a jeśli nie kuchni to chociaż łazienki. Kosmetyki na bazie owsa, także te domowe, znakomicie pielęgnują skórę wrażliwą. Jeśli nie czujesz się na siłach, by tworzyć skomplikowane mikstury, wymieszaj mąkę owsianą z olejem lub wodą. Tak przygotowany peeling aplikuj na twarz i ciało, a prędko poczujesz różnicę!

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Właściwości odżywcze

Mąka owsiana jest naturalnym źródłem: > Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. > Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. > Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.

Skład

Mąka owsiana.

Właściwości

Mąka owsiana – zdrowa, ale czy bezglutenowa? Co dobrego znajduje się w mące owsianej? Przede wszystkim bardzo dużo błonnika pokarmowego. Oznacza to, że ten rodzaj mąki jest odpowiedni zwłaszcza dla tych, którzy nie najadają się jasnym, pszennym pieczywem, a także cierpią z powodu zaparć. Poza tym mąka z owsa zawiera zdrowe tłuszcze, antyoksydanty oraz cenne minerały – z magnezem na czele. Dalej znajduje się w niej żelazo, cynk, wapń oraz witaminy B i E. Warto też wspomnieć o białkach – aweninach – które w sporadycznych przypadkach, mogą wywoływać celiakię. Dlatego chociaż mąka owsiana jest naturalnie bezglutenowa, to osoby uczulone na to białko powinny zachować szczególną ostrożność.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska Śródziemnomorska
Postać:
proszek
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla dzieci Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla kobiet w ciąży Dla kobiet karmiących piersią Dla początkujących

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...