• Bestseller

BIO Makaron razowy owsiany świderek Babalscy 400 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 15 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000021

Najważniejsze cechy:

  • Niezwykle delikatny smak.
  • Bogaty w łatwo przyswajalne tłuszcze i proteiny.
  • Zawiera minerały i witaminy.
  • Masa netto: 400 g.
9,59 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000021

Najważniejsze cechy:

  • Niezwykle delikatny smak.
  • Bogaty w łatwo przyswajalne tłuszcze i proteiny.
  • Zawiera minerały i witaminy.
  • Masa netto: 400 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Makaron razowy owsiany świderek Babalscy 400 g

Makaron owsiany wyprodukowany z mąki razowej owsianej. Doskonały do sosów, zup, zapiekanek. Pyszny makaron o niezwykle delikatnym smaku. Produkty z owsa mają wysoką wartość odżywczą, są bogate w łatwo przyswajalne tłuszcze i proteiny, a także w wapń, żelazo, fosfor, jod, witaminy z grupy B i witaminę E.

Owies to ziarno pochodzące z Azji, które już od dwóch tysiącleci gości na naszych stołach. Jest to zboże posiadające tak wiele właściwości zdrowotnych, farmaceutycznych i kosmetycznych, że zostało uznane jako rodzaj żywności funkcjonalnej.

Dania z makaronu owsianego

Właśnie ze względu na wszystkie właściwości, produkty na bazie owsa czynią potrawy pro zdrowotnymi. Makron z razowej mąki owsianej pozwala cieszyć się wyjątkowym smakiem posiłków. Idealnie nadaje się jako składnik zup, zapiekanek, dań mięsnych i jarskich oraz jako ulubiony deser wszystkich dzieci podany z twarogiem oraz musem owocowym.

Skład*: Mąka owsiana, woda, mąka orkiszowa razowa (8%).
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości makaronu owsianego

Owies jest źródłem wielu cennych składników odżywczych takich jak białka, tłuszcze, związki mineralne i witaminy. Na szczególną uwagę zasługuje wysoki poziom zawartości błonnika pokarmowego, w którym znajduje się najwięcej ze wszystkich innych zbóż beta-glukanów, czyli naturalnych preparatów wzmacniających odporność oraz obniżających poziom złych frakcji cholesterolu. Owies zawiera również duże ilości mikroelementów zwłaszcza żelazo, magnez, wapń, cynk, mangan i miedz. Warto też wspomnieć o dużej zawartości witamin z grupy B, które są niezbędne do prawidłowego działania układu nerwowego.
Dieta obfitująca w magnez, który w dużej dawce znajduje się w makaronie powstałym z razowej mąki owsianej pozwala cieszyć się mocnym sercem, ukoić nerwy oraz regulować napięcie mięśniowe będące skutkiem stresujących sytuacji oraz nadmiaru kofeiny w organizmie.
Wapń i mangan wpływając na mocne kości i zęby, wspierają walkę z osteoporozą, dlatego tak ważne jest spożywanie tych pierwiastków w naturalnych posiłkach.
Dla pięknych włosów, skóry i paznokci sięgajmy po produkty będące bogatym źródłem cynku. Pierwiastek ten poza właściwościami piękna zewnętrznego jest odpowiedzialny również za stan i pracę tarczycy oraz reguluje poziom cukru we krwi. Makaron z mąki owsianej, dzięki swojemu naturalnemu pochodzeniu zapewnia wysoką przyswajalność tej niezwykłej substancji.
W diecie bezmięsnej największym wyzwaniem jest przygotowywanie posiłków zachowując zdrowy bilans wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Jednym z tych najmniej dostępnych jest dobrze przyswajalne żelazo. To ono jest odpowiedzialne za stan naszej krwi oraz zapewnia właściwe dotlenienie wszystkich komórek ciała.
Niezwykłe działanie bakteriostatyczne w organizmie ma miedz. Oznacza to, że zapobiega ona rozwijaniu się bakterii, tak więc jej źródło w diecie jest obowiązkowe. Ponadto dieta dostarczająca właściwą ilość miedzi pozwala na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, koncentrację oraz wspomaga profilaktykę osteoporozy.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1634,72 kJ / 387,1 kcal
  • Tłuszcz:
    6,56 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    1,12 g
  • Węglowodany:
    70,76 g
  • w tym cukry:
    2,45 g
  • Błonnik:
    4,51 g
  • Białko:
    9 g
  • Sól:
    0,08 g
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka orkiszowa Woda Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Makaron razowy owsiany świderek Babalscy 400 g

Makaron owsiany wyprodukowany z mąki razowej owsianej. Doskonały do sosów, zup, zapiekanek. Pyszny makaron o niezwykle delikatnym smaku. Produkty z owsa mają wysoką wartość odżywczą, są bogate w łatwo przyswajalne tłuszcze i proteiny, a także w wapń, żelazo, fosfor, jod, witaminy z grupy B i witaminę E.

Owies to ziarno pochodzące z Azji, które już od dwóch tysiącleci gości na naszych stołach. Jest to zboże posiadające tak wiele właściwości zdrowotnych, farmaceutycznych i kosmetycznych, że zostało uznane jako rodzaj żywności funkcjonalnej.

Dania z makaronu owsianego

Właśnie ze względu na wszystkie właściwości, produkty na bazie owsa czynią potrawy pro zdrowotnymi. Makron z razowej mąki owsianej pozwala cieszyć się wyjątkowym smakiem posiłków. Idealnie nadaje się jako składnik zup, zapiekanek, dań mięsnych i jarskich oraz jako ulubiony deser wszystkich dzieci podany z twarogiem oraz musem owocowym.

Skład*: Mąka owsiana, woda, mąka orkiszowa razowa (8%).
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości makaronu owsianego

Owies jest źródłem wielu cennych składników odżywczych takich jak białka, tłuszcze, związki mineralne i witaminy. Na szczególną uwagę zasługuje wysoki poziom zawartości błonnika pokarmowego, w którym znajduje się najwięcej ze wszystkich innych zbóż beta-glukanów, czyli naturalnych preparatów wzmacniających odporność oraz obniżających poziom złych frakcji cholesterolu. Owies zawiera również duże ilości mikroelementów zwłaszcza żelazo, magnez, wapń, cynk, mangan i miedz. Warto też wspomnieć o dużej zawartości witamin z grupy B, które są niezbędne do prawidłowego działania układu nerwowego.
Dieta obfitująca w magnez, który w dużej dawce znajduje się w makaronie powstałym z razowej mąki owsianej pozwala cieszyć się mocnym sercem, ukoić nerwy oraz regulować napięcie mięśniowe będące skutkiem stresujących sytuacji oraz nadmiaru kofeiny w organizmie.
Wapń i mangan wpływając na mocne kości i zęby, wspierają walkę z osteoporozą, dlatego tak ważne jest spożywanie tych pierwiastków w naturalnych posiłkach.
Dla pięknych włosów, skóry i paznokci sięgajmy po produkty będące bogatym źródłem cynku. Pierwiastek ten poza właściwościami piękna zewnętrznego jest odpowiedzialny również za stan i pracę tarczycy oraz reguluje poziom cukru we krwi. Makaron z mąki owsianej, dzięki swojemu naturalnemu pochodzeniu zapewnia wysoką przyswajalność tej niezwykłej substancji.
W diecie bezmięsnej największym wyzwaniem jest przygotowywanie posiłków zachowując zdrowy bilans wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Jednym z tych najmniej dostępnych jest dobrze przyswajalne żelazo. To ono jest odpowiedzialne za stan naszej krwi oraz zapewnia właściwe dotlenienie wszystkich komórek ciała.
Niezwykłe działanie bakteriostatyczne w organizmie ma miedz. Oznacza to, że zapobiega ona rozwijaniu się bakterii, tak więc jej źródło w diecie jest obowiązkowe. Ponadto dieta dostarczająca właściwą ilość miedzi pozwala na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, koncentrację oraz wspomaga profilaktykę osteoporozy.

Składniki aktywne:

  • Wartości odżywcze w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1634,72 kJ / 387,1 kcal
  • Tłuszcz:
    6,56 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    1,12 g
  • Węglowodany:
    70,76 g
  • w tym cukry:
    2,45 g
  • Błonnik:
    4,51 g
  • Białko:
    9 g
  • Sól:
    0,08 g
Pojemność:
400 G
Składniki:
Mąka orkiszowa Woda Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...