• Obecnie brak na stanie
  • Bestseller

BIO Orkisz na kutię Babalscy 400 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 4 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5905198000458

Najważniejsze cechy:

  • Orkisz pomoże Ci przygotować kutię.
  • Produkt idealny na święta.
  • Masa netto: 400 g.
7,88 zł
Powiadom o dostępności
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5905198000458

Najważniejsze cechy:

  • Orkisz pomoże Ci przygotować kutię.
  • Produkt idealny na święta.
  • Masa netto: 400 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Orkisz na kutię Babalscy to specjalna propozycja świąteczna (przepis poniżej), tym razem orkiszowa, która pozwoli wyczarować pyszną staropolską, wigilijną potrawę zwaną kutią. Do produkcji produktów został użyty orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Przepis na kutię: 

  • 1 szklanka orkiszu na kutię
  • 0,5 szklanki miodu
  • 1 szklanka maku
  • rodzynki 
  • orzechy włoskie i laskowe
  • figi, migdały, daktyle
Ziarno dobrze wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, przepłukać kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę. Wymieszać mak z miodem i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć orkisz (zbyt wcześnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podawać lekko schłodzoną. 
Pojemność:
400 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis
Orkisz na kutię Babalscy to specjalna propozycja świąteczna (przepis poniżej), tym razem orkiszowa, która pozwoli wyczarować pyszną staropolską, wigilijną potrawę zwaną kutią. Do produkcji produktów został użyty orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Przepis na kutię: 

  • 1 szklanka orkiszu na kutię
  • 0,5 szklanki miodu
  • 1 szklanka maku
  • rodzynki 
  • orzechy włoskie i laskowe
  • figi, migdały, daktyle
Ziarno dobrze wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, przepłukać kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę. Wymieszać mak z miodem i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć orkisz (zbyt wcześnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podawać lekko schłodzoną. 
Pojemność:
400 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...