• Bestseller

BIO Mąka owsiana razowa 1850 Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 21 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000618

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka owsiana razowa typ: 1850.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Bogata w witaminy i minerały.
  • Masa netto: 500 g.
10,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000618

Najważniejsze cechy:

  • BIO Mąka owsiana razowa typ: 1850.
  • Produkt rolnictwa ekologicznego.
  • Bogata w witaminy i minerały.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka owsiana razowa 1850 Babalscy 500 g

Owies już od ponad dwóch tysiącleci jest jednym z ważniejszych składników diety. Cieszy się zastosowaniem nie tylko w przemyśle spożywczym ale również farmaceutycznym i kosmetycznym.
Ziarno owsa charakteryzuje się zawartością lekkostrawnego białka, wartościowych tłuszczy i węglowodanów oraz błonnika pokarmowego. Zawiera kompleks witamin z grupy B jak również wapń, magnez, sód, potas i miedź. Cechuje się również występowaniem przeciwutleniaczy, które hamują procesy starzenia się komórek, zapobiegają nowotworom i eliminując skutki promieniowania słonecznego wspierają narząd wzroku.
BIO Mąka owsiana nadaje się do wypieku nie tylko pysznego chleba oraz bułek, ale również zdrowszej alternatywy dla deserów czyli ciast, ciasteczek, naleśników oraz gofrów.
Składniki: BIO Mąka owsiana razowa typ: 1850.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości mąki owsianej

Błonnik pokarmowy to najbardziej pożądana substancja przez osoby dążące do uzyskania idealnej wagi. Jego obecność w diecie zapewnia uczucie sytości i wspiera prawidłowe funkcjonowanie jelit. Zdrowe jelita to nie tylko wysoka odporność organizmu ale również równowaga w zdrowiu psychicznym. Warto więc dostarczać z pożywieniem dobrej jakości błonnika i cieszyć się zdrowiem.
Witaminy z grupy B w dużej ilości zawarte w mące owsianej odpowiedzialne są za prawidłową pracę układu nerwowego- łagodzą napięcie nerwowe, poprawiają nastrój i koncentrację. Wprowadzając do diety potrawy przygotowane na bazie tej mąki, można zapewnić sobie stały poziom witaminy B w organizmie.
Wapń jako składnik budulcowy kości i zębów oraz główny składnik uczestniczący w procesach krzepnięcia krwi jest konieczny w diecie każdego człowieka. Na jego brak narażeni są weganie, którzy próbując zdrowo bilansować dietę powinni pamiętać o posiłkach przygotowanych z mąki owsianej, aby zapewnić organizmowi optymalny poziom wapnia. Dotyczy to również kobiet karmiących, których dzieci wykazują alergię na mleko i inne produkty mleczno pochodne.
Magnez pomaga utrzymać zarówno regularny rytm serca jak i prawidłową funkcję mięśni i nerwów. W czasach gdy stres dosięga nas w większości aspektów życia zalecana dzienna dawka magnezu wzrasta. Pomaga on niwelować skutki stresu w organizmie dlatego tak ważne jest jego źródło w diecie. Mąka owsiana jako bogate jego źródło będzie doskonałym rozwiązaniem w przygotowywaniu wartościowych posiłków.
Sód razem z potasem stanowią parę elektrolitów, które są ważne dla serca, ponieważ usprawniają jego pracę, regulują ciśnienie krwi oraz napięcie mięśniowe. Aby uniknąć nieprzyjemnych skutków ich niedoboru  źródła tych pierwiastków w diecie są niezbędne. Żywność naturalnego pochodzenia najlepiej zadba o ich prawidłowy poziom w organizmie.
Rola miedzi sprowadza się głównie do zapobiegania rozwojowi bakterii w organizmie, jest elementem profilaktyki zapobiegającej osteoporozie, naturalnie podnosi odporność oraz sprzyja koncentracji i prawidłowej pracy mózgu. Warto dostarczać ją regularnie w postaci zdrowo skomponowanych posiłków na bazie mąki owsianej, w której zawarte jest źródło dobrze przyswajalnej miedzi.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1604 kJ / 380 kcal
  • Tłuszcz:
    8,0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    1,3 g
  • Węglowodany:
    60 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    7,0 g
  • Białko:
    13,6 g
  • Sól:
    < 0,01 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka owsiana razowa 1850 Babalscy 500 g

Owies już od ponad dwóch tysiącleci jest jednym z ważniejszych składników diety. Cieszy się zastosowaniem nie tylko w przemyśle spożywczym ale również farmaceutycznym i kosmetycznym.
Ziarno owsa charakteryzuje się zawartością lekkostrawnego białka, wartościowych tłuszczy i węglowodanów oraz błonnika pokarmowego. Zawiera kompleks witamin z grupy B jak również wapń, magnez, sód, potas i miedź. Cechuje się również występowaniem przeciwutleniaczy, które hamują procesy starzenia się komórek, zapobiegają nowotworom i eliminując skutki promieniowania słonecznego wspierają narząd wzroku.
BIO Mąka owsiana nadaje się do wypieku nie tylko pysznego chleba oraz bułek, ale również zdrowszej alternatywy dla deserów czyli ciast, ciasteczek, naleśników oraz gofrów.
Składniki: BIO Mąka owsiana razowa typ: 1850.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Właściwości mąki owsianej

Błonnik pokarmowy to najbardziej pożądana substancja przez osoby dążące do uzyskania idealnej wagi. Jego obecność w diecie zapewnia uczucie sytości i wspiera prawidłowe funkcjonowanie jelit. Zdrowe jelita to nie tylko wysoka odporność organizmu ale również równowaga w zdrowiu psychicznym. Warto więc dostarczać z pożywieniem dobrej jakości błonnika i cieszyć się zdrowiem.
Witaminy z grupy B w dużej ilości zawarte w mące owsianej odpowiedzialne są za prawidłową pracę układu nerwowego- łagodzą napięcie nerwowe, poprawiają nastrój i koncentrację. Wprowadzając do diety potrawy przygotowane na bazie tej mąki, można zapewnić sobie stały poziom witaminy B w organizmie.
Wapń jako składnik budulcowy kości i zębów oraz główny składnik uczestniczący w procesach krzepnięcia krwi jest konieczny w diecie każdego człowieka. Na jego brak narażeni są weganie, którzy próbując zdrowo bilansować dietę powinni pamiętać o posiłkach przygotowanych z mąki owsianej, aby zapewnić organizmowi optymalny poziom wapnia. Dotyczy to również kobiet karmiących, których dzieci wykazują alergię na mleko i inne produkty mleczno pochodne.
Magnez pomaga utrzymać zarówno regularny rytm serca jak i prawidłową funkcję mięśni i nerwów. W czasach gdy stres dosięga nas w większości aspektów życia zalecana dzienna dawka magnezu wzrasta. Pomaga on niwelować skutki stresu w organizmie dlatego tak ważne jest jego źródło w diecie. Mąka owsiana jako bogate jego źródło będzie doskonałym rozwiązaniem w przygotowywaniu wartościowych posiłków.
Sód razem z potasem stanowią parę elektrolitów, które są ważne dla serca, ponieważ usprawniają jego pracę, regulują ciśnienie krwi oraz napięcie mięśniowe. Aby uniknąć nieprzyjemnych skutków ich niedoboru  źródła tych pierwiastków w diecie są niezbędne. Żywność naturalnego pochodzenia najlepiej zadba o ich prawidłowy poziom w organizmie.
Rola miedzi sprowadza się głównie do zapobiegania rozwojowi bakterii w organizmie, jest elementem profilaktyki zapobiegającej osteoporozie, naturalnie podnosi odporność oraz sprzyja koncentracji i prawidłowej pracy mózgu. Warto dostarczać ją regularnie w postaci zdrowo skomponowanych posiłków na bazie mąki owsianej, w której zawarte jest źródło dobrze przyswajalnej miedzi.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1604 kJ / 380 kcal
  • Tłuszcz:
    8,0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    1,3 g
  • Węglowodany:
    60 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    7,0 g
  • Białko:
    13,6 g
  • Sól:
    < 0,01 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Mąka owsiana
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...