• Bestseller

Pektyna jabłkowa do dżemów Batom 150 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5907709956315

Najważniejsze cechy:

  • Naturalny środek żelujący.
  • Ten rodzaj pektyny wymaga mniejszego dodatku cukru.
  • Masa netto: 150g.
42,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 10 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5907709956315

Najważniejsze cechy:

  • Naturalny środek żelujący.
  • Ten rodzaj pektyny wymaga mniejszego dodatku cukru.
  • Masa netto: 150g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Pektyna jabłkowa do dżemów Batom 150 g

Pektyna to naturalny środek żelujący do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek, konfitur. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. Porcja 30g na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.

Sposób użycia: do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z zawartością opakowania, gotować 3-5 min, dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia, dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 min
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: pektyna amidowana 100% 
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Pojemność:
150 G
Składniki:
Pektyna
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

Pektyna jabłkowa do dżemów Batom 150 g

Pektyna to naturalny środek żelujący do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek, konfitur. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. Porcja 30g na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.

Sposób użycia: do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z zawartością opakowania, gotować 3-5 min, dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia, dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 min
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: pektyna amidowana 100% 
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Pojemność:
150 G
Składniki:
Pektyna
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...