Galaretka cytrynowa Amylon 40g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Żelatyna Amylon 20 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 48 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Produkt pochodzenia zwierzęcego.
- Ma właściwości wiążące - żelujące.
- Masa netto: 20g.
6,79 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Produkt pochodzenia zwierzęcego.
- Ma właściwości wiążące - żelujące.
- Masa netto: 20g.
Opis
BIO Żelatyna Amylon jest produktem pochodzenia zwierzęcego i służy do zagęszczania potraw. Uzyskiwana jest z kolagenu występującego w kościach, ścięgnach, chrząstek, kopyt, czy rogów zwierzęcych. Sam skład żelatyny to białko. Jedną z głównych cech charakterystycznych żelatynę to właściwości wiążące – żelujące. BIO Żelatyna Amylon może być stosowana się jako emulgator, środek zwilżający i teksturujący oraz substancję kapsułkującą.
W przemyśle spożywczym żelatyna ukryta jest pod symbolem E411, uznanym za bezpieczny dla zdrowia.
Sposób użycia: Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu. Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje. Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
Składniki: żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość energetyczna:1435 kJ/ 342 kcal
-
Tłuszcz:0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
-
Węglowodany:0 g
-
w tym cukry:0 g
-
Białko:84 g
-
Sól:0,08 g
Pojemność:
20 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Żelatyna Amylon jest produktem pochodzenia zwierzęcego i służy do zagęszczania potraw. Uzyskiwana jest z kolagenu występującego w kościach, ścięgnach, chrząstek, kopyt, czy rogów zwierzęcych. Sam skład żelatyny to białko. Jedną z głównych cech charakterystycznych żelatynę to właściwości wiążące – żelujące. BIO Żelatyna Amylon może być stosowana się jako emulgator, środek zwilżający i teksturujący oraz substancję kapsułkującą.
W przemyśle spożywczym żelatyna ukryta jest pod symbolem E411, uznanym za bezpieczny dla zdrowia.
sposób użycia
Sposób użycia: Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu. Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje. Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
Składniki
Składniki: żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość energetyczna:1435 kJ/ 342 kcal
-
Tłuszcz:0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0 g
-
Węglowodany:0 g
-
w tym cukry:0 g
-
Białko:84 g
-
Sól:0,08 g
Cechy produktu
Pojemność:
20 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.