• Obecnie brak na stanie

Pektyna jabłkowo-cytrusowa Batom 30 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5907709950856

Najważniejsze cechy:

  • Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych.
  • Wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek.
9,75 zł
Powiadom o dostępności
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.
Dostępnosć
Obecnie brak na stanie
Producent
Kod producenta
5907709950856

Najważniejsze cechy:

  • Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych.
  • Wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Pektyna jabłkowo-cytrusowa Batom 30 g

Pektyna jabłkowo-cytrusowa Batom otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

Sposób przygotowania

Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

Pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%

Informacja alergenna

Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.
Pojemność:
30 G
Składniki:
Jabłko
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Pektyna jabłkowo-cytrusowa Batom 30 g

Pektyna jabłkowo-cytrusowa Batom otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

Sposób przygotowania

Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

Pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%

Informacja alergenna

Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.
Pojemność:
30 G
Składniki:
Jabłko
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...