• Bestseller

Mąka ryżowa Targroch 1 kg

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 10 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004451

Najważniejsze cechy:

  • Sprawdza się jako zagęstnik do potraw.
  • Mniejsza kaloryczność niż mąki pszenne.
  • Lekko słodkawy smak.
  • Masa netto: 1 kg.
12,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004451

Najważniejsze cechy:

  • Sprawdza się jako zagęstnik do potraw.
  • Mniejsza kaloryczność niż mąki pszenne.
  • Lekko słodkawy smak.
  • Masa netto: 1 kg.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Mąka ryżowa Targroch 1 kg

Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Zawiera regulujący perystaltykę jelit błonnik pokarmowy, dodatkowo wspierający organizm w walce ze złym cholesterolem. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne. 
Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa ze względu na brak glutenu - nadającego wypiekom pulchności i elastyczności - powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry. 
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Skład: Mąka ryżowa
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesoję, różne orzechysezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1465 kJ / 349 kcal
  • Tłuszcz:
    0,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,15 g
  • Węglowodany:
    76,9 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    2,3 g
  • Białko:
    7,6 g
  • Sól**:
    0,01 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

Mąka ryżowa Targroch 1 kg

Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Zawiera regulujący perystaltykę jelit błonnik pokarmowy, dodatkowo wspierający organizm w walce ze złym cholesterolem. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne. 
Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa ze względu na brak glutenu - nadającego wypiekom pulchności i elastyczności - powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry. 
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Skład: Mąka ryżowa
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające glutenorzeszki ziemnesoję, różne orzechysezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna:
    1465 kJ / 349 kcal
  • Tłuszcz:
    0,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
    0,15 g
  • Węglowodany:
    76,9 g
  • w tym cukry:
    2,0 g
  • Błonnik:
    2,3 g
  • Białko:
    7,6 g
  • Sól**:
    0,01 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

1

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...