Babka płesznik Targroch - 500g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Mąka ryżowa Targroch 1 kg
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 10 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Sprawdza się jako zagęstnik do potraw.
- Mniejsza kaloryczność niż mąki pszenne.
- Lekko słodkawy smak.
- Masa netto: 1 kg.
12,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Sprawdza się jako zagęstnik do potraw.
- Mniejsza kaloryczność niż mąki pszenne.
- Lekko słodkawy smak.
- Masa netto: 1 kg.
Opis
Mąka ryżowa Targroch 1 kg
Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Zawiera regulujący perystaltykę jelit błonnik pokarmowy, dodatkowo wspierający organizm w walce ze złym cholesterolem. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne.
Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa ze względu na brak glutenu - nadającego wypiekom pulchności i elastyczności - powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry.
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Skład: Mąka ryżowa
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1465 kJ / 349 kcal
-
Tłuszcz:0,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,15 g
-
Węglowodany:76,9 g
-
w tym cukry:2,0 g
-
Błonnik:2,3 g
-
Białko:7,6 g
-
Sól**:0,01 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
Mąka ryżowa Targroch 1 kg
Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotną częścią diety bezglutenowej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Zawiera regulujący perystaltykę jelit błonnik pokarmowy, dodatkowo wspierający organizm w walce ze złym cholesterolem. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne.
Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa ze względu na brak glutenu - nadającego wypiekom pulchności i elastyczności - powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry.
Mąka ryżowa ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej
sposób użycia
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki
Skład: Mąka ryżowa
Alergeny
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna:1465 kJ / 349 kcal
-
Tłuszcz:0,7 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,15 g
-
Węglowodany:76,9 g
-
w tym cukry:2,0 g
-
Błonnik:2,3 g
-
Białko:7,6 g
-
Sól**:0,01 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Cechy produktu
Pojemność:
1 KG
Składniki:
Mąka ryżowa jasna
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.