Nasiona chia Targroch
Nasiona chia Targroch - 250g
  • Bestseller

Nasiona chia Targroch - 250g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 19 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001283

Najważniejsze cechy:

  • Pomagają poprawić pamięć i koncentrację.
  • Wspierają odporność.
  • Obniżają poziom złego cholesterolu.
  • Usprawniają pracę przewodu pokarmowego.
  • Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci.
  • Dodają energii i sił witalnych.
-25 zł przy zakupach za min. 250 zł
-25,00 zł z kodem: 25ZLOTYCH
9,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229001283

Najważniejsze cechy:

  • Pomagają poprawić pamięć i koncentrację.
  • Wspierają odporność.
  • Obniżają poziom złego cholesterolu.
  • Usprawniają pracę przewodu pokarmowego.
  • Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci.
  • Dodają energii i sił witalnych.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Inne warianty tego produktu

Opis

Nasiona chia Targroch - 250g

Nasiona chia Targroch czyli inaczej szałwia hiszpańska. Znana i ceniona była już w czasach starożytnych. Mieli się w niej lubować Aztekowie i Indianie, czerpiąc z drobnych nasion chia sprawność fizyczną i psychiczną. Jak to możliwe, że kilka tysięcy lat później w dobie zdrowego odżywiania i produktów eko dopiero odkrywamy moc tych pradawnych roślin? Chia, czyli siła Istnieją dwie – nie wykluczające się – teorie na temat pochodzenia i znaczenia słowa chia. Jedna z nich głosi, że w języku starożytnych Majów symbolizowało ono siłę. Druga zaś twierdzi, że nazwa ta powstała od słowa chian, znaczącego w języku nahualth oleisty. Prawdopodobnie już w tak odległych czasach nasi przodkowie mieli świadomość, że szałwia hiszpańska jest doskonałym surowcem do produkcji wysokogatunkowego oleju. Szałwia hiszpańska należy do najstarszych roślin uprawnych. Jej plantacje spotykane są głównie w Meksyku i Gwatemali, a rzadziej także w Boliwii, Australii, Argentynie i Ekwadorze. W Europie nie jest jeszcze znana i stosowana na szeroką skalę. Wynika to z faktu, że nasiona chia zostały zatwierdzone jako produkt spożywczy przez Unię Europejską stosunkowo niedawno – w 2009 roku.

Zalecana dzienna porcja

Zalecana dzienna ilość spożycia szałwii hiszpańskiej to ok. 3 łyżeczki, czyli 15 g. Ilość składników odżywczych, jakie dostarcza ta porcja obrazuje poniższa tabela.

Sposób użycia

Nasiona chia można dodawać całe lub zmielone do musli, jogurtu, owsianek, sałatek oraz wypieków.

Skład

100% nasiona chia.

Zastosowanie

Chia – małe nasiona, wielka moc Wyglądają tak niepozornie, że trudno podejrzewać je o bycie prawdziwą bombą witaminową i energetyczną. Zawarte w szałwii hiszpańskiej wartości odżywcze przyczyniają się do: - poprawy pamięci i koncentracji, - wzmocnienia odporności, - obniżenia poziomu złego cholesterolu, - likwidacji wolnych rodników (a więc opóźnienia procesów starzenia), - usprawnienia pracy przewodu pokarmowego, - poprawy stanu włosów, skóry i paznokci, - dodania energii i sił witalnych. Jak smakują nasiona chia? Szałwia hiszpańska nie ma określonego smaku i zapachu. Jej neutralny charakter sprawia, że może być dodawana właściwie do wszystkiego. Nie wymaga mielenia ani obróbki termicznej. Posiada za to ciekawą cechę, którą warto wykorzystać podczas przygotowywania napojów i deserów. Chia z łatwością wchłania wodę i tłuszcz, wykazując właściwości zagęszczające. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, soków, koktajli czy kremów. Na bazie nasion chia powstają odżywcze puddingi, gęste napoje czy popularne obecnie smoothie. Szałwia hiszpańska coraz częściej stanowi także bazę deserów, składnik dietetycznych ciast i wypieków. Dodatek w postaci tych drobnych nasion pozwala nie tylko ingerować w konsystencję potraw, ale także w prosty sposób wzbogacać je o prozdrowotne właściwości.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Magnez Nasiona szałwii hiszpańskiej Wapń Żelazo
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska
Opis

Nasiona chia Targroch - 250g

Nasiona chia Targroch czyli inaczej szałwia hiszpańska. Znana i ceniona była już w czasach starożytnych. Mieli się w niej lubować Aztekowie i Indianie, czerpiąc z drobnych nasion chia sprawność fizyczną i psychiczną. Jak to możliwe, że kilka tysięcy lat później w dobie zdrowego odżywiania i produktów eko dopiero odkrywamy moc tych pradawnych roślin? Chia, czyli siła Istnieją dwie – nie wykluczające się – teorie na temat pochodzenia i znaczenia słowa chia. Jedna z nich głosi, że w języku starożytnych Majów symbolizowało ono siłę. Druga zaś twierdzi, że nazwa ta powstała od słowa chian, znaczącego w języku nahualth oleisty. Prawdopodobnie już w tak odległych czasach nasi przodkowie mieli świadomość, że szałwia hiszpańska jest doskonałym surowcem do produkcji wysokogatunkowego oleju. Szałwia hiszpańska należy do najstarszych roślin uprawnych. Jej plantacje spotykane są głównie w Meksyku i Gwatemali, a rzadziej także w Boliwii, Australii, Argentynie i Ekwadorze. W Europie nie jest jeszcze znana i stosowana na szeroką skalę. Wynika to z faktu, że nasiona chia zostały zatwierdzone jako produkt spożywczy przez Unię Europejską stosunkowo niedawno – w 2009 roku.

Zalecana dzienna porcja

Zalecana dzienna ilość spożycia szałwii hiszpańskiej to ok. 3 łyżeczki, czyli 15 g. Ilość składników odżywczych, jakie dostarcza ta porcja obrazuje poniższa tabela.

Sposób użycia

Nasiona chia można dodawać całe lub zmielone do musli, jogurtu, owsianek, sałatek oraz wypieków.

Skład

100% nasiona chia.

Zastosowanie

Chia – małe nasiona, wielka moc Wyglądają tak niepozornie, że trudno podejrzewać je o bycie prawdziwą bombą witaminową i energetyczną. Zawarte w szałwii hiszpańskiej wartości odżywcze przyczyniają się do: - poprawy pamięci i koncentracji, - wzmocnienia odporności, - obniżenia poziomu złego cholesterolu, - likwidacji wolnych rodników (a więc opóźnienia procesów starzenia), - usprawnienia pracy przewodu pokarmowego, - poprawy stanu włosów, skóry i paznokci, - dodania energii i sił witalnych. Jak smakują nasiona chia? Szałwia hiszpańska nie ma określonego smaku i zapachu. Jej neutralny charakter sprawia, że może być dodawana właściwie do wszystkiego. Nie wymaga mielenia ani obróbki termicznej. Posiada za to ciekawą cechę, którą warto wykorzystać podczas przygotowywania napojów i deserów. Chia z łatwością wchłania wodę i tłuszcz, wykazując właściwości zagęszczające. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, soków, koktajli czy kremów. Na bazie nasion chia powstają odżywcze puddingi, gęste napoje czy popularne obecnie smoothie. Szałwia hiszpańska coraz częściej stanowi także bazę deserów, składnik dietetycznych ciast i wypieków. Dodatek w postaci tych drobnych nasion pozwala nie tylko ingerować w konsystencję potraw, ale także w prosty sposób wzbogacać je o prozdrowotne właściwości.

Ostrzeżenia i informacja alergenna

Informacje o alergenach W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Magnez Nasiona szałwii hiszpańskiej Wapń Żelazo
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian
Dieta:
Bez cukru Bez laktozy Dieta wegańska Dieta wegetariańska

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...