Makaron z ciecierzycy Bartolini 250 g BIO
- Obecnie brak na stanie
- Bestseller
BIO Makaron z ciecierzycy Penne - bezglutenowy - Bartolini 250 g
Najważniejsze cechy:
- 100% ekologiczna mąka z ciecierzycy – naturalny skład bez dodatków i konserwantów.
- Bezglutenowy – odpowiedni dla osób na diecie eliminacyjnej.
- Bez dodatku cukru i soli – naturalny smak i skład.
- Masa netto: 250 g
Najważniejsze cechy:
- 100% ekologiczna mąka z ciecierzycy – naturalny skład bez dodatków i konserwantów.
- Bezglutenowy – odpowiedni dla osób na diecie eliminacyjnej.
- Bez dodatku cukru i soli – naturalny smak i skład.
- Masa netto: 250 g
Opis
BIO Makaron z ciecierzycy Penne - bezglutenowy - Bartolini 250 g
BIO Makaron z ciecierzycy Penne - bezglutenowy - Bartolini to propozycja dla osób poszukujących naturalnych i ekologicznych produktów. Wytworzony w 100% z ekologicznej mąki z ciecierzycy, stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych makaronów. Dzięki naturalnemu składowi jest wolny od sztucznych dodatków i konserwantów, co sprawia, że idealnie wpisuje się w dietę opartą na zdrowych i prostych składnikach.
Jego największą zaletą jest wysoka zawartość białka roślinnego (21,2 g na 100 g produktu) oraz błonnika (9,9 g na 100 g produktu), które mogą być istotnym elementem codziennego jadłospisu. Certyfikat BIO gwarantuje ekologiczne pochodzenie składników, a bezglutenowa formuła sprawia, że makaron jest odpowiedni dla osób na diecie eliminacyjnej.
BIO Makaron penne charakteryzuje się doskonałą konsystencją, dzięki czemu świetnie sprawdza się w różnorodnych potrawach.
- Sposób przygotowania: gotować przez 4 minuty w osolonej wodzie (100 g makaronu na 1 litr wody).
- Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.
- Doskonały do dań kuchni roślinnej i bezglutenowej, sałatek, zapiekanek oraz tradycyjnych makaronowych potraw.
- Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.
Może zawierać soję.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza100 g
-
Wartość energetyczna1468 kJ / 348 kcal
-
Tłuszcz4,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7 g
-
Węglowodany51,6 g
-
w tym cukry2,1 g
-
Błonnik9,9 g
-
Białko21,2 g
-
Sól0,01 g
BIO Makaron z ciecierzycy Penne - bezglutenowy - Bartolini 250 g
BIO Makaron z ciecierzycy Penne - bezglutenowy - Bartolini to propozycja dla osób poszukujących naturalnych i ekologicznych produktów. Wytworzony w 100% z ekologicznej mąki z ciecierzycy, stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych makaronów. Dzięki naturalnemu składowi jest wolny od sztucznych dodatków i konserwantów, co sprawia, że idealnie wpisuje się w dietę opartą na zdrowych i prostych składnikach.
Jego największą zaletą jest wysoka zawartość białka roślinnego (21,2 g na 100 g produktu) oraz błonnika (9,9 g na 100 g produktu), które mogą być istotnym elementem codziennego jadłospisu. Certyfikat BIO gwarantuje ekologiczne pochodzenie składników, a bezglutenowa formuła sprawia, że makaron jest odpowiedni dla osób na diecie eliminacyjnej.
BIO Makaron penne charakteryzuje się doskonałą konsystencją, dzięki czemu świetnie sprawdza się w różnorodnych potrawach.
- Sposób przygotowania: gotować przez 4 minuty w osolonej wodzie (100 g makaronu na 1 litr wody).
- Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.
- Doskonały do dań kuchni roślinnej i bezglutenowej, sałatek, zapiekanek oraz tradycyjnych makaronowych potraw.
- Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
SKŁADNIKI
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.
Może zawierać soję.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza100 g
-
Wartość energetyczna1468 kJ / 348 kcal
-
Tłuszcz4,1 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7 g
-
Węglowodany51,6 g
-
w tym cukry2,1 g
-
Błonnik9,9 g
-
Białko21,2 g
-
Sól0,01 g