• Nowość

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4005394285404

Najważniejsze cechy:

  • Nierafinowany cukier trzcinowy z certyfikowanych upraw ekologicznych
  • Zawiera naturalną substancję żelującą – pektyny roślinne
  • Proporcja 3:1 oznacza mniej cukru, więcej owoców
  • BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy – odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej
  • Masa netto: 500 g
22,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 5 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
4005394285404

Najważniejsze cechy:

  • Nierafinowany cukier trzcinowy z certyfikowanych upraw ekologicznych
  • Zawiera naturalną substancję żelującą – pektyny roślinne
  • Proporcja 3:1 oznacza mniej cukru, więcej owoców
  • BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy – odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej
  • Masa netto: 500 g
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN to propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne rozwiązania w kuchni i chcą przygotowywać domowe przetwory bez zbędnych dodatków. Produkt bazuje na nierafinowanym cukrze trzcinowym oraz pektynie pochodzenia roślinnego, co pozwala na stworzenie dżemów, konfitur, galaretek i marmolad w proporcji 3:1 – czyli z mniejszą ilością cukru niż w tradycyjnych recepturach.

Zawartość opakowania dobrze nadaje się do przetworzenia 1,5 kg owoców lub 1,2 l soku owocowego. Dzięki prostemu składowi – bez konserwantów, barwników czy dodatków przeciwzbrylających – produkt jest odpowiedni dla wegan, wegetarian oraz osób stosujących dietę bezglutenową.

Jest to praktyczny wybór dla tych, którzy chcą zachować smak owoców w naturalnej formie, jednocześnie kontrolując ilość dodawanego cukru. BIOVEGAN oferuje produkt, który wspiera domowe przetwórstwo i pozwala tworzyć przetwory owocowe o wyraźnym smaku i odpowiedniej konsystencji – bez kompromisów jakościowych.

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN został stworzony z myślą o łatwym i wygodnym przygotowywaniu domowych przetworów z owoców i soków. Sprawdza się zarówno przy robieniu dżemów, jak i galaretek – bez potrzeby stosowania dużych ilości cukru.

Sposób użycia z owocami:

  • przygotuj 1,5 kg drobno pokrojonych owoców i 5 g kwasku cytrynowego (lub sok z jednej cytryny),
  • wymieszaj owoce z zawartością opakowania, gotuj przez 4 minuty,
  • wykonaj test żelowania i napełnij gorącą masą czyste słoiki.

Sposób użycia z sokiem owocowym:

  • użyj 1,2 litra soku i 5 g kwasku cytrynowego,
  • dodaj cukier żelujący i gotuj 4 minuty,
  • przelej gorącą galaretkę do słoików, zakręć i odstaw do góry dnem na kilka minut.

Praktyczne wskazówki:

  • wydłużenie czasu gotowania daje bardziej zwartą konsystencję,
  • nie przekraczaj porcji 1,5 kg owoców na jedno opakowanie cukru,
  • w przypadku owoców o niskiej zawartości pektyn (np. wiśni, mango, truskawek) zaleca się dodanie startego jabłka.

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Składniki aktywne:

  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA
    100 g
  • Wartość energetyczna
    1660 kJ/391 kcal
  • Tłuszcz
    < 0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    < 0,1 g
  • Węglowodany
    96 g
  • w tym cukry
    96 g
  • Błonnik
    2,6 g
  • Białko
    < 0,5 g
  • Sól
    0,09 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Cukier trzcinowy Pektyna
Cechy dodatkowe:
Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących Dla sportowca^
Opis

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN to propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne rozwiązania w kuchni i chcą przygotowywać domowe przetwory bez zbędnych dodatków. Produkt bazuje na nierafinowanym cukrze trzcinowym oraz pektynie pochodzenia roślinnego, co pozwala na stworzenie dżemów, konfitur, galaretek i marmolad w proporcji 3:1 – czyli z mniejszą ilością cukru niż w tradycyjnych recepturach.

Zawartość opakowania dobrze nadaje się do przetworzenia 1,5 kg owoców lub 1,2 l soku owocowego. Dzięki prostemu składowi – bez konserwantów, barwników czy dodatków przeciwzbrylających – produkt jest odpowiedni dla wegan, wegetarian oraz osób stosujących dietę bezglutenową.

Jest to praktyczny wybór dla tych, którzy chcą zachować smak owoców w naturalnej formie, jednocześnie kontrolując ilość dodawanego cukru. BIOVEGAN oferuje produkt, który wspiera domowe przetwórstwo i pozwala tworzyć przetwory owocowe o wyraźnym smaku i odpowiedniej konsystencji – bez kompromisów jakościowych.

BIO Cukier żelujący 3:1 bezglutenowy BIOVEGAN został stworzony z myślą o łatwym i wygodnym przygotowywaniu domowych przetworów z owoców i soków. Sprawdza się zarówno przy robieniu dżemów, jak i galaretek – bez potrzeby stosowania dużych ilości cukru.

Sposób użycia z owocami:

  • przygotuj 1,5 kg drobno pokrojonych owoców i 5 g kwasku cytrynowego (lub sok z jednej cytryny),
  • wymieszaj owoce z zawartością opakowania, gotuj przez 4 minuty,
  • wykonaj test żelowania i napełnij gorącą masą czyste słoiki.

Sposób użycia z sokiem owocowym:

  • użyj 1,2 litra soku i 5 g kwasku cytrynowego,
  • dodaj cukier żelujący i gotuj 4 minuty,
  • przelej gorącą galaretkę do słoików, zakręć i odstaw do góry dnem na kilka minut.

Praktyczne wskazówki:

  • wydłużenie czasu gotowania daje bardziej zwartą konsystencję,
  • nie przekraczaj porcji 1,5 kg owoców na jedno opakowanie cukru,
  • w przypadku owoców o niskiej zawartości pektyn (np. wiśni, mango, truskawek) zaleca się dodanie startego jabłka.

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Składniki aktywne:

  • WARTOŚĆ ODŻYWCZA
    100 g
  • Wartość energetyczna
    1660 kJ/391 kcal
  • Tłuszcz
    < 0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    < 0,1 g
  • Węglowodany
    96 g
  • w tym cukry
    96 g
  • Błonnik
    2,6 g
  • Białko
    < 0,5 g
  • Sól
    0,09 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Cukier trzcinowy Pektyna
Cechy dodatkowe:
Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących Dla sportowca^

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...