• Ostatnie sztuki

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
4005394158005

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczny skład: nierafinowany cukier trzcinowy z dodatkiem naturalnych pektyn
  • Przeznaczony do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek
  • Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • Masa netto: 500 g
14,99 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 3 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
4005394158005

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczny skład: nierafinowany cukier trzcinowy z dodatkiem naturalnych pektyn
  • Przeznaczony do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek
  • Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • Masa netto: 500 g
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN to doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne i ekologiczne rozwiązania w kuchni. Produkt łączy w sobie nierafinowany cukier trzcinowy z naturalnymi pektynami, oferując zdrową alternatywę dla tradycyjnych cukrów żelujących. Dzięki odpowiednio dobranej proporcji 2:1 pozwala uzyskać słodkie przetwory z większą ilością owoców i mniejszym udziałem cukru, bez rezygnowania z doskonałego smaku i trwałości.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN jest niezwykle prosty w użyciu – dobrze sprawdza się zarówno w przygotowaniu przetworów z całych owoców, jak i soków owocowych. Dzięki precyzyjnie dobranej proporcji składników oraz czytelnej instrukcji na opakowaniu, produkt umożliwia szybkie i efektywne wykonanie domowych przetworów.

Instrukcja przygotowania dżemu lub konfitury:

  • użyj 1 kg drobno pokrojonych owoców oraz 1 opakowanie cukru żelującego 2:1
  • dodaj 5 g kwasku cytrynowego lub sok z 1 cytryny
  • całość gotuj przez 3 minuty, mieszając
  • wykonaj test żelowania (np. na zimnym talerzyku), aby ocenić konsystencję
  • gotowy gorący dżem przelej do czystych, wyparzonych słoików i odstaw na 5 minut do góry dnem

Przygotowanie galaretki owocowej:

  • zamiast owoców użyj 700 ml soku
  • reszta instrukcji jak wyżej

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza
    100 g
  • Wartość energetyczna
    1674 kJ/394 kcal
  • Tłuszcz
    < 0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    < 0,1 g
  • Węglowodany
    98 g
  • w tym cukry
    98 g
  • Błonnik
    1,7 g
  • Białko
    < 0,5 g
  • Sól
    0,06 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Cukier trzcinowy Pektyny
Cechy dodatkowe:
Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących
Opis

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN 500 g

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN to doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie naturalne i ekologiczne rozwiązania w kuchni. Produkt łączy w sobie nierafinowany cukier trzcinowy z naturalnymi pektynami, oferując zdrową alternatywę dla tradycyjnych cukrów żelujących. Dzięki odpowiednio dobranej proporcji 2:1 pozwala uzyskać słodkie przetwory z większą ilością owoców i mniejszym udziałem cukru, bez rezygnowania z doskonałego smaku i trwałości.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

BIO Cukier żelujący 2:1 bezglutenowy BIOVEGAN jest niezwykle prosty w użyciu – dobrze sprawdza się zarówno w przygotowaniu przetworów z całych owoców, jak i soków owocowych. Dzięki precyzyjnie dobranej proporcji składników oraz czytelnej instrukcji na opakowaniu, produkt umożliwia szybkie i efektywne wykonanie domowych przetworów.

Instrukcja przygotowania dżemu lub konfitury:

  • użyj 1 kg drobno pokrojonych owoców oraz 1 opakowanie cukru żelującego 2:1
  • dodaj 5 g kwasku cytrynowego lub sok z 1 cytryny
  • całość gotuj przez 3 minuty, mieszając
  • wykonaj test żelowania (np. na zimnym talerzyku), aby ocenić konsystencję
  • gotowy gorący dżem przelej do czystych, wyparzonych słoików i odstaw na 5 minut do góry dnem

Przygotowanie galaretki owocowej:

  • zamiast owoców użyj 700 ml soku
  • reszta instrukcji jak wyżej

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza
    100 g
  • Wartość energetyczna
    1674 kJ/394 kcal
  • Tłuszcz
    < 0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    < 0,1 g
  • Węglowodany
    98 g
  • w tym cukry
    98 g
  • Błonnik
    1,7 g
  • Białko
    < 0,5 g
  • Sól
    0,06 g
Pojemność:
500 G
Składniki:
Cukier trzcinowy Pektyny
Cechy dodatkowe:
Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...