• - 10 % taniej
  • Bestseller

Orzechy pinii Targroch 250 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 20 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229005489

Najważniejsze cechy:

  • Dostarczają bardzo dużo związków chemicznych i kwasów tłuszczowych.
  • Charakterystyczny leśny zapach sosny.
  • Niezbędny składnik pesto.
  • Masa netto: 250 g.
43,04 zł 38,74 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed promocją: 38,74 zł
Kupując ten produkt, zyskasz 9 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229005489

Najważniejsze cechy:

  • Dostarczają bardzo dużo związków chemicznych i kwasów tłuszczowych.
  • Charakterystyczny leśny zapach sosny.
  • Niezbędny składnik pesto.
  • Masa netto: 250 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Orzechy pinii Targroch 250 g

Nazywane są orzechami - a ze względu na swoją drobną postać wręcz orzeszkami - piniowymi, piniolami lub pinocchi. To odmiana znana i uprawiana na szeroką skalę już w starożytności. Jest ceniona za wysoką zawartość cynku, witaminy K i charakterystyczny aromat. Piniole zawdzięczają go sośnie - głównie piniii (Pinus pinea) - której wyłuskane nasiona to właśnie orzechy piniowe.

Śródziemnomorski afrodyzjak

Pinocchi bywa nazywane śródziemnomorskim afrodyzjakiem, co wskazuje na ich pochodzenie i miłosne właściwości. Najszlachetniejsze z sosen porastają wybrzeża Morza Czarnego i Śródziemnomorskiego, gdzie były zakładane w skupiskach już w czasach antycznych. Właśnie dlatego drzewa te występują też jako sosny włoskie lub - z uwagi na kształt gęstych koron - parasolowate. Ponadprzeciętna zawartość cynku, odpowiadającego za męską potencję, sprawia zaś, że piniolom przypisuje się cechy naturalnego afrodyzjaku.

Nie tylko do deserów

Orzeszki pini są niewielkie, o wydłużonym kształcie i kremowej barwie. Pozyskuje się je w procesie podgrzewania szyszek - w ten sposób szyszka się otwiera i uwalnia zamknięte w skorupce nasiono. Surowe mają przyjemny, słodko-kwaśny smak, jednak to proces prażenia czyni je doskonałymi i aromatycznymi. Włosi bardzo szybko poznali się na tym specjale, czyniąc go obowiązkowym składnikiem prawdziwego pesto lub chrupiącym dodatkiem do sałatek i makaronów.

Orzech, olej i miód w jednym 

Piniole, tak jak inne orzechy, dostarczają bardzo dużo potrzebnych w diecie związków chemicznych i kwasów tłuszczowych. To przede wszystkim bogate źródło witaminy A, C, E i K oraz witamin z grupy B. Poza wysoką zawartością cynku i fosforu, pomagają także uzupełniać niedobory potasu, magnezu, żelaza, wapnia, i sodu. Z ich właściwości czerpie także medycyna naturalna, czyniąc orzeszki pinii naturalnym środkiem przeciwstarzeniowym, uspokajającym i wspierającym w regulowaniu masy ciała. Piniole są nasionami niezwykle oleistymi, dzięki czemu na ich bazie wytwarzany jest aromatyczny piniowy olej i miód. W temperaturze pokojowej szybko jełczeją, dlatego po otwarciu należy przechowywać je w lodówce.

Orzechy piniowe

Orzechy piniowe mają charakterystyczny leśny zapach sosny. Do spożycia nadają się na surowo, po usunięciu łusek, jednak ich aromat w pełni wydziela się pod wpływem ciepła, więc często podawane są po blanszowaniu. Stanowią też niezbędny składnik pesto.

Orzechy piniowe są naturalnym źródłem:

  • Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Potasu - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Orzechy piniowe

Informacje o alergenach

W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    3003 kJ / 715 kcal
  • Tłuszcz
    68,4 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    4,9 g
  • Węglowodany
    9,4 g
  • w tym cukry
    3,6 g
  • Błonnik
    3,7 g
  • Białko
    13,7 g
  • Sól**
    0,01 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Orzechy pinii Targroch 250 g

Nazywane są orzechami - a ze względu na swoją drobną postać wręcz orzeszkami - piniowymi, piniolami lub pinocchi. To odmiana znana i uprawiana na szeroką skalę już w starożytności. Jest ceniona za wysoką zawartość cynku, witaminy K i charakterystyczny aromat. Piniole zawdzięczają go sośnie - głównie piniii (Pinus pinea) - której wyłuskane nasiona to właśnie orzechy piniowe.

Śródziemnomorski afrodyzjak

Pinocchi bywa nazywane śródziemnomorskim afrodyzjakiem, co wskazuje na ich pochodzenie i miłosne właściwości. Najszlachetniejsze z sosen porastają wybrzeża Morza Czarnego i Śródziemnomorskiego, gdzie były zakładane w skupiskach już w czasach antycznych. Właśnie dlatego drzewa te występują też jako sosny włoskie lub - z uwagi na kształt gęstych koron - parasolowate. Ponadprzeciętna zawartość cynku, odpowiadającego za męską potencję, sprawia zaś, że piniolom przypisuje się cechy naturalnego afrodyzjaku.

Nie tylko do deserów

Orzeszki pini są niewielkie, o wydłużonym kształcie i kremowej barwie. Pozyskuje się je w procesie podgrzewania szyszek - w ten sposób szyszka się otwiera i uwalnia zamknięte w skorupce nasiono. Surowe mają przyjemny, słodko-kwaśny smak, jednak to proces prażenia czyni je doskonałymi i aromatycznymi. Włosi bardzo szybko poznali się na tym specjale, czyniąc go obowiązkowym składnikiem prawdziwego pesto lub chrupiącym dodatkiem do sałatek i makaronów.

Orzech, olej i miód w jednym 

Piniole, tak jak inne orzechy, dostarczają bardzo dużo potrzebnych w diecie związków chemicznych i kwasów tłuszczowych. To przede wszystkim bogate źródło witaminy A, C, E i K oraz witamin z grupy B. Poza wysoką zawartością cynku i fosforu, pomagają także uzupełniać niedobory potasu, magnezu, żelaza, wapnia, i sodu. Z ich właściwości czerpie także medycyna naturalna, czyniąc orzeszki pinii naturalnym środkiem przeciwstarzeniowym, uspokajającym i wspierającym w regulowaniu masy ciała. Piniole są nasionami niezwykle oleistymi, dzięki czemu na ich bazie wytwarzany jest aromatyczny piniowy olej i miód. W temperaturze pokojowej szybko jełczeją, dlatego po otwarciu należy przechowywać je w lodówce.

Orzechy piniowe

Orzechy piniowe mają charakterystyczny leśny zapach sosny. Do spożycia nadają się na surowo, po usunięciu łusek, jednak ich aromat w pełni wydziela się pod wpływem ciepła, więc często podawane są po blanszowaniu. Stanowią też niezbędny składnik pesto.

Orzechy piniowe są naturalnym źródłem:

  • Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Potasu - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki: Orzechy piniowe

Informacje o alergenach

W zakładzie producenta pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    3003 kJ / 715 kcal
  • Tłuszcz
    68,4 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    4,9 g
  • Węglowodany
    9,4 g
  • w tym cukry
    3,6 g
  • Błonnik
    3,7 g
  • Białko
    13,7 g
  • Sól**
    0,01 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...