Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Inulina proszek Targroch - 250 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 33 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Wykazuje właściwości prebiotyczne.
- Przyczynia się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
- Pozbawiony smaku proszek.
- Masa netto: 250 g.
11,54 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Wykazuje właściwości prebiotyczne.
- Przyczynia się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
- Pozbawiony smaku proszek.
- Masa netto: 250 g.
Inne warianty tego produktu
Opis
Inulina proszek Targroch - 250 g
Inulina proszek Targroch Z chemicznego punktu widzenia inulina jest składającym się z 30-35 cząsteczek monocukrów polisacharydem. Praktycznie rzecz ujmując to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw - cykorii, pora, topinamburu i innych. Co to jest? Inulina jest pozbawionym smaku proszkiem, nieco zbliżonym wyglądem do skrobi. To podobieństwo sprawia, że często nazywana jest skrobią georginiową. Jako błonnik zapewnia uczucie sytości i wpływa na poprawę metabolizmu oraz obniżenie cholesterolu. Wszystko to czyni inulinę produktem skutecznie wspomagającym odchudzanie.
Zastosowanie
Z czym to się je? Neutralny, delikatnie słodki smak skrobi georginiowej stwarza spore możliwości w jej zastosowaniu. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników. W trakcie gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, przez co bywa naturalnym odpowiednikiem żelatyny. Ten drobny dodatek wprowadza istotną zmianę, poprawiając wchłanianie minerałów w organizmie oraz wzmacniając układ odpornościowy.
Składniki: Inulina z cykorii.
Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna874 kJ / 208 kcal
-
Tłuszcz0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
-
Węglowodany7 g
-
w tym cukry7 g
-
Błonnik90 g
-
Białko0 g
-
Sól**0,1 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Inulina
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Opis
Inulina proszek Targroch - 250 g
Inulina proszek Targroch Z chemicznego punktu widzenia inulina jest składającym się z 30-35 cząsteczek monocukrów polisacharydem. Praktycznie rzecz ujmując to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw - cykorii, pora, topinamburu i innych. Co to jest? Inulina jest pozbawionym smaku proszkiem, nieco zbliżonym wyglądem do skrobi. To podobieństwo sprawia, że często nazywana jest skrobią georginiową. Jako błonnik zapewnia uczucie sytości i wpływa na poprawę metabolizmu oraz obniżenie cholesterolu. Wszystko to czyni inulinę produktem skutecznie wspomagającym odchudzanie.
sposób użycia
Zastosowanie
Z czym to się je? Neutralny, delikatnie słodki smak skrobi georginiowej stwarza spore możliwości w jej zastosowaniu. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników. W trakcie gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, przez co bywa naturalnym odpowiednikiem żelatyny. Ten drobny dodatek wprowadza istotną zmianę, poprawiając wchłanianie minerałów w organizmie oraz wzmacniając układ odpornościowy.
Składniki
Składniki: Inulina z cykorii.
Właściwości
Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
Alergeny
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza produktu w 100 g
-
Wartość energetyczna874 kJ / 208 kcal
-
Tłuszcz0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
-
Węglowodany7 g
-
w tym cukry7 g
-
Błonnik90 g
-
Białko0 g
-
Sól**0,1 g
-
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Cechy produktu
Pojemność:
250 G
Składniki:
Inulina
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.