• Bestseller

Inulina proszek Targroch - 250 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 33 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004314

Najważniejsze cechy:

  • Wykazuje właściwości prebiotyczne.
  • Przyczynia się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
  • Pozbawiony smaku proszek.
  • Masa netto: 250 g.
11,54 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5903229004314

Najważniejsze cechy:

  • Wykazuje właściwości prebiotyczne.
  • Przyczynia się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
  • Pozbawiony smaku proszek.
  • Masa netto: 250 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Inne warianty tego produktu

Opis

Inulina proszek Targroch - 250 g

Inulina proszek Targroch Z chemicznego punktu widzenia inulina jest składającym się z 30-35 cząsteczek monocukrów polisacharydem. Praktycznie rzecz ujmując to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw - cykorii, pora, topinamburu i innych. Co to jest? Inulina jest pozbawionym smaku proszkiem, nieco zbliżonym wyglądem do skrobi. To podobieństwo sprawia, że często nazywana jest skrobią georginiową. Jako błonnik zapewnia uczucie sytości i wpływa na poprawę metabolizmu oraz obniżenie cholesterolu. Wszystko to czyni inulinę produktem skutecznie wspomagającym odchudzanie.

Zastosowanie

Z czym to się je? Neutralny, delikatnie słodki smak skrobi georginiowej stwarza spore możliwości w jej zastosowaniu. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników. W trakcie gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, przez co bywa naturalnym odpowiednikiem żelatyny. Ten drobny dodatek wprowadza istotną zmianę, poprawiając wchłanianie minerałów w organizmie oraz wzmacniając układ odpornościowy.

Składniki: Inulina z cykorii.

Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    874 kJ / 208 kcal
  • Tłuszcz
    0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0 g
  • Węglowodany
    7 g
  • w tym cukry
    7 g
  • Błonnik
    90 g
  • Białko
    0 g
  • Sól**
    0,1 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Inulina
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru
Opis

Inulina proszek Targroch - 250 g

Inulina proszek Targroch Z chemicznego punktu widzenia inulina jest składającym się z 30-35 cząsteczek monocukrów polisacharydem. Praktycznie rzecz ujmując to błonnik rozpuszczalny, występujący w dolnych partiach niektórych warzyw - cykorii, pora, topinamburu i innych. Co to jest? Inulina jest pozbawionym smaku proszkiem, nieco zbliżonym wyglądem do skrobi. To podobieństwo sprawia, że często nazywana jest skrobią georginiową. Jako błonnik zapewnia uczucie sytości i wpływa na poprawę metabolizmu oraz obniżenie cholesterolu. Wszystko to czyni inulinę produktem skutecznie wspomagającym odchudzanie.

Zastosowanie

Z czym to się je? Neutralny, delikatnie słodki smak skrobi georginiowej stwarza spore możliwości w jej zastosowaniu. Inulinę można dodać do ciast i deserów w celach prozdrowotnych lub wykorzystać jej właściwości zagęszczające podczas przygotowywania past, sosów i zup. Inulina bywa też stosowana jako składnik pieczywa czy naleśników. W trakcie gotowania przyjmuje nieco galaretowatą konsystencję, przez co bywa naturalnym odpowiednikiem żelatyny. Ten drobny dodatek wprowadza istotną zmianę, poprawiając wchłanianie minerałów w organizmie oraz wzmacniając układ odpornościowy.

Składniki: Inulina z cykorii.

Wykazuje właściwości prebiotyczne, przyczyniając się do wzrostu korzystnej mikroflory jelitowej.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza produktu w 100 g
  • Wartość energetyczna
    874 kJ / 208 kcal
  • Tłuszcz
    0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0 g
  • Węglowodany
    7 g
  • w tym cukry
    7 g
  • Błonnik
    90 g
  • Białko
    0 g
  • Sól**
    0,1 g
  • **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Pojemność:
250 G
Składniki:
Inulina
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...