• Ostatnie sztuki

Glutamine Formeds 90 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903148622835

Najważniejsze cechy:

  • Wysoka dawka l-glutaminy.
  • Bez zbędnych dodatków.
  • Miarka w każdym opakowaniu.
  • Masa netto: 90g.
35,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 8 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5903148622835

Najważniejsze cechy:

  • Wysoka dawka l-glutaminy.
  • Bez zbędnych dodatków.
  • Miarka w każdym opakowaniu.
  • Masa netto: 90g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

Nowa odsłona produktu F-glutamine Formeds, czyli wysoka dawka l-glutaminy - jedna porcja to aż 700 mg
  • L-glutamina produkowana w procesie fermentacji kukurydzy
  • glutamina jest prekursorem syntezy białka i innych aminokwasów, nukleotydów i glukozy
  • L-glutamina stanowi ponad 60% wszystkich aminokwasów budujących mięśnie człowieka
Co to glutamina?
Glutamina to endogenny aminokwas, czyli taki, który organizm może sam syntetyzować. Jest to jedna z najbardziej obfitych w aminokwasy w organizmie człowieka i pełni wiele ważnych funkcji, m.in. bierze udział w syntezie białek.
Na co glutamina?
Glutamina jest aminokwasem o wielu funkcjach w organizmie, które obejmują m.in. układ odpornościowy, procesy trawienne, układ nerwowy, wydolność fizyczną.
Kiedy brać glutaminę?
Glutaminę można brać w różnych porach dnia, w zależności od celów suplementacji. Sportowcy i osoby trenujące siłowo powinny przyjmować glutaminę po treningu. Przed rozpoczęciem suplementacji glutaminy zawsze należy skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem w celu doboru odpowiedniej dawki i porady dotyczącej przyjmowania.
Gdzie znajduje się glutamina w pożywieniu?
Glutamina występuje naturalnie w produktach spożywczych, takich jak mięso, ryby, produkty mleczne, soja, orzechy, nasiona oraz warzywa liściaste. Jednak ilość glutaminy w produktach może się różnić i zależy od wielu czynników. W przypadku niedoboru glutaminy w diecie, suplementacja może być rozważana po konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.
Czy glutamina jest szkodliwa?
Glutamina jest zwykle uważana za bezpieczny suplement, ale może powodować skutki uboczne, takie jak biegunka, nudności czy bóle brzucha. Osoby z chorobami nerek lub wątroby, kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed suplementacją. Długotrwała i nadmierna suplementacja glutaminy może prowadzić do zaburzeń metabolizmu aminokwasów i równowagi elektrolitowej organizmu.
Sposób spożycia:
Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik.
1. Wsypać 1 porcję (1 płaska miarka) do suchego naczynia.
2. Dodać 200 ml wody lub innego napoju i wymieszać
Uwaga - należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek.
Spożywać 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Składniki: L-glutamina
Pojemność:
90 G
Składniki:
L-Glutamina
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Problem:
Układ pokarmowy mięśnie
Postać:
kapsułki doustnie
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla sportowca
Opis
Nowa odsłona produktu F-glutamine Formeds, czyli wysoka dawka l-glutaminy - jedna porcja to aż 700 mg
  • L-glutamina produkowana w procesie fermentacji kukurydzy
  • glutamina jest prekursorem syntezy białka i innych aminokwasów, nukleotydów i glukozy
  • L-glutamina stanowi ponad 60% wszystkich aminokwasów budujących mięśnie człowieka
Co to glutamina?
Glutamina to endogenny aminokwas, czyli taki, który organizm może sam syntetyzować. Jest to jedna z najbardziej obfitych w aminokwasy w organizmie człowieka i pełni wiele ważnych funkcji, m.in. bierze udział w syntezie białek.
Na co glutamina?
Glutamina jest aminokwasem o wielu funkcjach w organizmie, które obejmują m.in. układ odpornościowy, procesy trawienne, układ nerwowy, wydolność fizyczną.
Kiedy brać glutaminę?
Glutaminę można brać w różnych porach dnia, w zależności od celów suplementacji. Sportowcy i osoby trenujące siłowo powinny przyjmować glutaminę po treningu. Przed rozpoczęciem suplementacji glutaminy zawsze należy skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem w celu doboru odpowiedniej dawki i porady dotyczącej przyjmowania.
Gdzie znajduje się glutamina w pożywieniu?
Glutamina występuje naturalnie w produktach spożywczych, takich jak mięso, ryby, produkty mleczne, soja, orzechy, nasiona oraz warzywa liściaste. Jednak ilość glutaminy w produktach może się różnić i zależy od wielu czynników. W przypadku niedoboru glutaminy w diecie, suplementacja może być rozważana po konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.
Czy glutamina jest szkodliwa?
Glutamina jest zwykle uważana za bezpieczny suplement, ale może powodować skutki uboczne, takie jak biegunka, nudności czy bóle brzucha. Osoby z chorobami nerek lub wątroby, kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed suplementacją. Długotrwała i nadmierna suplementacja glutaminy może prowadzić do zaburzeń metabolizmu aminokwasów i równowagi elektrolitowej organizmu.
Sposób spożycia:
Przed spożyciem energicznie wstrząsnąć pojemnik.
1. Wsypać 1 porcję (1 płaska miarka) do suchego naczynia.
2. Dodać 200 ml wody lub innego napoju i wymieszać
Uwaga - należy zachować kolejność przygotowania, aby dokładnie rozpuścić proszek.
Spożywać 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych, nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Składniki: L-glutamina
Pojemność:
90 G
Składniki:
L-Glutamina
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Problem:
Układ pokarmowy mięśnie
Postać:
kapsułki doustnie
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla sportowca

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...