Makaron z soczewicy Bartolini 250g BIO
- Bestseller
BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczny skład – zawiera 95,5% mąki z pszenicy durum i 4,5% świeżych jaj bażancich
- Intensywnie żółta barwa – dzięki jajom bażancim makaron ma głębszy kolor niż tradycyjne makarony.
- Masa netto: 250 g
Najważniejsze cechy:
- Ekologiczny skład – zawiera 95,5% mąki z pszenicy durum i 4,5% świeżych jaj bażancich
- Intensywnie żółta barwa – dzięki jajom bażancim makaron ma głębszy kolor niż tradycyjne makarony.
- Masa netto: 250 g
Opis
BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g
Makaron z linii Sielska Kluska od marki Bartolini to produkt, który charakteryzuje się starannie dobranym składem i jakością. Wykonany z ekologicznej mąki z pszenicy durum (95,5%) i świeżych jaj bażancich (4,5%), łączy w sobie bogaty smak i doskonałą sprężystość. Dzięki zastosowaniu jaj bażancich makaron ma intensywnie żółtą barwę, co czyni go nie tylko pysznym, ale i atrakcyjnym wizualnie.
Jego naturalny skład, pozbawiony sztucznych dodatków i konserwantów, sprawia, że jest wyborem dla osób ceniących wysokiej jakości produkty spożywcze. Dzięki zastosowaniu mąki durum, makaron zachowuje sprężystość po ugotowaniu, co sprawia, że jest trudniejszy do rozgotowania.
Dzięki tradycyjnej krajance, produkt ten świetnie sprawdzi się w różnorodnych daniach – zarówno w klasycznych zupach, jak i w bardziej wykwintnych przepisach. Oferowany w praktycznym opakowaniu 250 g, stanowi idealną bazę dla miłośników kuchni domowej oraz osób poszukujących ekologicznych rozwiązań.
Sposób gotowania:
- Wrzucić do wrzącej, osolonej wody (100 g makaronu na 1 litr wody).
- Gotować 6 minut, a dla wersji al dente 5 minut.
- Po ugotowaniu nie hartować – wystarczy odcedzić.
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, z dala od wilgoci i promieni słonecznych.
Składniki
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %
Produkt może zawierać gorczycę.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza100 g
-
Wartość energetyczna648 kJ/153 kcal
-
Tłuszcz0,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
-
Węglowodany29 g
-
w tym cukry0,6 g
-
Błonnik2,1 g
-
Białko2,1 g
-
Sól
BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g
Makaron z linii Sielska Kluska od marki Bartolini to produkt, który charakteryzuje się starannie dobranym składem i jakością. Wykonany z ekologicznej mąki z pszenicy durum (95,5%) i świeżych jaj bażancich (4,5%), łączy w sobie bogaty smak i doskonałą sprężystość. Dzięki zastosowaniu jaj bażancich makaron ma intensywnie żółtą barwę, co czyni go nie tylko pysznym, ale i atrakcyjnym wizualnie.
Jego naturalny skład, pozbawiony sztucznych dodatków i konserwantów, sprawia, że jest wyborem dla osób ceniących wysokiej jakości produkty spożywcze. Dzięki zastosowaniu mąki durum, makaron zachowuje sprężystość po ugotowaniu, co sprawia, że jest trudniejszy do rozgotowania.
Dzięki tradycyjnej krajance, produkt ten świetnie sprawdzi się w różnorodnych daniach – zarówno w klasycznych zupach, jak i w bardziej wykwintnych przepisach. Oferowany w praktycznym opakowaniu 250 g, stanowi idealną bazę dla miłośników kuchni domowej oraz osób poszukujących ekologicznych rozwiązań.
Sposób gotowania:
- Wrzucić do wrzącej, osolonej wody (100 g makaronu na 1 litr wody).
- Gotować 6 minut, a dla wersji al dente 5 minut.
- Po ugotowaniu nie hartować – wystarczy odcedzić.
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, z dala od wilgoci i promieni słonecznych.
Składniki
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %
Produkt może zawierać gorczycę.
Składniki aktywne:
-
Wartość odżywcza100 g
-
Wartość energetyczna648 kJ/153 kcal
-
Tłuszcz0,9 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
-
Węglowodany29 g
-
w tym cukry0,6 g
-
Błonnik2,1 g
-
Białko2,1 g
-
Sól