• Ostatnie sztuki
  • Bestseller

BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 12 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5901902008505

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczny skład – zawiera 95,5% mąki z pszenicy durum i 4,5% świeżych jaj bażancich
  • Intensywnie żółta barwa – dzięki jajom bażancim makaron ma głębszy kolor niż tradycyjne makarony.
  • Masa netto: 250 g
4,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 1 punkt.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
Ostatnie sztuki w magazynie
Producent
Kod producenta
5901902008505

Najważniejsze cechy:

  • Ekologiczny skład – zawiera 95,5% mąki z pszenicy durum i 4,5% świeżych jaj bażancich
  • Intensywnie żółta barwa – dzięki jajom bażancim makaron ma głębszy kolor niż tradycyjne makarony.
  • Masa netto: 250 g
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g

Makaron z linii Sielska Kluska od marki Bartolini to produkt, który charakteryzuje się starannie dobranym składem i jakością. Wykonany z ekologicznej mąki z pszenicy durum (95,5%) i świeżych jaj bażancich (4,5%), łączy w sobie bogaty smak i doskonałą sprężystość. Dzięki zastosowaniu jaj bażancich makaron ma intensywnie żółtą barwę, co czyni go nie tylko pysznym, ale i atrakcyjnym wizualnie.

Jego naturalny skład, pozbawiony sztucznych dodatków i konserwantów, sprawia, że jest wyborem dla osób ceniących wysokiej jakości produkty spożywcze. Dzięki zastosowaniu mąki durum, makaron zachowuje sprężystość po ugotowaniu, co sprawia, że jest trudniejszy do rozgotowania.

Dzięki tradycyjnej krajance, produkt ten świetnie sprawdzi się w różnorodnych daniach – zarówno w klasycznych zupach, jak i w bardziej wykwintnych przepisach. Oferowany w praktycznym opakowaniu 250 g, stanowi idealną bazę dla miłośników kuchni domowej oraz osób poszukujących ekologicznych rozwiązań.

Sposób gotowania:

  • Wrzucić do wrzącej, osolonej wody (100 g makaronu na 1 litr wody).
  • Gotować 6 minut, a dla wersji al dente 5 minut.
  • Po ugotowaniu nie hartować – wystarczy odcedzić.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, z dala od wilgoci i promieni słonecznych. 

Składniki
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %

Produkt może zawierać gorczycę.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza
    100 g
  • Wartość energetyczna
    648 kJ/153 kcal
  • Tłuszcz
    0,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,4 g
  • Węglowodany
    29 g
  • w tym cukry
    0,6 g
  • Błonnik
    2,1 g
  • Białko
    2,1 g
  • Sól
Pojemność:
250 G
Składniki:
Semolina
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Dla wegetarian
Postać:
Makaron
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących Dla sportowca^
Opis

BIO Makaron z jaj bażancich krajanka Sielska Kluska Bartolini 250 g

Makaron z linii Sielska Kluska od marki Bartolini to produkt, który charakteryzuje się starannie dobranym składem i jakością. Wykonany z ekologicznej mąki z pszenicy durum (95,5%) i świeżych jaj bażancich (4,5%), łączy w sobie bogaty smak i doskonałą sprężystość. Dzięki zastosowaniu jaj bażancich makaron ma intensywnie żółtą barwę, co czyni go nie tylko pysznym, ale i atrakcyjnym wizualnie.

Jego naturalny skład, pozbawiony sztucznych dodatków i konserwantów, sprawia, że jest wyborem dla osób ceniących wysokiej jakości produkty spożywcze. Dzięki zastosowaniu mąki durum, makaron zachowuje sprężystość po ugotowaniu, co sprawia, że jest trudniejszy do rozgotowania.

Dzięki tradycyjnej krajance, produkt ten świetnie sprawdzi się w różnorodnych daniach – zarówno w klasycznych zupach, jak i w bardziej wykwintnych przepisach. Oferowany w praktycznym opakowaniu 250 g, stanowi idealną bazę dla miłośników kuchni domowej oraz osób poszukujących ekologicznych rozwiązań.

Sposób gotowania:

  • Wrzucić do wrzącej, osolonej wody (100 g makaronu na 1 litr wody).
  • Gotować 6 minut, a dla wersji al dente 5 minut.
  • Po ugotowaniu nie hartować – wystarczy odcedzić.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu, z dala od wilgoci i promieni słonecznych. 

Składniki
semolina* (mąka z PSZENICY durum) 95,5 %, JAJA bażancie świeże (4,5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Udział składników ekologicznych w stosunku do całkowitej ilości składników pochodzenia rolnego - 95,5 %

Produkt może zawierać gorczycę.

Składniki aktywne:

  • Wartość odżywcza
    100 g
  • Wartość energetyczna
    648 kJ/153 kcal
  • Tłuszcz
    0,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,4 g
  • Węglowodany
    29 g
  • w tym cukry
    0,6 g
  • Błonnik
    2,1 g
  • Białko
    2,1 g
  • Sól
Pojemność:
250 G
Składniki:
Semolina
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Dla wegetarian
Postać:
Makaron
Dla kogo:
Dla dorosłych Dla babci Dla kobiet Dla dziadka Dla mężczyzn Dla seniora Dla sportowca Dla studenta Dla początkujących Dla sportowca^

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...