• Bestseller

BIO Mąka grochowa 2000 Babalscy 500 g

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 3 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000601

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w białko i błonnik.
  • Zawiera witaminy C, D, K, grupy B.
  • Idealna do chleba, placków, zup i sosów.
  • Polecana dla wegetarian, wegan i osób bezglutenowych.
  • Masa netto: 500 g.
9,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 2 punkty.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5905198000601

Najważniejsze cechy:

  • Bogata w białko i błonnik.
  • Zawiera witaminy C, D, K, grupy B.
  • Idealna do chleba, placków, zup i sosów.
  • Polecana dla wegetarian, wegan i osób bezglutenowych.
  • Masa netto: 500 g.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Opis

BIO Mąka grochowa 2000 Babalscy 500 g

BIO Mąka grochowa - to produkt wysokobiałkowy, z dużą zawartością błonnika i pozbawiony glutenu.
Mąka z ekologicznego grochu powstaje z ziaren, które są bogate w witaminy z grupy B, witaminy C, D i K, kwas foliowy, beta-karoten, żelazo, cynk i potas. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, mąka z grochu wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego, wspomagając też gospodarkę lipidową i insulinową. To też źródło białka, a szczególnie lizyny - aminokwasu niezbędnego skórze, układowi nerwowemu i naturalnej odporności organizmu. Produkt ten, ze względu na wysoką zawartość białka, polecany jest też dla wegetarian i wegan. 

Mąka grochowa - wyrazisty dodatek do wypieków i potraw

Jako producent żywności ekologicznej proponujemy produkty, które znajdują zastosowanie podczas przygotowania wielu potraw. Mąka z grochu ma typ 1850, w związku z czym charakteryzuje się tym, że jest dość ciężka - wpływ na to mają spore pokłady białka i błonnika - produkt nie jest zatem dedykowany wypiekom lekkich ciast biszkoptowych, czy drożdżowych. Mąka grochowa jednak świetnie sprawdzi się jako składnik domowego chleba - w towarzystwie innego rodzaju mąki, dodatek zagęszczający do zup i sosów, składnik cięższych ciast, placków na słono i naleśników. Mąka z ekologicznego grochu może być też stosowana jako element panierki do mięs. 
Jeśli chcesz wzbogacić dietę o zdrowe produkty BIO i urozmaicić menu, oferowana przez nas ekologiczna mąka z grochu będzie najlepszym wyborem, który, poza wyrazistym smakiem, dostarczy cały szereg wartości odżywczych wpływających na odkwaszenie i wzmocnienie organizmu. 
Groch żółty to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych, jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadaje się do przyrządzania wszelkiego rodzaju past i pasztetów, także w połączeniu z warzywami i zbożami oraz jako dodatek do dań obiadowych czy zup.
Ziarna grochu działają odkwaszająco utrzymując tym samym równowagę kwasowo-zasadową. Groch to także źródło beta-karotenu, witaminy C, D, K a także witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego. Znaleźć w nim możemy także kwas foliowy, sód, potas, fosfor, żelazo, miedź, kobalt, jod, cyn oraz magnez.
Składniki: BIO Mąka grochowa typ: 2000.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru
Opis

BIO Mąka grochowa 2000 Babalscy 500 g

BIO Mąka grochowa - to produkt wysokobiałkowy, z dużą zawartością błonnika i pozbawiony glutenu.
Mąka z ekologicznego grochu powstaje z ziaren, które są bogate w witaminy z grupy B, witaminy C, D i K, kwas foliowy, beta-karoten, żelazo, cynk i potas. Ze względu na wysoką zawartość błonnika, mąka z grochu wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego, wspomagając też gospodarkę lipidową i insulinową. To też źródło białka, a szczególnie lizyny - aminokwasu niezbędnego skórze, układowi nerwowemu i naturalnej odporności organizmu. Produkt ten, ze względu na wysoką zawartość białka, polecany jest też dla wegetarian i wegan. 

Mąka grochowa - wyrazisty dodatek do wypieków i potraw

Jako producent żywności ekologicznej proponujemy produkty, które znajdują zastosowanie podczas przygotowania wielu potraw. Mąka z grochu ma typ 1850, w związku z czym charakteryzuje się tym, że jest dość ciężka - wpływ na to mają spore pokłady białka i błonnika - produkt nie jest zatem dedykowany wypiekom lekkich ciast biszkoptowych, czy drożdżowych. Mąka grochowa jednak świetnie sprawdzi się jako składnik domowego chleba - w towarzystwie innego rodzaju mąki, dodatek zagęszczający do zup i sosów, składnik cięższych ciast, placków na słono i naleśników. Mąka z ekologicznego grochu może być też stosowana jako element panierki do mięs. 
Jeśli chcesz wzbogacić dietę o zdrowe produkty BIO i urozmaicić menu, oferowana przez nas ekologiczna mąka z grochu będzie najlepszym wyborem, który, poza wyrazistym smakiem, dostarczy cały szereg wartości odżywczych wpływających na odkwaszenie i wzmocnienie organizmu. 
Groch żółty to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych, jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadaje się do przyrządzania wszelkiego rodzaju past i pasztetów, także w połączeniu z warzywami i zbożami oraz jako dodatek do dań obiadowych czy zup.
Ziarna grochu działają odkwaszająco utrzymując tym samym równowagę kwasowo-zasadową. Groch to także źródło beta-karotenu, witaminy C, D, K a także witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego. Znaleźć w nim możemy także kwas foliowy, sód, potas, fosfor, żelazo, miedź, kobalt, jod, cyn oraz magnez.
Składniki: BIO Mąka grochowa typ: 2000.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Pojemność:
500 G
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez soi Bez glutenu Bez dodatku cukru

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...