BIO Makaron razowy pszenny rurka Babalscy 400 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
BIO Płatki jęczmienne Babalscy 300 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Doskonały dodatek do śniadania.
- Zapewnia sytość i energię.
- Masa netto: 300 g.
7,69 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Doskonały dodatek do śniadania.
- Zapewnia sytość i energię.
- Masa netto: 300 g.
Opis
BIO Płatki jęczmienne Babalscy 300 g
Jęczmień jest pełnowartościowym ziarnem, którego właściwości odkryto w czasach neolitu, kiedy to podczas pierwszych upraw na terenie Bliskiego Wschodu doceniono jego odżywcze i pro zdrowotne działanie.
BIO Płatki jęczmienne Babalscy - zastosowanie:
Płatki jęczmienne BIO swoje zastosowanie znajdą w każdej kuchni. Można dodawać je do musli, mleka, jogurtu czy kefiru. Ugotowane na mleku tradycyjnym lub roślinnym z dodatkiem owoców i orzechów mogą stanowić główną bazę pełnowartościowego śniadania. Taki posiłek zapewni sytość i energię na resztę dnia, a w porze podwieczorku wsypane do jogurtu dodadzą siły do dalszego działania.
Dziś, kiedy natura daje nam siebie "na talerzu", warto czerpać z niej to, co najlepsze a w podziękowaniu za jej hojność, dzielić się nią razem z bliskimi.
Składniki: BIO płatki jęczmienne.
Właściwości płatków jęczmiennych
Zboże to jest tak bogate w witaminy, pierwiastki i inne substancje, że zostało uznane przez specjalistów za rodzaj żywności funkcjonalnej. Nie bez powodu, gdyż jego bogaty skład pełni szereg leczniczych funkcji w walce z różnymi schorzeniami. Począwszy od witaminy E, która zapobiega i leczy bezpłodność a także będąc witaminą antyoksydacyjną hamuje procesy starzenia się i przeciwdziała rakowi aż do witamin z grupy B, dzięki którym układ nerwowy może spełniać swoją rolę a schorzenia na tle emocjonalnym w tym nerwice i depresje stają się łatwiejsze do pokonania.
Potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i mangan to pierwiastki pochodzące z bogatego wnętrza jęczmienia. Potas wraz z magnezem odpowiadają za prawidłową pracę serca, mięśni oraz odpowiedni poziom ciśnienia krwi. Wapń i mangan to sprzymierzeńcy walki z osteoporozą a cynk poza tym, że wzmacnia włosy, paznokcie i wygładza skórę to sprzyja również pracy tarczycy oraz bierze udział w procesach kontrolujących poziom cukru we krwi. Ma on również zbawienny wpływ na leczenie depresji, która dotyka coraz częściej ludzi wszystkich grup wiekowych.
Zawarte w płatkach jęczmiennych nienasycone kwasy tłuszczowe są kolejnym argumentem przemawiającym za leczniczym działaniem tego zboża. Odpowiadają one za funkcjonowanie tego, co mamy najcenniejsze- mózgu i serca. Wpływają one również na układ odpornościowy a fakt, że ich źródło można dostarczyć tylko i wyłącznie z pożywieniem, skłania do tego, aby bilansując swoją dietę sięgać po produkty jęczmienne.
Poza leczniczymi właściwościami, substancje zawarte w płatkach jęczmiennych pełnią rolę katalizatorów wszystkich procesów wpływających na odchudzanie. Mowa tu o błonniku pokarmowym, który przyspiesza metabolizm tłuszczu, zapewnia długotrwałe uczucie sytości po posiłku oraz przyspiesza pracę jelit, dzięki czemu uzyskanie i utrzymanie pięknej sylwetki staje się bardzo proste.
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449,72 kJ/ 343,08 kcal
-
Tłuszcz:2,16 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,43 g
-
Węglowodany:66,61 g
-
w tym cukry:1,71 g
-
Błonnik:11,34 g
-
Białko:8,63 g
-
Sól:0,15 g
Pojemność:
300 G
Składniki:
Płatki jęczmienne
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Opis
BIO Płatki jęczmienne Babalscy 300 g
Jęczmień jest pełnowartościowym ziarnem, którego właściwości odkryto w czasach neolitu, kiedy to podczas pierwszych upraw na terenie Bliskiego Wschodu doceniono jego odżywcze i pro zdrowotne działanie.
BIO Płatki jęczmienne Babalscy - zastosowanie:
Płatki jęczmienne BIO swoje zastosowanie znajdą w każdej kuchni. Można dodawać je do musli, mleka, jogurtu czy kefiru. Ugotowane na mleku tradycyjnym lub roślinnym z dodatkiem owoców i orzechów mogą stanowić główną bazę pełnowartościowego śniadania. Taki posiłek zapewni sytość i energię na resztę dnia, a w porze podwieczorku wsypane do jogurtu dodadzą siły do dalszego działania.
Dziś, kiedy natura daje nam siebie "na talerzu", warto czerpać z niej to, co najlepsze a w podziękowaniu za jej hojność, dzielić się nią razem z bliskimi.
Składniki
Składniki: BIO płatki jęczmienne.
Właściwości
Właściwości płatków jęczmiennych
Zboże to jest tak bogate w witaminy, pierwiastki i inne substancje, że zostało uznane przez specjalistów za rodzaj żywności funkcjonalnej. Nie bez powodu, gdyż jego bogaty skład pełni szereg leczniczych funkcji w walce z różnymi schorzeniami. Począwszy od witaminy E, która zapobiega i leczy bezpłodność a także będąc witaminą antyoksydacyjną hamuje procesy starzenia się i przeciwdziała rakowi aż do witamin z grupy B, dzięki którym układ nerwowy może spełniać swoją rolę a schorzenia na tle emocjonalnym w tym nerwice i depresje stają się łatwiejsze do pokonania.
Potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i mangan to pierwiastki pochodzące z bogatego wnętrza jęczmienia. Potas wraz z magnezem odpowiadają za prawidłową pracę serca, mięśni oraz odpowiedni poziom ciśnienia krwi. Wapń i mangan to sprzymierzeńcy walki z osteoporozą a cynk poza tym, że wzmacnia włosy, paznokcie i wygładza skórę to sprzyja również pracy tarczycy oraz bierze udział w procesach kontrolujących poziom cukru we krwi. Ma on również zbawienny wpływ na leczenie depresji, która dotyka coraz częściej ludzi wszystkich grup wiekowych.
Zawarte w płatkach jęczmiennych nienasycone kwasy tłuszczowe są kolejnym argumentem przemawiającym za leczniczym działaniem tego zboża. Odpowiadają one za funkcjonowanie tego, co mamy najcenniejsze- mózgu i serca. Wpływają one również na układ odpornościowy a fakt, że ich źródło można dostarczyć tylko i wyłącznie z pożywieniem, skłania do tego, aby bilansując swoją dietę sięgać po produkty jęczmienne.
Poza leczniczymi właściwościami, substancje zawarte w płatkach jęczmiennych pełnią rolę katalizatorów wszystkich procesów wpływających na odchudzanie. Mowa tu o błonniku pokarmowym, który przyspiesza metabolizm tłuszczu, zapewnia długotrwałe uczucie sytości po posiłku oraz przyspiesza pracę jelit, dzięki czemu uzyskanie i utrzymanie pięknej sylwetki staje się bardzo proste.
Wartości odżywcze
Składniki aktywne:
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna:1449,72 kJ/ 343,08 kcal
-
Tłuszcz:2,16 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,43 g
-
Węglowodany:66,61 g
-
w tym cukry:1,71 g
-
Błonnik:11,34 g
-
Białko:8,63 g
-
Sól:0,15 g
Cechy produktu
Pojemność:
300 G
Składniki:
Płatki jęczmienne
Cechy dodatkowe:
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.