Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Matcha tradycyjna BIO Moya 30 g
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 1 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak.
- Idealna do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli.
56,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak.
- Idealna do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli.
Opis
Matcha tradycyjna BIO Moya 30 g
Moya Matcha Tradycyjna BIO posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana. Przez swoją uniwersalność, Moya Matcha Tradycyjna jest najchętniej wybieraną matchą przez osoby, które dopiero zaczynają przygodę z tą herbatą.Jak przygotować matchę?
- Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
- Przygotowanie matchy spieniaczem do mleka to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5g), wlej niewielką ilość (100ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200-250ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
- Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
- Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione mleko (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu
Składniki: 100% organiczna zielona herbata z pierwszego i drugiego zbioru
Pojemność:
30 G
Składniki:
Matcha
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Postać:
proszek
Opis
Matcha tradycyjna BIO Moya 30 g
Moya Matcha Tradycyjna BIO posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana. Przez swoją uniwersalność, Moya Matcha Tradycyjna jest najchętniej wybieraną matchą przez osoby, które dopiero zaczynają przygodę z tą herbatą.
sposób użycia
Jak przygotować matchę?
- Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
- Przygotowanie matchy spieniaczem do mleka to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5g), wlej niewielką ilość (100ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200-250ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
- Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
- Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione mleko (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu
Składniki
Składniki: 100% organiczna zielona herbata z pierwszego i drugiego zbioru
Cechy produktu
Pojemność:
30 G
Składniki:
Matcha
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez soi
Bez glutenu
Bez dodatku cukru
Postać:
proszek
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.