Herbata zielona Sencha Moya 60g
- Bestseller
Herbata zielona Moya Kukicha 60g BIO
Najważniejsze cechy:
- Łagodny orzechowo-miodowy smak z nutami umami.
- Świetna do parzenia na zimno.
- Niska zawartość kofeiny.
- Bogata w wapń.
- Ma właściwości odkwaszające.
Najważniejsze cechy:
- Łagodny orzechowo-miodowy smak z nutami umami.
- Świetna do parzenia na zimno.
- Niska zawartość kofeiny.
- Bogata w wapń.
- Ma właściwości odkwaszające.
Inne warianty tego produktu
Opis
Herbata zielona Moya Kukicha 60g BIO
Kukicha producenta Moya to herbata zielona o czarująco łagodnym orzechowo-miodowym smaku z nutami umami i jasnym naparze powstała w rejonie Uji. To tam, po sprzedaży bardziej wartościowych liści i pąków, z pozostałych gałązek i łodyg rolnicy parzyli swoją własną herbatę inną niż wszystkie – kukichę 茎茶. Po japońsku “kuki” oznacza właśnie gałązkę, a “cha” herbatę. Kukicha świetnie sprawdza się w parzeniu na zimno metodą cold brew. Moya Kukicha pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu i jest delikatnie prażona, dzięki czemu uzyskuje silniejszy aromat.Sposób przygotowania
Ilość herbaty: 2-3 g na 150 ml Temperatura wody: 70-80°C Czas parzenia: 2-3 min Ilość zaparzeń: 4Składniki:
Gałązki zielonej herbatyHerbata zielona Moya Kukicha - Właściwości
Fotosynteza zmieniająca L-teaninę w katechiny nie zachodzi w łodygach, dlatego kukicha ma wysoką zawartością tego relaksującego związku, a wyjątkowo niską zawartością kofeiny. Jest polecana w diecie makrobiotycznej jako napój odkwaszający i bogaty w wapń. Mogą ją pić dzieci, kobiety w ciąży oraz osoby starsze. Obok innych japońskich zielonych herbat jest bogatym źródłem katechin i antyoksydantów. Picie kukichy poprawia trawienie i przyczynia się do spowolnienia starzenia całego organizmu, oczyszczenia z toksyn, obniżenia poziomu złego cholesterolu, utrzymania poziomu cukru w normie, utrzymania zdrowych zębów i dziąseł, a nawet poprawy humoru. W jej liściach znajdują się dobrze przyswajalne witamina C, beta karoten, kwas foliowy, potas, wapń i fosfor.
Herbata zielona Moya Kukicha 60g BIO
Kukicha producenta Moya to herbata zielona o czarująco łagodnym orzechowo-miodowym smaku z nutami umami i jasnym naparze powstała w rejonie Uji. To tam, po sprzedaży bardziej wartościowych liści i pąków, z pozostałych gałązek i łodyg rolnicy parzyli swoją własną herbatę inną niż wszystkie – kukichę 茎茶. Po japońsku “kuki” oznacza właśnie gałązkę, a “cha” herbatę. Kukicha świetnie sprawdza się w parzeniu na zimno metodą cold brew. Moya Kukicha pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu i jest delikatnie prażona, dzięki czemu uzyskuje silniejszy aromat.Sposób przygotowania
Ilość herbaty: 2-3 g na 150 ml Temperatura wody: 70-80°C Czas parzenia: 2-3 min Ilość zaparzeń: 4Składniki:
Gałązki zielonej herbatyHerbata zielona Moya Kukicha - Właściwości
Fotosynteza zmieniająca L-teaninę w katechiny nie zachodzi w łodygach, dlatego kukicha ma wysoką zawartością tego relaksującego związku, a wyjątkowo niską zawartością kofeiny. Jest polecana w diecie makrobiotycznej jako napój odkwaszający i bogaty w wapń. Mogą ją pić dzieci, kobiety w ciąży oraz osoby starsze. Obok innych japońskich zielonych herbat jest bogatym źródłem katechin i antyoksydantów. Picie kukichy poprawia trawienie i przyczynia się do spowolnienia starzenia całego organizmu, oczyszczenia z toksyn, obniżenia poziomu złego cholesterolu, utrzymania poziomu cukru w normie, utrzymania zdrowych zębów i dziąseł, a nawet poprawy humoru. W jej liściach znajdują się dobrze przyswajalne witamina C, beta karoten, kwas foliowy, potas, wapń i fosfor.