Moya Matcha Hojicha
Matcha Hojicha Moya 60g BIO
  • Bestseller

Matcha Hojicha Moya 60g BIO

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 8 sztuk tego produktu.
Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5904730935722

Najważniejsze cechy:

  • Wyjątkowy dymny aromat i słodkawy smak z karmelowo-orzechowymi nutami.
  • Nie zawiera kofeiny.
  • Odpowiednia dla dzieci i kobiet w ciąży.
  • Można ją parzyć kilkukrotnie.
35,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Kupując ten produkt, zyskasz 8 punktów.

Pamiętaj, aby przystąpić do programu lojalnościowego, należy być zalogowanym użytkownikiem!

Dostępnosć
W magazynie
Producent
Kod producenta
5904730935722

Najważniejsze cechy:

  • Wyjątkowy dymny aromat i słodkawy smak z karmelowo-orzechowymi nutami.
  • Nie zawiera kofeiny.
  • Odpowiednia dla dzieci i kobiet w ciąży.
  • Można ją parzyć kilkukrotnie.
Koszty wysyłki od 14 zł. Sprawdź
Dostawa: 2 dni robocze. Sprawdź
Zapytaj o produkt: +48 884 734 844.

Inne warianty tego produktu

Opis

Matcha Hojicha Moya 60g BIO

Matcha Hojicha Moya to wyjątek wśród japońskich herbat, a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto, gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

Sposób użycia

Ilość herbaty: 2-3g na 250ml Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C

Składniki

Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pojemność:
60 G
Składniki:
Zielona herbata
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu
Opis

Matcha Hojicha Moya 60g BIO

Matcha Hojicha Moya to wyjątek wśród japońskich herbat, a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto, gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

Sposób użycia

Ilość herbaty: 2-3g na 250ml Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C

Składniki

Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pojemność:
60 G
Składniki:
Zielona herbata
Cechy dodatkowe:
Bez cukru Bez laktozy Dla wegan Dla wegetarian Bez glutenu

Opinie

0.0 / 5

Liczba recenzji 0

Opinie

0

0

0

0

0

Opinie użytkowników

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Loading...