Matcha tradycyjna BIO Moya 30 g
Do darmowej dostawy brakuje Ci:
250,00 zł
- Bestseller
Matcha Hojicha Moya 60g BIO
Ten produkt nie posiada jeszcze opinii.
Usuń z ulubionych
Dodaj do ulubionych
Nasi klienci kupili już 8 sztuk tego produktu.
Najważniejsze cechy:
- Wyjątkowy dymny aromat i słodkawy smak z karmelowo-orzechowymi nutami.
- Nie zawiera kofeiny.
- Odpowiednia dla dzieci i kobiet w ciąży.
- Można ją parzyć kilkukrotnie.
35,99 zł
Wysyłka w ciągu 24h
Najważniejsze cechy:
- Wyjątkowy dymny aromat i słodkawy smak z karmelowo-orzechowymi nutami.
- Nie zawiera kofeiny.
- Odpowiednia dla dzieci i kobiet w ciąży.
- Można ją parzyć kilkukrotnie.
Inne warianty tego produktu
Opis
Matcha Hojicha Moya 60g BIO
Matcha Hojicha Moya to wyjątek wśród japońskich herbat, a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto, gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.Sposób użycia
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 CSkładniki
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pojemność:
60 G
Składniki:
Zielona herbata
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Opis
Matcha Hojicha Moya 60g BIO
Matcha Hojicha Moya to wyjątek wśród japońskich herbat, a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze, przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto, gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.
sposób użycia
Sposób użycia
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 C
Składniki
Składniki
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Cechy produktu
Pojemność:
60 G
Składniki:
Zielona herbata
Cechy dodatkowe:
Bez cukru
Bez laktozy
Dla wegan
Dla wegetarian
Bez glutenu
Inne produkty z serii
Inne produkty z kategorii
Opinie użytkowników
Na razie nie dodano żadnej recenzji.